bucatar profesionist astept intrebarile voastre
Raspunsuri - Pagina 10
Idora spune:
Saphir, am gasit eu o reteta de varza cu fasole dar e in engleza si nu am timp acum s-o traduc.Poate stii engleza sau daca nu sa ti-o traduca cineva.Nu stiu daca-i chiar aia pe care o vrei!!
Cabbage & Beans
Ingredients:
1/2 cabbage, chopped
2 carrots, diced
1 medium onion, chopped
16 oz. can dark red kidney beans, drained
1 1/2 tbsp oil
1/4 cup water
1/2 cup tomato sauce
salt, pepper to taste
Directions:
Sauté onion in the oil for about 3 min. Add carrot and water, and cook over medium heat about 5 min. Add cabbage, salt and pepper, and cook for about 15 min or until cabbage is barely tender, then add tomato sauce and drained beans. Cook for about 3 min and serve.
Idora spune:
Saphir e culmea acum
Am mai gasit o reteta suedeza de varza cu fasole!!
Swedish Green Beans and Cabbage Recipe
Ingredients
1 16-ounce can cut green beans
1 tablespoon chicken bouillon
3 tablespoons vinegar
1 1/2 teaspoons sugar
Dash of pepper
1 tablespoon cornstarch
1 tablespoon cold water
2 cups chopped cabbage
Preparation
You want the liquid from the beans - drain it into a 2-quart saucepan, retain the beans for later.
Add the bouillon, vinegar, sugar, and pepper to the bean liquid and heat to boiling while stirring.
Mix the cornstarch with the cold water and and stir it into the boiling mixture. Cook and stir until it thickens and is clear.
Add the cabbage and heat to boiling. Simmer, covered, for 35 minutes.
Add the drained beans and heat till hot. Serve.
Idora spune:
SimonaM eu sunt ardeleanca dar n-am auzit niciodata de denumirea asta de ciurighele. Noi le numim uscatele sau minciunele!!
Iti dau eu o reteta!!
Aluat pentru uscatele (minciunele)
Ingrediente: un ou intreg, 2 galbenusuri, 100 ml smintina, 30 g unt, 20 ml rom, un virf de cutit sare fina si faina cit cuprinde, 2-3 linguri cu rom.
Preparare: Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la margine inspre mijloc, ca sa se incorporeze cit mai mult aer. Cind este gata (daca se taie aluatul, se observa in interiorul lui basicute pline cu aer), se aduna aluatul ca o minge, se acopera cu un servet sau cu o foaie de naylon, ca sa nu se usuce deasupra si se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina mai elastic si sa poata intinde mai usor. Se intinde cu sucitorul, ca o foaie de taitei, cu grosimea unei muchii de cutit (2 mm). Se taie apoi cu ruleta (care are marginea ondulata) in fisii de 3 cm latime si 12-15 cm lunngime; taieturile dintre bucati (fisii) se fac pe diagonala. Fiecarei fisii i se face cite o taietura la mijloc, cu lungimea de 3 cm, pe unde se scoate un capat, dind impresia unui nod. Dupa ce s-au pregatit toate, minciunelele se prajesc in untdelemn. Intr-o cratita de 2 l se pune 1 l untdelemn si se lasa sa se infierbinte la foc mijlociu (insa nu direct pe flacara). La inceput, se pune o bucatica de aluat in grasime si daca aceasta se ridica, rumenita, inseamna ca se pot pune uscatelele (cite incap, neinghesuite). Se prajesc cite 2-3 minute pe ambele parti, pina cind se rumenesc putin. Se scot cu o andrea din sirma subtire, scurse bine de grasime, se pudreaza imediat cu zahar pudra si vanilie si se servesc calde sau reci. Sint foarte fragede si crocante.
Cosmina spune:
Haideti mai scumpelor si scumpilor, chiar nu stie nimeni o reteta cu homar? Nu cred...
Cosmina
cheff29usa spune:
quote:
Originally posted by Cosmina
Haideti mai scumpelor si scumpilor, chiar nu stie nimeni o reteta cu homar? Nu cred...
Cosmina
Cosmina te rog sa nu te grabesti eu iti voi da un set de retete dar aim putina rabdare timpul meu este limitat si in citeva zile le vei avea
multumesc Viorel