Am fost diagnosticata cu pancitopenie. Medicul "nu avea timp" sa-mi explice, asa ca va intreb pe voi. Ce inseamna pancitopenie? Cat este de grav?
Draga bombonica,
Era mai nimerit,poate,sa pui intrebarea la"Medicul va raspunde"si nu pe forum.
Pancitopenie=celulele sangelui sunt scazute(asta inseamna anemie,sensibilitate la infectii si altele).
Pancitopenia are multe cauze.Poate fi o problema serioasa sau nu,in functie de cauza.Chiar si un medicament pe care poate l-ai luat recent poate provoca pancitopenie.
Ca sa descoperi cauza si sa o tratezi trebuie sa faci niste analize.Ce ti-a recomandat medicul?
Multumesc de raspuns. Medicul mi-a recomandat inca un set de analize la spitalul Fundeni, nimic altceva, nici un medicament.
Da,nu e nevoie de nici un medicament deocamdata,daca nu ai nici un simptom.
Poate sa nu fie nimic serios,totusi nu neglija sa-ti faci analizele.
Iti doresc insanatosire grabnica!
Bombonica, si mie mi-a iesit anul trecut asa, dar mie mi s-a explicat ca m-a chinuit la luat sange,si ca cica ar fi ramas globulele nu stiu de care pe ac, ca nu prea am vene vizibile. Poate o fi si la tine asa ceva. Daca m-a mintit pe mine, te mint si eu acum.
Sanatate maxima
Mihaela
Multam tuturor pt. raspunsuri, o sa refac analizele oricum. Simptome as cam avea (somnolenta, greutati la articularea cuvintelor, mai ales cand sunt obosita, plus faptul ca ma "pilesc" dintr-o gura de bere) si am inteles ca de la asta ar fi. O sa ma mai caut si la Fundeni si sper sa fie bine.
Multumesc frumos inca o data.
Bombo