Emigrarea - Cel mai greu

Emigrarea - Cel mai greu | Autor: Andrada

Link direct la acest mesaj

Pe care plan adaptarea in noua tara vi s-a parut (vi s-ar parea) cel mai greu de obtinut ?

Intrebare sondaj:
Pe care plan adaptarea in noua tara vi s-a parut (vi s-ar parea) cel mai greu de obtinut ?Rezultate:
Social (relatiile cu oamenii, limba/accent, obiceiuri locale)   [28%] 51 voturi
Profesional (meserie noua, tehnologie diferita, relatii cu colegii, etc)   [14%] 25 voturi
Cultural   [3%] 5 voturi
Emotional (dorul de casa, neimpliniri personale)   [30%] 54 voturi
Financiar (adaptarea la noul buget, gestionarea banilor)   [2%] 3 voturi
Toate   [9%] 17 voturi
Nici unul (adaptarea s-a produs usor)   [15%] 27 voturi
Nu stiu   [1%] 1 voturi


Status sondaj: Inchis  »»   Total Voturi: 183 numarate  »»   Ultimul vot: 16/06/2004 12:46:50 

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Din toate cate un pic!
Nu ai cum diferentia exact ceea ce a fost mai greu sau mai usor. Sa nu uitam ca ne rupem de toate obisnuintele noastre pe la varsta de 30 de ani si o luam de la zero din toate punctele de vedere.Mie m-i se pare ca nu are cum sa fie usor! Dupa ce intervine din nou obisnuinta, viata incepe sa se vada in alte culori.Mult mai vesele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Sunt de acord cu petra: un pic din toate...

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

pai ....daca te duci ca mine si nu sti limba..asta e primul lucru...care atrage dupa el => gasirea unui job, activitati..... => care apoi le atrage pe toate: nu ai job=> ai prea mult timp liber,daca ai prea mult timp liber, atunci ai si mult timp de gandire, de rascolit amintiri => te cuprinde dorul de casa, iti amitesti ca acolo faceai ceva, aveai prieteni, cu care puteai povesti ore intregi.....si tot asa, incep sa se tina lant;

pt. mine personal cel mai greu a fost si este cu limba germana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINEL spune:

Nu pot sa spun ca mi-a fost greu, am venit in Canada , m-am reapucat de scoala , am invatat limba, mi-am facut prieteni si m-am adaptat rapid la tot si la toate.Asta datorita faptului ca am fost realista si nu ma asteptam sa fac lucruri mari din primele luni sau primul an.
Nu am eu accentul québecos de pe aici dar lumea ma intelege si eu ii inteleg si daca iti doresti ceva cu adevarat reusesti.

Trebuie sa mergem inainte sa ne bucuram de lucrurile frumoase si sa le uitam pe cele urate astfel vom reusi sa ne implinim visele.

Cristine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cred ca este greu din toate punctele de vedere.tocmai m-am intors din alta tara si pot spune ca cel mai greu de trecut ar fi dorul de casa . si cred ca urmeaza problemele sociale , oameni care se poarta ciudat din punctul tau de vedere dar care se poarta normal pentru ei societatea respactiva . romanca fiind merg pe strada in romania si ma uit la oameni si pot spune despre unii daca au bani sau nu , daca au mancat astazi sau nu , daca au serviciu sau copii etc , lucru pe care nu l-am putut face acolo . te uitai la oameni si nu stiai ce sa crezi . si ei la tine la fel . si cum romancele sunt frumoase si eu cred ca nu fac exceptie de la regula m-am luptat cu prejudecatile acestora .
este foarte greu
gabriela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hollen spune:

Asa e: din toate cate un pic. Am venit in USA pentru o specializare post-universitara si uite ca m-am ales cu sot si copil. Nu regret nimic, insa uneori ma trezesc plangand privind poza parintilor mei. Uite si acum imi dau lacrimile. Dragii de ei. Si stiti ce m-a socat si nu voi uita? Au venit iarna asta aici sa isi vada nepotelul si pe mine dupa un an jumate si la aeroport am vazut in ochii lor un dor imens si disperat.
Concluzia:e greu sa te americanizezi (sau ce o fi pentru fiecare)ca la urma urmei tot roman esti si ca acasa nu e nicaieri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Vai Peca te inteleg...nici mie nu-mi place lb asta deloc Sotzu' e jumate spaniol jumate italian si le vb pe amindoua+germana ca de.. s-a nascut aici+engleza si franceza..Destept omu' ista..Si cind vb cu bb pe spaniola am asa un interes sa intreb ce inseamna asta sau asta..! Ce mai! In loc sa ma specializez in germana eu invat spaniola si italiana.. In GermaniaVikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

hmmm,cel mai greu a fost sa-mi tai radacinile... si sa-mi pun implant aici.
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bidiloi spune:

Zic eu toate la un loc fac adaptarea noastra mai dificila!Fiind latini, si obisnuiti cu alt fel de relatii, distractii, munca, ...esti total debusolat cind te trezesti intr-o lume straina in care esti obligat sa te integrezi si pe care trebuie sa o acepti .Si ar mai fi mai multe de spus dar mi-ar trebui mult spatiu, asa ca las si pe altii sa-si spuna parerea! Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolada spune:

ai dreptate peca,germana e o problemadar ne putem consola ca nici ei,vorbitori nativi nu o vorbesc corect
in rest eu m am adaptat si prefer sa vorbesc engleza cand ma duc undeva,decat sa ma cacai(oops,scuze) in germana


carolada

Mergi la inceput