ovare polichistice, anexita?

ovare polichistice, anexita? | Autor: cali

Link direct la acest mesaj

pe scurt, in urma unei stimulari cu Clomifen m-am ales cu niste chisturi, mici in dimensiune, dar care nu s-au esorbit, desi au trecut 2 luni de atunci! mai rau, in ultimele 2 luni nu am avut ovulatie, la ultima ecografie facuta ieri, in ziua 13, aveam cate 3-4 foliculi pe ambele ovare, de 6-8.5 mm fiecare, endometru foarte gros de 15 mm, plus o anexita pe partea dreapta! pot infuenta microchisturile ovulatia?? va rog sa-mi spuneti ce as putea sa fac pentru a scapa de chisturi si anexita?? dar pentru subtierea endometrului?? Sunt disperata, ptr ca nu am putut face inseminarea, nici luna asta. Dozarile hormonale facute inaintea stimlarii erau ok, numai estradiolul si LH-ul un pic mai mici , dar cuprinse in intervalul de valori normale indicate de laborator! dr nu mi-a explicat daca sunt ok sau nu, desi l-am intrebat, mi-a spus doar"nu sunt rele"!! care este parerea voastra??? multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Cali, eu am facut 2 luni stimulare cu clostilbegyt si in a doua luna mi-au aparut 2 formatiuni chistice care in timp s-au transformat in niste chistulete enervante (cam ca ale tale) ce nu vor cu nici un chip sa se elimine, resoarba, etc.. Livia mi-a dat un tratament pentru beleaua asta.. daca vrei iti trimit pemeu

pupici si sa auzim de

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ele ca numar nu sunt multe, insa problema este dimensiunea lor. Esti sigura ca nici macar unul nu a ajuns la maturitate?

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Cali.. du-te la un endocrinolog cu valorile de lh si fsh. Raportul lor este important!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Si eu tot asta vroiam sa zic..sa te duci sa vorbesti cu un endocrinolog!
Eu am scapat de chisturi cu Carpicorn si cu o parte din tratamentul Liviei. Chist obtinut in urma stimularii, bineinteles!
Bafta!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ohaulica spune:

Tia -nu vreau sa te sperii dar sa stii ca problema e serioasa ,asha am patzit si eu, dar mie mia facut o stimulare mai lunga shi repetata fara macar a urmarii faza foliculara:asta era prin 97 ,am ajuns pana la urma la operatie si mi s-a facut rezectie partiala de ovare si curatare de trompe etc.
Am luat anticonceptionale o vreme dupa care cu ajutorul unui medic extraordinar shi cu un tratament adecvat in 2003 am nascut un baietel shi acum sunt insarcinata in 16 saptamani.
Se mai zice ca chisturile mici se pot resoarbe si cu Diane 35 sau alte anti de acest gen oricum o dozare hormonala e foarte importanta in acest caz.
Mult succes Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Buna dimineata
Crinuta, nu, nici unul nu s-a dezvoltat! am facut o ecografie in ziua 10, si cei mai mari aveau 8.5 mm, in ziua 14 aveau aceeasi dimensiune!
Cred ca aveti dreptate, sa merg la un enocrinolog! Anis, am folosit si supozitoarele cu carpicon, beau ceai de cretisoara tot timpul..
Dar ma ingrijoreaza si endometrul, care dr i s-a parut prea gros ptr ziua 14 : 15 mm. Dr mi-a recomandat de luna viitoare sa incep stimularea cu ovamit, dar daca chistuletele nu se resorb, este vreo problema?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura2001 spune:

Cali despre problemele hormonale nu prea stiu ce sa-ti spun ca si eu sunt in ceata.....Despre anexita pot sa-ti spun ca am facut luna asta tratament injectabil timp de 5 zile cu: ampicilina 2 flacoane de 500 la 12 ore,gentamicina o fiola la 12 ore(se amesteca cu ampicilina),polidin o fiola la 12 ore, Ketonal o fiola seara si o pastiluta de diclofenac la pranz(trebuie sa mananci fara sare).
Eu ma simt foarte bine desi in partea stanga in care aveam dureri foarte mari mai am din cand in cand o jena.Ce este important este ca luna asta la echo in ziua 9 si 12 nu s-a vazut nici urma de activitate foliculara (dureri in partea stanga la greu),si totusi conform graficului de temperatura am avut ovulatie in ziua 21 adica chiar in ziua in care am facut prima repriza de intepaturi.Cert este ca ieri ar fi trebuit sa-mi vina "rusii" si nici urma de ei.Ca atare am facut un test Clear Blue care nu mi-a aratat nimic(nu mi-a aparut nici o liniuta) si un altul(alta marca) care a iesit negativ,dar ulterior am vazut ca acesta avea termenul de valabilitate expirat.Toate astea se intamplau ieri cand aveam 10 zile de la ovulatie.Azi, 11 zile de la ovulatie si temperatura este tot de 37,1.Nu stiu ce sa mai cred....semne de sarcina nu prea sunt ca nu ma dor sanii,am doar o oarecare senzatie neplacuta de durere surda la burtica si parca ma incearca cateodata senzatia de greata.Voi ce credeti exista totusi ceva sanse.....???????
Imi pare rau ca va bombardez cu problemele mele dar am nevoie de parerea voastra.
Va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Buna fetelor!

Cali, as zice sa nu incepi stimularea pana nu rezolvi cu chisturile. Este capital! Vorbeste si cu un endocrinolog...

te pup si ai grija de tine

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cali spune:

Tia, da, asa ar trebui! eu am mai facut vizite la endocrinolog, in afara de PRL mare, ptr care mi-a dat brocriptin, plus duphaston din ziua 16, timp de 10 zile, nu mi-a mai zis nimic!si am urmat trat cam 3-4 luni! fara rezultat..
Laura, injectiile le faci intr-o anumita perioada?? ptr ca eu am mai facut ampicilna +gentamicina, dar in primele zile ale ciclului. timp de 3 luni..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISTINEL spune:

Mie mi s-a prescris clomid si eu am chisturile dinainte sa il iau , clomid , clomifen este acelasi lucru?

In urma unui ecograf mi s-au vazut cateva chisturi pe ovarul drept si dr. mi-a spus ca acest clomid ma va ajuta.

Spuneti-mi va rog daca este acelasi medicament clomi cu clomifen?!

Merci,
Cristine

Mergi la inceput