experte in bezele?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by Clopotzel

Draga Milia, chiar te rog sa imi spui cum a iesit Lintzer-ul, daca il faci.



Am facut Lintzer-ul, a iesit delicios. Iata reteta (cantitatile sunt pentru o tava mica de tot, 25 x 18 cm):
Se freaca 150 g unt cu 100 g zahar, 3 galbenusuri, 200 g faina, o jumatate de pliculet praf de copt, vanilie si un praf de sare. Se framanta putin, sa se omogenizeze bine (nu se bate cu mixerul - e un aluat tare, care iese sfaramicios). Se intinde compozitia cu mana in tava unsa si tapetata (daca nu e de teflon) si se da la cuptor timp de 10-15 minute. Intre timp, se bat spuma cele 3 albusuri ramase, se adauga 200 g zahar si se bate pana cand se intareste din nou. Se adauga 200 g nuca macinata, amestecand usor de jos in sus. Se scoate tava din cuptor, se unge blatul copt pe jumatate cu 150 g gem acrisor (eu am pus pasta de macese) si se pune deasupra compozitia de albusuri, in strat uniform (fara sa se amestece deloc in ea, doar se intinde usor). Se da din nou la cuptor, pana se coace (pana cand bezeaua de deasupra nu mai este moale).

Mergi la inceput