DA, DA si iar DA!

DA, DA si iar DA! | Autor: Cristina_C

Link direct la acest mesaj

Copilasul nostru are doar un an si un pic si ce am remarcat de curand la el e faptul ca raspunde invariabil cu DA cand il intrebam ceva. Nu ca ar fi de felul lui un comformist, din contra, stie sa-si arate cit se poate de clar dezacordul cand e cazul, chiar daca n-a invatat inca forma negativa. Sotul se amuza copios punandu-i intrebari de genul: "O sa chiulesti de la ore cind o sa mergi la scoala?", la care fiul ii raspunde senin, privindu-l drept in ochi, ca are deja aceasta intentie...sa se tina bine. Asa-i trebuie tatalui, ca se distreaza pe seama lui.
Copilasii vostri la un an cum reactioneaza la intrebari? Al meu isi da imediat seama ca e intrebare dupa intonatie. Interesant e ca, daca il intreb de exemplu "Unde e mingea?" si in acelasi timp ma uit in jur cautand-o din priviri, nu mai spune DA, ci se uita si el dupa ea, incercand s-o gaseasca. In schimb, la intrebarile la care se poate raspunde prin DA sau NU, nu scapa niciodata ocazia sa mai zica un DA. Ce mai e nostim e ca uneori mama il intreaba ceva pe tata sau invers, iar mititelul i-o ia inainte celui intrebat si ce credeti ca spune...ati ghicit: DA!

Toate cele bune,
Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Sa-ti traiasca scumpelul! Intelege el foarte bine ce spuneti, smecheroiul! Al meu cel mic de un an jumate acum, la intrebari raspundea un fel de "ihi" si dadea din cap in sensul de da. Uite cu ocazia asta mi-am amintit.
Pupici si sa creasca mare si frumos,
Gabriela si baietii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Cristina, copilul tau o sa fie un pozitiv si un optimist!
Sa va traiasca!
Adrianain saptamana 36

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Cristina, si fetita mea tot asa raspunde,
invariabil-Da,
si, de asemenea tot asa facem glume cu ea.

Sofia are 11 luni
dar ea raspunde DA la orice intrebare ii punem,
si la cele la care nu se poate raspunde prin da!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariailin spune:

Eheeee, si Vladut ne-a amuzat cu da exact cum spui tu. Pe urma a invatat sa dea din cap la da si nu, apoi l-a invatat si pe nu. Acum la un an jumate sa vezi rasul de pe lume cand zice da si da din cap a nu. Stie sensul cuvintelor dar nu le-a asociat inca cu datul din cap........sa vezi distractie.

Pupici,
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nick51 spune:

Si Andrei la fel, tot pe la 1an jumate. Pana cand l-am intrebat:"Esti destept?" El: DA!!!
Esti tantalau? DA!!! La care i-am spus: Nu, mami, nu esti tantalau. Iar acum nu e nici destept, nici tantalau, e "pic, pic" adica mic si arata si din degetele cat e de mic. Deci nu e tantalau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymellda spune:

He, he, he, asteptati voi sa vedeti peste un an cand orice ar trebui sa fie DA se transforma invariabil in NU.
La mine este Nu, NU si iar NU !!!!

Alina si Andra - 2 ani !!

Mergi la inceput