Mad cow disease

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Parca suna mai bine ce zice Adela ca ma gandeam deja sa trec numa' pe iarba, sa devin vegetariana daca carnea nu mai e sigura...si-asa, vorba lu' parpa mai avem putin si scoatem vaca de la ierbivore la biologie barem sa umplem locu' gol cu ceva.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Oana, in Canada e interzisa poate, nu in USA. Aici inca se mai dau faini din proteine animale.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

Andrada, la rumegatoare e interzis in toata America de Nord. Nu si restul animalelor (porci, pasari, etc). Stiu asta din surse sigure. Insa daca sunt fermieri care mai fac asta atunci sunt in ilegalitate.
Tocmai de aceea SUA nu mai accepta la import vaci cu varsta mai mare decat 3 ani parca.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana Claudia spune:

quote:
Originally posted by Bogdana

Pentru ca sint un pic in tema am sa incerc sa explic despre ce este vorba in cazul vacii nebune si de ce este bine sa fii corect informat mai ales cind ne gindim ca este un act de responsabilitate cind programam ce punem in ciorba celor mici. Nu stiu daca este o afacere mediatica cum se lasa uneori sa creada intr-un fel e bine ca e informata populatia si nu este ascunsa problema.

Vaca nebuna (ESB ca sa o cautati pe google) este o boala neurologica transmisibila, mortala in proportie de 100% si incurabila. Agentul care da boala vacii nebune NU este un microb ( bacterie, virus sau ciuperca) ci o proteina numita PRION. Proteinele au de obicei o forma caracteristica insa in cazul acesta proteina asta are o forma anormala. Prionii au fost descoperiti recent in ’82 de americani insa nu se cunoaste exact rolul lor mai ales ca exista natural in celulele umane sau animale.

Aflate in tesutul nervos la suprafata celulelor, proteinele astea care au o forma anormala declanseaza reactii biochimice in lant la proteinele vecine. In loc sa se ruleze cum o fac de obicei, aceste proteine se pliaza ca un acordeon si devin proteine-prion infectioase (PrPres) ce sint extrem de rezistente termic si enzimatic astfel incit se pot acumula treptat in tesut. Aceste PrPres proteine distrug progresiv neuronii si fac creierul in final ca un burete ( vizibil asa la microscop) de unde si numele bolii.

Perioada de incubare e lunga in medie 5 ani pina la 20 (!) sau mai mult. Pina apar primele simptome ( tulburari de comportament, capiala, ce nu are rost sa le prezint. Primul caz de ESB a aparut in Franta de la faina de carne fabricata in Anglia (se spune ca a fost o eroare de fabricatie datorata schimbarii unor parametri de temperatura). Tarile industrializate unde carnea e ieftina ca braga folosesc nutreturi concentrate pe baza de carne pentru vaci (400 000 tone /an de faina de carne de ex in Fr) astfel incit vacile sint mai mult carnivore decit ierbivore ar putea fi si "canibale", si te mai intrebi de ce are gust bun carnea cind o cumperi de la Vicovul de Sus…Animale ca pisici, ciini, porci si pesti nu sint sensibili la prioni ingerati pe cale orala (adica din friptura cu prioni). Boala asta are si o versiune si la om se numeste boala Creutzfeldt-Jakob (MCJ) descoperita relativ recent.

Vaca nebuna e o problema de securitate alimentara ce poate fi depistata initial prin teste de biologie moleculara sint deja 3 teste aprobate de C.E. inca din 99 Prionics, CEA, Enfer, un pic cam scumpe dupa cit am observat eu preturile cred ca se face aleator …
PS Textul e original puteti sa ma corectati daca am gresit undeva (sper ca nu)

Bogdana ,prescurtarea este BSE (Bovine Spongiform Encephalopathy ).

http://uk.geocities.com/dana_claudia/mypage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bogdana spune:

- e corect in ambele forme numai ca eu am scris in franceza si tu in engleza.
EBS-in franceza "encéphalopathie bovine spongiforme"
in engleza tradus "encephalopathy bovine spongiform"

într-adevar se gasesc mai multe informatii daca dai o cautare asa cum zici tu
Bovine spongiform encephalopathy (or BSE)
CISMeF : vache folle,vaca nebuna,mad cow disease
Creutzfeldt-Jakob,
Merci
PS Dana am vazut albumul vostru si pot sa-ti spun ca e superb !!!

Mergi la inceput

Legea de care zici Adela e buna numai ca ar fi bine sa fie si respectata

Mergi la inceput

Mihai am incercat si eu cit de cit.
Probabil de asta e o afacere carnea se strutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Adela
Ziceai ca in America de Nord este interzisa hranirea bovinelor cu carne sau alte produse din carne. ma intreb daca este adevarat? Din ce surse ai auzit asta? Intreb pentru ca eu am citit de curind o carte scrisa de un jurnalist american, "Fast food nation" se numeste, o carte bine documentata si care a fost tradusa si in multe limbi europene (a aparut acum vreo 2 ani cred) si in care dezvaluia toate porcariile cu care sint hranite bovinele, de la gainati de pasari cumparati de la ferme (impreuna cu ziarele pe care erau depusi) pina la faina facuta din ciini si pisici eutanasiati cumparati de la diverse adaposturi de animale...
Scriitorul e un om serios si nu mi-a facut impresia ca ar scrie minciuni. Oricum, va recomand cartea tuturor si va promit ca dupa ea nu mai intrati in Mc Donalds Deci daca va plac hamburgerii, n-o cititi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Ma strecor si eu cu o intrebare si o sugestie in acelasi timp: exista in America de N carne importata din Australia/NZ? Daca raspunsul e pozitiv, va recomand sa consumati cu incredere, pe aici nu se pomeneste de asemenea "inlocuitori" de mincare, este iarba berechet pt. animale 12 luni/an deci, cel putin teoretic, pericolul e minim pt. a contacta boala. Dealtfel australienii se feresc ca de dracu' sa importe carne sau animale "in vivo" din zonele banuite a fi afectate, cu riscul de a creste pretul carnii daca da vreo seceta si fermierii au probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Deci legea data prin '97 spune ca vacile nu pot fi hranite cu creier, maduva si oase de vaca si anumite proteine animale. Deci alte parti pot fi folosite.
uite cum suna o alta parte din comunicat:
"1997 FDA rule prohibits the inclusion of most animal protein in feeds for cattle and other ruminants"
Si mai spune ca din vaca aia nebuna, au fost oprite de la consum carnea si oasele ( cica au reusit sa le recupereze). Nimic despre partile celelate....

Multumesc Babee si eu cred ca laptele de capra e bun.
Dodo, eu cumpar numai miel australian (taaare bun) si de citeva zile am vazut ca au inceput sa bage si vaca australiana (tocmai vazusem ca iaurtul pe care il mincam era fabricat taman in washington...). Oricum cumparam vaca cam de doua ori pe an, nu-i bai, ma gindeam insa la produsele lactate, brinza, etc.
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput