In legatura cu adoptia

In legatura cu adoptia | Autor: denisa73

Link direct la acest mesaj

Stie cineva care este demersul si tot ce trebuie facut in legatura cu adoptia.Se considera adoptie internationala,daca unul din parinti are domiciliul in strainatate, iar celalalt in Romania? Cat dureaza procedura? la cat timp poti lua copilul acasa? De cate comisii trebuie sa treci? Cat costa toata procedura?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Dupa cite shtiu eu la Philipsburg exista o familie, care a adoptat deja mai multzi copii din Romania, shi au deschis o firma care se ocupa de adoptzii de copii din Romania. Ma pot interesa de adresa daca te intereseaza.

Corinna, Andreas, Alexandru shi orezu mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisa73 spune:

Da poti sa te interesezi de adresa,poate ma lamureste in mai multe privinte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirunda spune:

Draga Denisa,

uite-te si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=15662
poate mai gasesti fete care sa iti dea informatii.

Mirunda

"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Fetelor, nu stiu daca se pot face adoptii internationale, eu am inteles ca nu

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina_ina2000 spune:

Buna ,
incearca si aici cred ca ai cam tot ce este legislatie despre adoptii.
http://www.romanianadoptionadoptii.ro/romana/frameset.html

Numai bine ,
Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Imi cer scuze, dar nu am inteles, daca esti cetatean roman rezident in alta tara adoptia se considera internationala? Cit timp ar trebui sa stai in tara ca adoptia sa nu mai fie internationala?

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Multumesc mult fetelor!
Eu sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate,insa sotul meu este tot cetatean roman,dar are domiciliul in strainatate.Normal ar fi sa nu se considere adoptie internationala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Am aceeasi intrebare ca si Coral. Nu mi-e deloc clar.
anto

Mergi la inceput

Din cate am citit acum pe linkul trimis de irina_ina2000, ca ar trebui sa ai 6 luni domiciliul in Romania,dar nu specifica daca numai unul din parinti poate avea domiciliul in Romania si ar fi de ajuns.Oricum cred ca numai cineva in masura poate sa ne spuna clar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana csaki spune:

Incerc sa va lamuresc eu.Cetatenii romani cu domiciliul in strainatate sunt asimilati cetatenilor straini si atunci adoptia este internationala.Cum pentru moment adoptiile internationale sunt stopate, nici o sansa pentru cei aflati in aceasta situatie.Daca unul din soti este cetatean roman cu domiciliul in Romania si indeplineste si celelalte conditii(spatiu, venituri) poate sa adopte ca cetatean roman, deci adoptie nationala.Si mai exista o posibilitate, daca cel putin unul din soti poate sa revina pentru o perioada, sa-si faca din nou domiciliu aici si restul, iarasi se poate.Cu putina "bunavointa" se rezolva aproape orice.Daca mai aveti nelamuriri,mai intrebati-ma, incerc sa fac lumina.

http://community.webshots.com/user/lilianacsaki

Mergi la inceput