antinevralgic P

Inainte de toate, va urez La MUlti Ani, multa, multa sanatate si un an nou mai bun decit acesta care tocmai s-a incheiat ! Si pentru mine imi doresc acelasi lucru, mai ales acum, cind ma pregatesc sa devin mamica ! La finalul anului 2003 am aflat ca sint insarcinata, ultimul ciclu a fost pe data de 10 noiembrie 2003. Intrucit am avut citeva probleme care au necesitat o vizita la dentist, am incercat sa le rezolv si astfel am fost nevoita sa fac o obturatie de canal la o masea. La data aceea nu stiam inca despre sarcina, era perioada cuprinsa intre 27 noiembrie si inceputul lui decembrie. Deoarece lucrarea de la dentist mi-a cauzat dureri destul de mari, medicul mi-a recomandat antinevralgic P, pe care l-am luat vreme de 3-4 zile, cite 3 pastile/zi, cam intre 8 si 12 decembrie. Pentru ca nu am avut niciodata un ciclu neregulat, lipsa lui m-a facut sa suspectez o posibila sarcina si pentru o posibila confirmare, inainte de vizita la un doctor de specialitate, am cumparat un test de la farmacie, test care a iesit pozitiv (si pe care l-am mai repetat o data, citeva zile mai tirziu, al doilea iesind tot pozitiv). De la data efectuarii testului de sarcina, am intrerupt orice administrare de medicamente.
Intrebarea mea este cit de periculoasa pentru sarcina a fost luarea antinevralgicului P ?
Cu multumiri, corinanegru
PS Ca remediu naturist, ce as putea folosi pentru a atenua durerile de cap, chiar migrenele de care sufar uneori ?
Raspunsuri

danat spune:
Draga Corina, in primul rand LA MULTI ANI si tie, o sarcina usoara, nastere super-usoara si un bebe sanatos tun!
Bine ai venit printre noi! Sper sa devii si tu dependenta de acest forum din vreme ce de-acum e musai sa te interesezi de subiecte legate de sarcina si bebei
!
Cat despre antinevralgicul P, in principiu, eu cred ca nu ti-a facut nimic rau la srcina, deoarece paracetamolul continut in antinevralgic se indica in unele cazuri si in sarcina (eu am fost racita cu febra mare cand eram in primul trimestru de sarcina si am luat eferalgan, care contine tot paracetamol, fiindca este singurul produs indicat si in sarcina). Si uite ca,Slava Domnului, bebe a iesit sanatos si voinicel.
Oricum, pentru orice astfel de intrebare eu zic sa te sfatuiesti cu medicul care iti urmareste sarcina.
Hai sanatate si sa ne mai intalnim pe aici!
danat
http://community.webshots.com/user/danateu

DanaRosu spune:
Draga Corina, si eu m-am confruntat in primul trimestru de sarcina cu probleme mari (sinuzita si infectii la doua masele de minte) si tot asa m-am farmat ca Doamne fereste sa nu iau nici un medicament. Si am stat cu durerea mult timp pina mi-a spus medicul ca e mai periculoasa infectia si durerea pentru bebelus decit medicamentele. Cum a spus si Dana, Efferalgan am luat si eu, dar pina la asta imi mai alinat teribilele dureri (imagineaza-ti sinuzita maxilara bilaterala si infectie masele de minte...imi venea sa ma dau cu capul de pereti nu altceva) cu alifie dintr-aia chinezeasca in cutiutza rosie... cu aia imi masam timplele si fruntea... Sarcina usoara si frumoasa si bebe sanatos!
Dana
And, yes, I am a blonde!