probleme
La multi ani
fetelor am o mare problema,poate stie cineva ceva.
am facut operatie de endometrioza in septembrie cred.inainte aveam ciclul foarte regulat la 27-28 zile.dupa operatie mi-a venit la 21 zile iar dr. a spus ca o fi de la operatie.luna urmatoare am facut inseminare si am luat tratement si nu au fost probleme,de fapt am luat Utrogestant si din cauza asta.dupa ce inseminarea nu a prins am vrut sa fac pauza o luna dar mi-a venit din nou ciclul la 22 zile si m-a luat pe nepregatite.ieri a venit din nou la 21 zile si in afara de faptul ca imi vine foarte repede este si foarte scurt,adica o zi si in aceea foarte putin.nu stiu ce sa mai fac,care este cauza .
as dori daca stiti un tratament naturist pentru ciclu putin si des?
sunt disperata .sora mea glumea cu mine ca o sa intru la menopauza si m-a ingrozit gandul ca la 31 ani sa fiu in situatia asta
Raspunsuri
piatra lunii spune:
Pe prospectul bitterului suedez scrie ca regleaza menstruatia:
" daca o femeie isi pierde ciclul lunar sau acesta este prea abundent,ia aceste picaturi suedeze 3 zile si repeta asta de 20 de ori.Ele vor potoli ce este prea mult si vor echilibra ce este prea putin".
Apoi,daca ma uit si-n cartea Mariei Treben,la Boli Specifice Femeilor, mai scrie asa: " se ia bitterul suedez,de 3 ori pe zi cate o lingurita,diluata in apa sau ceai de plante.Se ia 3 zile la rand,din prima zi a menstruatiei,repetand cura luna de luna,pana cand se produce normalizarea ciclului".
Tot in carte scrie de CRETISOARA, care poate inlatura tulburarile mestruale. Se opareste o lingurita cu varf de cretisoara cu o ceasca cu apa clocotita,se lasa sa stea o jumatate de minut si se strecoara.Se beau,inghititura cu inghititura, 2 pana la 3 cani pe zi.
MUSETEL
Dat fiind actiunea sa benefica multilaterala,musetelul ajuta si la tulburari menstruale si dereglari ale ciclului,precum intarzieri sau absenta menstruatiei.Se toarna o cana cu apa clocotita peste o lingurita plina varf cu musetel,se lasa sa stea 1/ 2 minut si se strecoara.Se beau,inghititura cu inghititura, pana la 3 cesti de ceai pe <i.
Mai poti vea ceai de COADA-SORICELULUI,o ceasca,dimineata pe stomacul gol, sau URZICA MOARTA, CIMBRU.
Sper sa-ti fie de folos,bafta,sanatate,
Piatra lunii
cali spune:
Cornelia, subscriu si eu.. am aceleasi probleme dupa laparocopia din septembrie, in care am aflat ca am endometrioza.. doua luni la rand rusii au venit la 22 de zile, foarte scurt si foarte redus cantitativ, desi era pana atunci foarte regulat! Dr. mi-a spus ca este posibil sa fie o reactie a organismului, dupa operatie, dar deja au trecut 3 luni.. mi-e groaza numai cand ma gandesc ca endometrioza ar reaparea.. Maine fac si eu inseminarea, sper sa nu se intample iar sa vina prea repede..
intr-adevar, este bun ceaiul de coada soricelului. Nu l-am incercat, dar eu beau cretisoara de cateva luni bune, si totusi..
lucia munteanu spune:
Dragele mele,
eu sunt in aceeasi situatie de mai mule luni si nu dupa laparoscopie, ci cam de cind am inceput inseminarile. Dupa prima inseminare, in iunie 2003, primele simptome de ciclu au fost la fix 21 de zile (pata maronie, balonari), dupa care ciclul a venit la 2-3 zile, iar in urmatoarele luni, maxim in ziua a 26-a (si asta, dupa ce am luat din ziua 14, dupa celelalte inseminari, Utrogestan). Este f. scurt, 2 zile, singele e maroniu, nu rosu. Luna trecuta am inceput un tratament cu coenzima Q10, vit. E si Mastodynon, picaturi, am luat Utrogestan 2/zi, din ziua a 14-a si am avut primul ciclu normal, de 4 zile, incepind cu ziua a 26-a. Am baut zilnic ceai de coada soricelului si cretisoara. Nu stiu daca toate astea au contribuit sau asa a fost sa fie, dar m-am bucurat efectiv ca am avut un ciclu normal, caci intrasem si eu in panica.
cornelia1172 spune:
multumesc mult fetelor pentru raspunsuri. chiar astazi am sa cumpar tot ce-mi trebuie.sper ca luna asta sa fie altfel,pt.ca mi-a venit luni si aseara eram ca o floricica