cum sa il invat sa doarma in patutul lui

cum sa il invat sa doarma in patutul lui | Autor: bebe

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

Baietelul meu are 1 an si 4 luni si inca mai doarme cu noi in pat.
Are un somn foarte agitat si cand se trezeste peste noapte ne e mult mai usor sa intindem mana si sa ii dam un pic de ceai sau suzeta. Cum as putea sa il dezvat?

multumesc,
bebe

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alex spune:

Buna Bebe,

si noi avem un baietel , Alex, de un an si 5 luni, care doarme singur in patutul si in camera lui.Ideea de la care trebuie sa plecati este aceea de a accepta voi in primul rand ca micutul trebuie sa doarma singur.Apoi v-a trebui sa ii pregatiti patutul lui si sa va inarmati cu rabdare pentru urmatoarele nopti , in care el sigur v-a riposta la noua schimbare , sperand sa castige din nou locul cand face nani langa voi.In schimb voi nu ii raspundeti de data asta cu aceesi promtitudine si incet, incet el v-a intelege si se v-a obisnui.
Succese si ne mai auzim
ISA&ALEX&MIRCEA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mumulina spune:

asa e cum zice Alex. cu rabdare veti reusi. trebuie sa fiti uniti amandoi si sa nu cedati in fata incercarilor lui de a va induiosa.

,don'soara Alex si bb Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Mihnea doarme in patutul lui de cind l-am adus de la maternitate.Ce-i drept,pina la 1 an dormeam si eu in aceeasi camera cu el,dar de doua
luni doarme singur in camera.Fac "naveta"cam de cinci ori pe noapte la el,pentru ca se trezeste si se uita dupa mine,vrea cu mine in pat(in patul in care am stat eu) si cum il asez pe perna adoarme instantaneu.Apoi il asez la el in patut,si chestia asta se repeta de patru-cinci ori pe noapte.De doua luni,tot sper ca va dormi si el o noapte fara sa se trezeasca,dar de unde.Cam de doua zile daca merg in camera cind incepe sa scinceasca se culca la loc,fara sa mai vrea in patul meu..Sper ca lucrurile se indreapta spre fagasul cel bun,dar mai tragic este faptul ca patul pe care l-a avut a devenit neincapator si ar trebui sa-l schimb si ma intreb cum va reactiona atunci.Totul este sa ai rabadare,chiar daca perioada necesara pentru a se obisnui este mai mare.Cu cit mai tirziu,cu atit mai greu.Curaj si mult succes!!Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe spune:


va multumesc la toti care mi-ati raspuns.
se pare ca nu e deloc usor.
adevarul e ca e tare aiurea cu trezitul asta peste noapte si cred ca din comoditatea noastra l-am invatat sa doarma cu noi.
oricum patutul este in camera in care dormim si noi, avem doar 2 camere. si pe langa toate astea nu adoarme singur, ci cu unul din noi, caci trebuie sa ne tina de mana, asta a fost alternativa cand am scapat de leganatul pe picioare.
o sa ne inarmam cu ceva extraveral si o sa pornim la treaba.
toate cele bune,
bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vladosmina spune:

Cu rabdare si perseverenta o sa reusiti in cel mult doua saptamani sa-l invatati sa doarma in patutul lui. Cel mai greu le este parintilor sa faca acest pas, decat copiilor. E bine sa incepeti "antrenamentul" la sfarsit de saptamana, cand nu va duceti la servici si o noapte nedormita bine nu e asa importanta.
Puteti incerca la inceput sa lipiti patutul lui de patul vostru si sa coborati partea patutului dinspre patul vostru. Alta idee ar fi sa-l adormiti la voi in pat si sa-l puneti in patut dupa aia. Oricum e bine sa incepeti de acum "ostilitatile", pentru ca astia mici devin mai incapatanati pe masura ce cresc.
O sa fie obositor, dar merita sa depuneti efortul pentru ca ii oferiti copilului vostru un pas in plus spre independenta, iar voi o sa va recuperati patul( de parca numai asta e singurul lucru de recuperat:) ).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Dragele mele,
Copilul meu are 3 ani si nu vrea sa doarma in patul lui. Cred ca in patutul lui nu a dormit mai mult de 9 luni. Noi am gresit deoarece in vechiul apartament din vechiul oras era f. frig si ii culcam intre noi.
Acum apartamentul in care locuim este f calduros dar nu ne induram sa-l vedem suferind.. Mereu amanam.. si amanam. Acum ne-am hotarat sa-i facem camera lui si sa-i cumparam mobila (adecvata pentru varsta lui). Dar fiecare are alta parere: eu vreau sa-i cumpar mobila completa: pat, sifonier cu biblioteca si rafturi, etc-el (sotul) vrea doar pat si eventul un dulap-restul sa cumparam mai tarziu...
Asa ca "trece vremea.."
In acest timp am incercat sa-l mai pacalim sa doarma la el in patut-care devine din ce in ce mai neancapator si totdeauna gaseste ceva de spus: mami te iubesc tare mult, mami mi-e frica, mami...
Ultima data cand "l-am convins" a stat o jumatate de ora dupa care s-a ridicat in picioare si a strigat: M-am rugat si la Dumnezeu sa ma iei cu tine in pat.. Ce mai vrei?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zizee spune:

S-a discutat mult despre asta la:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1311&SearchTerms=Somn

Eu una am reusit! Snoopi adoarme acum in patutul ei si de cele mai multe ori nu se mai scoala pina la 7.30 dimineata. Uneori se scoala doar ca sa bea apa, alteori dureaza si jumatate de ora pina adoarme (si eu trebuie sa stau linga patutul ei) dar in ansamblu sintem foarte multumiti de rezultat.
Mult succes1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe spune:


buna,
se pare ca e tare grea treaba asta.
am reusit in 3 zile sa il adormim in pat langa noi, dupa care il transferam in patutul lui, insa problema e ca adoarme in jur de 12 - 1 noaptea, iar pe la 4 se trezeste si il luam cu noi in pat, caci ne este mai usor pt ca tati se trezeste dimineata si e "cocosat de somn". speram ca in week-end sa nu il mai luam in pat cu noi cand se trezeste.
inca nu am avut curajul de a-l pune in patut si sa adoarma singur, caci nu ne rezista urechile la urletele lui, mai ales lui tati.
cam astea sunt nouatatile.
toate cele bune,
bebe
pt voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefana_tudor spune:

Mare grija cu dormitul in pat cu parintii. Tot din comoditate (pentru ca imi era usor cand se trezea noaptea) l-am culcat si eu pe baiatul cel mare cu mine in pat. Are aproape 10 ani, cam de 1 an l-am convins sa doarma singur, dar tot mai vine din cand in cand sa doarma cu mine.
Pe baietelul cel mic, l-am culcat de la inceput in patutul lui si e mult mai bine ptr. toata lumea. Eu cred ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare, sa-l culci singur si chiar daca se trezeste peste noapte, sa nu faci concesii. Succes.

Mergi la inceput