Operatie de deviatie de sept

Operatie de deviatie de sept | Autor: lorelei_19

Link direct la acest mesaj

Buna, dragii mei
De ani de zile stiu ca am o deviatie de sept care nu-mi da voie sa respir ca lumea. In plus am dureri de cap foarte puternice, dureri care radiaza parca exact de unde stiu ca e deviatia de sept. Problema e ca mi-e o frica de nu mai pot. As putea sa fac orice operatie, ba chiar am facut 2 si nu mi-a fost frica. La nas insa... Ati putea sa-mi precizati mai exact cum decurge exact operatia si ce s-ar putea intampla in caz de nereusita??? Cat dureaza pana pot sa-mi reiau lucrul? Va multumesc anticipat si va urez toate cele bune!

Lorelei & Family

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Buna Lorelei,
Am facut operatie de deviatie de sept pentru ca nu puteam respira prea bine. Una din nari era aproape complet acoperita si n-o puteam folosi.
Nu mi-a fost frica de operatie si intr-adevar nici nu am avut motive. Dupa o anestezie locala, n-am simtit si vazut aproape nimic. Doar am auzit un zgomot ca de dalta cand sparge piatra (chiar daca suna ciudat, e o comparatie buna). Singura problema avuta: spre finalul operatiei a inceput sa ma doara putin (acceptabil), probabil ca trecea efectul anesteziei. Dupa operatie mi s-a introdus pansament in nari. Prima oara cand mi-a schimbat pansamentul, am ametit. Cam astea au fost toate inconvenientele.
Am stat in spital pana s-a inchis rana. La mine a durat 2 saptamani, cu toate ca in mod normal o saptamana e de ajuns (asa am inteles). Si dupa operatie e bine sa nu faci efort mare o perioada. Adica sa nu te apuci sa ridici mobile cum am facut eu :), ca se poate sa ai hemoragie.
Despre nereusita nu pot sa-ti zic nimic. Probabil ca (Doamne fereste!) nu ai putea respira atat de bine cat ar trebui.

Multa sanatate si operatie usoara!
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Iti multumesc mult, Manuela, randurile tale m-au mai incurajat putin. Cat a durat operatia? Te-ai simtit mai bine dupa aia?

Sarbatori fericite si mii de multumiri inca o data!

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalita spune:

Lorelei, si eu m-am operat de deviatie de sept si rinita alergica. Ajunsesem sa nu mai respir deloc cu o nara, stranutam si imi curgea nasul in continuu. Operatia am facut-o la Lasermed intr-o luni. In aceeasi zi eram acasa. Miercuri m-am dus sa-mi scoata pansamentele din nas, e cam neplacut, dar suportabil. Iar apoi, cam la 2, 3 zile ma duceam la control sa-mi mai curete nasul. Ce e bine la Lasermed este ca nu te tine acolo o saptamana, operatia se face cu laser si recuperarea este mai rapida, iar eu avand si rinita mi-a prins foarte bine pentru ca mi-a refacut mucoasa de la nara cu care nu mai respiram. Doctorul a fost formidabil, este un dragut si foarte bun profesional. Dezavantajul este costul operatiei, destul de ridicat (350 de euro plus 1.200.000 anestezia generala) dar dupa aceea, ori de cate ori te duci la control nu mai platesti absolut nimic si medicul nici nu primeste nimic. Dar eu zic ca merita, este mult mai curat si sigur cu laser. Eu initial am vrut sa fac operatia intr-un spital (Elias de care apartin) dar vorbind cu persoane care au facut in diverse spitale si ce grozavii imi povesteau despre dalta si problemele pe care le-au avut dupa aceea (de pilda, li se sparg venele de sange din jurul ochilor de la dalta respectiva)am zis ca mai bine fac un efort financiar si ma operez cu ceva mai modern.
Oricum daca te hotarasti sa faci operatia indiferent daca la spital sau la o clinica, sa faci cu anestezie totala. Te trezesti dupa o ora (atat dureaza operatia) si nu te doare absolut nimic si nu trebuie sa treci prin chinurile operatiei treaza fiind. Nu sta pe ganduri si opereaza-te, nu o sa-ti para rau nici un moment, acum respir perfect.
Pentru detalii poti sa ma contactezi pe e-mail.
.manea@mail.mfinante.gv.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luizax spune:

he hem, astia de la lasermed nu pun cumva si plombe la dinti? nu scot masele? Ca mie mi-e groaza de dentist, mai ales ca am patzit-o la un premolar de sus si mi-au facut shantz in maxilar ca sa caute o bucata de radacina, asha ca am vazut si auzit tot..si mirosit si n\brrrrr, groaznic, deshi aveam anestezie locala si nu prea durea...dar simti cand trage, cand cauta dupa aia, cum haraie freza pe osul tau, brrrr. Asha ca ash vrea sa ma culc juma de ora si sa-mi scot fro doo masele de minte....si daca imi pun aia si fro plomba ceva in inca doo locuri, cu atat mai bine. :)))

Luizax - karkotash shef!

Mergi la inceput