fondue

fondue | Autor: tumpi

Link direct la acest mesaj

Helppppppppp, cine imi da si mie mai multe retete de fondue?In mare stiu cum se prepara, dar as vrea sa stiu mai multe, eventual niste sosuri ceva.Astept cu nerabdare raspunsurile voastre.


Ioana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Ce fel de fondue vrei? ca sint doua feluri: fondue savoyarde (cu brinza) si fondue bourgouignonne (cu carne de vaca)....

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Daca vrei Fromage fondue iti trebuie branza speciala... Amesteci vreo 2 feluri de branzeturi Gruyere si Emmentaler, de exemplu, mai pui rachiu de cirese, vin alb condimente alea alea... in linii mari...
Eu una o cumpar de gata!
SI bineinteles tot secretul e vasul special:
www.idealcheese.com/images/Fondue2.jpg" border="0">

Mai cunosc si mexican fondue, tomato fondue, chocolate fondue....

Aaa si fondue chinoise e cu carne slaba de vita, de pasare (curcan, gaina...) si vasul e putin altfel:


So? De care vrei? Eu ti-am zis in linii mari cum se face fondue cu branza. Poate aflam si alte retete....

pupici



~~Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

cred ca pt. inceput ar trebui reteta cu carne.Vasul il am deja , este prevazut cu 6 vase mai mici care presupun ca sunt pt. sosuri.Am si farfurii speciale, care sunt divizate.Pe cutie arata ca este pt. carne.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrianah spune:

pe mine ma duce gindul ca ceea ce ai tu este grill si raclette..cel putin tavitele alea mici , cu toarta cred ca sint raclette. in ele se poate pune o omleta cu brinza, sau compui tu ceva care sa se topeasca la caldura grilului. este foarte fain cind ai musafiri, mai ales copii mai marisori, e distractiv.daca vrei,am ceva retete de raclette

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

Nu, nu, nu sunt raclete, am avut si gratar sin acela cu raclete, asta este pt. fondue, are vas cu "spirtiera" dedesupt, are tepusele pt. carne, ligurite pt. sosurile care se pun in boluri, bla , bla
Ar fi interesante retetele si pt. raclete, desi de la gril am ramas doar cu racletele

quote:
Originally posted by gabrianah

pe mine ma duce gindul ca ceea ce ai tu este grill si raclette..cel putin tavitele alea mici , cu toarta cred ca sint raclette. in ele se poate pune o omleta cu brinza, sau compui tu ceva care sa se topeasca la caldura grilului. este foarte fain cind ai musafiri, mai ales copii mai marisori, e distractiv.daca vrei,am ceva retete de raclette



Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

Tumpi> pe unde am mai mancat eu fondue chinoise (asa se cheama pe aici daca e cu carne!) pe la case mai mari, sau mai mici, sosurile erau cumparate!!! Asa ca fuga la market si ia sosuri: cu usturoi, sos tartar, sos curry, sos béarnaise (cum s-o traduce nuj stiu asa scrie pe borcanu`` din fata mea), sos Bourguignonne si sos coktail. Eu asta am in casa acum pentru fondue chinoise si ti le-am zis si tie. Vezi poate gasesti ceva si la market... Acum sunt de toate si in Ro.
succes la cumparaturi!

~~Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boubba spune:

Pot sa adaug si eu ceva?Diferenta dintre FONDUE BOURGINION SI FONDUE CHINOISE este ca la BOURGINION se folosesc cuburi de carne de vita sau cal iar la cel CHINOISE se folosesc fisii de carne ! Cat despresosuri cred ca le gasesti gata preparate probabil in carrefour...POFTA BUNA!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de TORIA

Am cumparat si eu un fondue dar sta in spais ca nu stiu retete sa fac cu el,va rog care stiti ceva retete sa-mi scrieti si la ce-l mai folositi?

FIECARE PENTRU EL SI DUMNEZEU PENTRU TOTI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Iti dau si eu o reteta de raclette: noi punem felii mai groase de cascaval in tavitele mici si cand se topesc le punem pe cartofi fierti si este delicios! si simplu tare! bine, si sare, piper daca vrei! pofta buna!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

si eu am fondue si este exact cum l-a descris tumpi:are un vas cu spirtiera, 6 farfurii,6 boluri pentru sosuri si un vas maaaaaare; a ,sa nu uit,mai are si niste bete de frigarui(habar nu am pentru ce).

Mergi la inceput