Iaurt la 6 luni jumate. Da sau nu?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MirelaV spune:

Laura, eu nu cred k a fost coincidenta cu enterocolita. baietelul prietenei mele a facut enterocolita a 2-a zi dupa ce a mancat danonino..si sfatul pediatrului a fost sa nu ii mai dea iaurt deoarece contine nush ce fermenti care nu fac deloc bine la stomacul lor extrem de sensibil..

MirelaV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alycia spune:

Si noi papam iaurt natural dar am impresia ca de la el face kk moale si cam des...asa ca mai bine branza de vaci dietetica...nu e asa grasa. Cred ca noi o sa renuntam o perioada la iaurt.

Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Dr. fetitei mele a spus ca nu toti copii tolereaza iaurtul danone/danonino, eu i-am dat dariei danonino de la 5 luni si ii place f. mult, nu am avut probleme, nepotelul meu are 2 ani si i-a dat de la 3 luni iaurt danonino.
Numai bine.
lilib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa spune:

Cristiana, nu stiam ca sunt atat de apropiate ca varsta.
Retinusem ca era mai mare diferenta intre sarcinile noastre. Poate am retinut aiurea.
Da, am inceput munca de la 1 nov.
Diana e bine, deocamdata e cu mama, se inteleg foarte bine, ea e o cumintica, deci nu sunt probleme.

Va pupam, Denisa si Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Problema cu iaurtul facut in casa este laptele de vaca, nu toti copiii il tolereaza de la virste atit de mici. Eu i-am dat iaurt Agatei de la 8 luni, i-a placut foarte mult si brinzica de vaci cam tot de atunci. Mi-a fost frica sa nu faca vreo alergie de la laptele de vaca, dar am avut noroc, totul a fost bine (doar ca in primele doua saptamini a avut cacuta putin mai moale si era putin rosioara la fundulet din cauza aceasta). Numai ca eu nu am avut curaj sa-i dau iaurt din comert decit dupa un an, iar iaurt cu fructe cumparata dupa 2 ani. I-am facut in casa si din cind in cind ii mai faceam si cu fructe pasate, in special banane si caise. Dar am procedat asa pentru ca am avut timp sa o fac, am stat acasa si asta era singura mea ocupatie: copilul.

Iaurt
Laptele este fiert si racit la 20-24 de grade. Se adauga maia din iaurtul din ajun (2-4 lingurite de maia la 200 ml lapte – prima oara am folosit un iaurt din comert) si se amesteca bine. Se tine la temperatura camerei timp de 5-8 ore sau se pune in apropierea unei surse de caldura, daca vreti sa se prinda mai repede. Dupa ce s-a prins, iaurtul se pune la rece si se da copilului in cel mult 24 de ore de la preparare.

Ca sa fiu sigura ca fac bine, eu puneam la prins in fiecare seara, inainte de culcare, jumatate de litru de lapte amestecat cu citeva lingurite de iaurt si pina a doua zi la ora 18, cind ii dadeam de obicei iaurtul era numai bun (nu este atit de gustos ca cel din comert, e mai acru si nu are gustul acela bun, dar daca ii dai de prima data numai din asta, nu stie celalalt gust si il va minca, Agatei i-a trebuit ceva timp ca sa se obisnuiasca cu cel din comert). Din ce raminea opream o cutiuta de iaurt pentru cel de-a doua zi, iar restul il puneam la fiert si faceam brinzica de vaci tot pentru a doua zi.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Revin... de fapt este impropriu numit iaurt, e mai mult un lapte batut, iar cine este din Moldova si a stat la tara sa se gindeasca la chisleag, pe care bunicii il puneau la prins in oale de lut (eu chiar am folosit o oala de lut ca se prindea mai bine si parca avea si un alt gust). Am vrut sa spun acest lucru, pentru ca mi-am adus aminte ca atunci cind am facut prima data am fost foarte dezamagita, am crezut ca nu mi-a iesit mie, nu era deloc iaurtul din comert. Dar este mult mai sanatos decit orice iaurt cumparat, pentru ca este natural, nu-i pui nici un agent ca sa stea in rafturi, copilul il maninca doar a doua zi.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput