ovulatie, inseminare si altele
LA MULTI ANI! la toata lumea si un an mai bun! Cum stati, fetelor, cu moralul? Stiu ca multora dintre noi ne vine greu sa o luam de la capat, inca o data, dar atita timp cit mai exista o farima de speranta... In alta ordine de idei, vreau sa va spun ca eu am inceput anul cu vizita la ginecolog, asa cum ii sta bine unei aspirante - glumesc, desigur - si am 2 foliculi grasi, in ambele ovare, eu fiind in ziua 13. Diseara voi face Pregnylul, iar medicul a sugerat sa facem inseminarea nu miine, ci poimiine. Intrebarea mea este: daca foliculii se vor sparge in seara asta, nu e oare prea tirziu poimiine? In plus, e ciudat ca de 4 zile temp. mea bazala e tot 36.5, la un ciclu de 25-26 zile (mentinut cu Duphaston sau Utrogestan). Ce ziceti de treaba asta? lucia
Raspunsuri
anka77 spune:
La multi ani Lucia si bafta cu inseminarea.Si eu am facut Pregnyl in noiembrie si ovulatia se produce in max.36 de ore,eu de ex am facut injectia luni dimineata si marti seara au inceput durerile de ovare, dureri pe care le-am avut pina miercuri dimineata,cred ca e bine ce zice medicul tau.Trebuie sa ai incredere.Cit despre temp nu stiu ce sa spun nu am luat nici Duphaston nici Utrogestan.
Bafta multa!!!!
gabid spune:
Bafta ,Lucia!Iti tin pumnii!Stai linistita ca dr stiu ce stiu!Despre utrogestan pot sa-ti spun ca el mentine ciclul sa nu vina rusii!Si eu iau utrogestan pt reglare progesteron.Am avut ciclul f.scurt,de la 7 zile la 2 zile...poate ca face bine!Eu iau utrogestan din ziua 11 in 26.
Temperatura este data peste cap de utrogestan si duphaston!
Gabi.
anis spune:
Gabi ce mai faci?? Si LA MULTI ANI!
Vroiam doar sa zic ca progesteronul (duphastonul sau utrogestan) nu mentine neaparat temperatura si nici ciclul ca sa nu vina....La mine temperatura se comporta normal, iar ciclul nu depaseste 30 de zile, desi i-au utrogestan pana in ziua care vine....Asa cum mi-a zis si dr, nu e o regula, fiecare organism reactioneaza altfel...
AniS
anemona spune:
Draga Lucia, indraznesc sa-ti dau un sfat, in cazul in care vei face abia poimaine inseminarea. Sa ti-o programezi asa incat sa nu depaseasca 36 de ore de la injectia cu pregnyl. Chiar si o ora intarziere poate sa duca la pierderea momentului. Eu stiu de la fiv, cand ne-a programat la exact 36 de ore si in weekendul respectiv se decala ora (se trecea la ora de toamna) si ne-a sunat sa ne decaleze ora injectiei ca sa nu depaseasca 36 de ore.
Multa bafta si un bebe cat mai curand!!!
lucia munteanu spune:
Buna dimineata, stimate aspirante! Dati-mi voie sa va sugerez sa cititi articolele despre salutogeneza din ultimul si penultimul nr. din Formula AS, care trateaza motivul increderii in sine, al optimismului in fata bolii, prin care sintem sfatuite sa nu cedam, sa nu renuntam, in fata depresiilor si a bolii, sa avem incredere in noi si in Dumnezeu, pentru ca adesea se pot intimpla minuni. Eu o sa fac tot posibilul sa incerc prin autosugestie si multa vointa sa alung gindul rau, nu sunt sigura ca voi reusi, fiind cam pesimista din fire, dar voi incerca. Cititi articolele! Cit despre foliculii mei, nu mai stiu ce sa cred, medicul repeta intr-una ca sunt "un caz ciudat de sterilitate". Adica, in ziua 13 avind 2 foliculi f.mari, in ambele ovare, de 2,5 mm si 3,0 mm, am facut aseara Pregnylul, la ora 20.00, 7500 unitati (ca numai atit aveau la farmacie) si azi dimineata am constatat cu stupoare ca erau acolo, nemiscati iar temp. la fel de scazuta, 36.6. Ce inseamna asta? Sunt in ziua 14, cicluri de 26 (maxim) de zile, ar fi trebuit sa fac inseminarea miine dimineata iar medicul spune sa incercam miine dupa-masa inseminarea, chiar daca foliculii mai sunt acolo. Nu am facut nici un fel de inductie, am luat coenzima Q10 in ulei de catina, laptisor de matca, vit. E si Mastodynon. Nu mai inteleg nimic, ba nu am ovulatie defel, ba e ovulatie in ziua 9, iar acum... Pur si simplu, nu stiu ce se intimpla si sunt speriata. Ce e de facut?
Codri spune:
Lucia daca doctorul a zis sa faci inseminare maine, atunci incearca. Dupa care incarca si maine si poimaine. Mie mi-a zis mai demult doctorul la care mergeam, ca foliculii se pot sparge si in momentul acela. Nu stiu ce sa cred, dar merita incercat. Iti tin pumnii si iti doresc mult noroc.
Ilie, ai mare dreptate. Fara incredere nu o sa reusim niciodata.
Codri
Tia spune:
Lucia, nu a trecut asa mult de la injectia cu pregnyl si pana la urmatoarea ecografie.. dupa cel putin 12h isi face efect pregnylul
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele