parinti cu copii de liceu
Raspunsuri - Pagina 2
m34 spune:
Mie mi-au placut materiile gen mate, fizica, chimie si mai putin geografia, romana... Dar invatam si la cele care nu ma atrageau cat sa trec cu note cat mai bune (adica peste 5 )
Fiecare are ritmul lui si predispozitie spre anumite lucruri, dar nu ar trebui sa le neglijeze complet pe celelalte.
In cazul fetei tale este posibil ca ea sa mai aiba si alte probleme in afara de faptul ca nu ii place sa invete la cate ceva (de fapt asta ar putea fi o consecinta). Incearca sa deveniti cat mai bune prietene si sigur veti avea de castigat.
Somnul de dupa-amiaza este foarte bun, dar pe viitor ar trebui sa reuseasca sa se rupa de el (cand o sa aiba un servici...). Acum este ok si nu trebuie sa il asociezi cu notele proaste.
Cat despre chestia cu bataia, asa NU se poate ! Discuta cu sotul tau intre patru ochi si rezolva problema, pentru ca astfel nu ajuta pe nimeni, ba dimpotriva. Aici ar fi multe de spus, dar prefer sa ma abtin.
indiscreta spune:
Nu pot decat sa va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns, indiferent ca m-ati incurajat sau mi-ati dat o palma.
Un An Nou mai bun pentru toata lumea si tot ce va doriti!
ttik spune:
draga indiscreta,cu toate ca nu am copii,imi permit sa scriu pe acest subiect ..iti impartasesc cateva din experienta proprie:
in gimnaziu am avut rezultate foarte bune..matematica era pe primul loc si asa am ajuns intr-o clasa de informatica la liceu(urmand sfaturile parintilor si profesorilor din gimnaziu,care insa nu mi-au spus ca matematica,fizica si nesfarsitele ore de Pascal vor fi mult mai grele decat gimnaziul)..care bineinteles ca a fost o tortura pentru mine...desi rezultatele au fost bune ,zic eu,dar dupa multa munca...si dupa ce am trecut de clasa a 9-a..care pentru orice elev pare o treapta spre libertate,baruri ,prieten(a) etc...a fost o experienta destul de neplacuta si pentru mine,si pentru mama mea,care era profesoara in acelasi liceu..saraca ma mir ca nu a demisionat offff cate dureri de cap i-am dat...
nu e important ce liceu termina copii ...oricum ce invata in liceu se uita a doua zi dupa bac...e important ce vor ei...eu sunt de acord ca un copil de 15 ani nu stie exact ce vrea de la viata sau ce profesia si-ar dori..
eu cred ca un copil la aceasta varsta trebuie urmarit cu fffff multa atentie,la scoala si acasa,in timp ce invata..incearca sa vezi cu ce fel de prieteni isi petrece timpul,daca are absente...si daca are incearca sa vorbesti cu ea,spune-i ca esti ingrijorata ca te temi pentru ea..unde a fost in timp ce trebuia sa fie la scoala?etc etc ...stii tu mai bine decat mine cum sa o abordezi....
si daca chiar nu merge bine la real...singura solutie e un transfer la o clasa unde ii va place sa invete ..limbi straine sau filologie...
sper ca totul va fi bine ...ai grija de fiica ta...si bataia nu e deloc o solutie.e umilitor mai ales la varsta ei ..bataia o sa o determine sa se ascunda si mai mult si doamne fereste mai stiu eu ce sa fuga de acasa...
multa sanatate..imi pare rau daca am fost incoerenta,ma grabesc...
cu drag..
aquariusrpro spune:
quote:
Originally posted by indiscreta
Nu pot decat sa va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns, indiferent ca m-ati incurajat sau mi-ati dat o palma.
Un An Nou mai bun pentru toata lumea si tot ce va doriti!
Nu cred ca cineva ti-a dat palme p'aci pe forum. Tu ai cerut o parere si fiecare a transmis ce a avut de spus in stilul lui... dar de aici si pana la palma.. e distanta mare! Poate unii oameni au un stil ai incisiv..dar nimeni nu da palme. Cel putin din cate am vazut eu pe acest forum. Eu chiar sunt uimita de prmtitudiunea comunitatii de a reactiona la diverse probleme si de a incerca sa ajute.. fie si cu un cuvant! E uluitor intr-o lume plina de violenta si rautate!
Iarta-ma ca mi-am permis sa comentez chestia cu palma... m-am abtinut cam o saptamana.. dar tot am scris! Cei care au raspuns mesajului tau au cheltuit din timpul lor ca sa te ajute .. chiar asa .. virtual! Si oricat ma citit si rascitit.. n-am vazut nici o palma.. pe nicaieri!
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
si un nepotel super
http://community.webshots.com/user/lucaandrei
Sabina spune:
Roxana, Ligia e cumva Ligia Constantinescu?
Eu am facut Enescu 12 clase si am terminat Cons-ul, la compozitie! Vino si tu la Muzicienii, subiectul de la Prieteni....
Draga Indiscreta, eu zic sa nu mai certati fata si sa o lasati sa faca ceea ce ii vine mai usor.Poate ca e si putin blocata de schimbare, colegii poate prind mai usor si asta o complexeaza...
Si fara batai!!!!!!!
Sabina & Sofia Galagia