am sau nu am ovulatie?

am sau nu am ovulatie? | Autor: lucia munteanu

Link direct la acest mesaj

Dragele mele,
Vin si eu cu o intrebare: am facut laparoscopia acum 1 luna si mi-au gasit trompele permeabile, au vazut si un folicul dezvoltindu-se in ovar. Am insa prolactina usor marita si progesteronul mic de tot: 3,60 ng iar ciclul vine la 22-24 de zile (la 22 fara Duphaston, la 24-25 cu Duphaston). Doctora de la Timisoara imi spune ca nu e nevoie sa fac nici o inductie de ovulatie, doar inseminare intrauterina, endocrinologul insa crede ca nu se produce ovulatia, avind progesteronul mic si mi-a recomandat inductie de ovulatie si fertilizare in vitro (nu pot ramine natural, intrucit am anticorpi in col si vagin). Luna aceasta, in ziua 11, am avut un folicul de 13 mm si temperatura de 36.4, iar azi, dupa 2 zile, temp. a crescut la 36,8 si foliculul nu se mai vedea la ecograf. E posibil sa se fi produs ovulatia, avind in vedere ca foliculul era f. mic si eu stiu ca dimensiunea ideala e de ~ 20 mm? Nu cred ca putea sa se dezvolte atit in 2 zile. Cine s-a mai confruntat cu o astfel de situatie? lucia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cred ca endocrinologul are dreptate. progesteronul mic corelat cu ciclul scurt pot fi o dovada a lipsei ovulatiei. apoi foliculul a fost cam mic si a disparut inainte sa ajunga la maturitate (de aici si ciclul scurt)

ma gandesc de ce nu ai face stimulare si inseminare artificiala? De ce direct FIV? Trompitele sunt bune, as profita de ele

pupici si sa auzim si de alte noi burtici

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lala_1 spune:

Draga Lucia ,
Ce analiza ai facut pentru a depista anticorpii din col si vagin?
Nu exista tratament pentru asta?

Lala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Lala1, pt depistarea anticorpilor, se face testul Postcoitum . Adica in preajma ovulatie , ai contact sexual si in nu mai stiu cate ore te duci la ei sa-ti recolteze secretie vaginala.

Lucia, si eu sunt de parere ca poti incerca inseminarea uterina . Ar trebuii sa discuti din nou cu endocrinologul, e cel mai indicat care poate sa-ti dea un tratament de inducere a ovulatiei.

Ceea ce ai patit tu, mi s-a intamplat si mie.Desi menstruatia a venit la 30 de zile in luna respectiva nu am avut ovulatie, dovada a fost ecografic si rezultatul analizelor hormonale sub valoarea normala. Poti afla daca respectivul folicul (desi cam mic) a eliberat si ovocit,facand o ecografie prin ziua 18 (asta daca ciclul tau vine la 22 de zile).

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura miu spune:

vroiam sa te intreb daca ti-ai luat si temperatura..daca nu ai ovulat ar tb sa nu ai nici temp. peste 37..
eu incerc sa urmaresc ovulatia cu aceasta metoda si vroiam sa vad daca exista si cazuri in care temp oxcileaza si totusi nu exista ovulatie..
multumesc din suflet
laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Se poate ovula si cu un folicul mai mic de 20 de mm. La mine in iunie, s-a vazut la eco ca am ovulat, iar cand a masurat locul de unde s-a desprins, era ceva intre 15 si 16 mm.
Avand in vedere ca temperatura a crescut cu 0.4, eu spun ca sigur ai ovulat. Faptul ca ai progesteronul mic se va vedea in zilele urmatoare. Probabil ca temperatura nu se va mentine ridicata.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Inca ceva : nu trebuie sa ajungi la 37 daca ai ovulat. Daca ai temperaturi foarte scazute, este suficient sa cresca minimum 0.2. Poate fi bine merci 36.7, 36.8, si sa se instaleze sarcina. Aceasta afirmatie mi-a fost confirmata analizand graficele de temperatura la categoria pregnancy de pe fertiltiy site.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Sunteti niste dragute! Deci, se pare ca se poate ovula si fara foliculi mari si temperaturi peste 37 (nu am avut decit de vreo 2 ori in 4 ani peste 37). Cit despre anticorpi, sunt f. in ceata, nici un medic nu a stiut sa-mi explice de ce se produc. Ideea e ca dupa 2 teste postcoitale, in preajma ovulatiei, toti spermatozoizii erau morti in col si vagin, spermatozoizii fiind aglutinati, cap la cap. Am intrebat unde si cum se poate depista cauza formarii acestor anticorpi, dar nu am primit un raspuns clar. Apoi, mai e o problema la sotul meu, care are polispermie, deci f. multi spermatozoizi, iar mobilitatea lor e de 60% - deci, nu e grozava. Oare acestia nu pot inainta, din cauza ca sunt prea multi sau, pur si simplu, glera cervicala le este ostila? Interesant e ca acum aproape 3 ani am facut acest test si dupa 2 ore in col si vagin mai erau destui spermatozoizi. Nu stiu ce s-a intimplat intre timp si nici medicilor nu le este clar. Mai trist e ca am facut 3 inseminari, incercind sa trec de acaesta bariera, dar nu am reusit la nici una. Oare ce ar trebui sa fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Lucia tu vorbesti de testul postcoital (poscoitum)nu?
Stii ca prin inseminare se inalatura o eventuala bariera a secretiei vaginale, asa ca...nu e o problema partea cu anticorpii. De altfel prin inseminare si spermatozoizii de aleg , asa ca iar nu e o problema. Cred ca trebuie sa prinzi o ovulatie pe trompa mai scurta. Dr mi-a zis ca o tipa a reusit la a 13-a inseminare......cand ma gandesc.....

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Lucia, unde ai facut testul postcoital?
Multumesc

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia munteanu spune:

Ambele teste le-am facut anul acesta, la distanta de 2 luni, la o clinica de stat. Primul test l-am facut in 2000, la o clinica particulara. Toate 3 au fost insa analizate de acelasi medic, care lucreaza in ambele locuri. Stiu, si mie mi se spune mereu ca "nu e o problema', exista metode precum IUI sau FIV, care pot reprezenta o solutie, dar sansele sunt atit de mici si ma ia disperarea cind ma gindesc ca noi, practic, depindem de reproducerea asistata, nu ni se ofera sanse pentru conceperea pe cale naturala. Ca sa nu mai vorbim despre costuri... Si eu am auzit despre un caz care la a 9-a inseminare a reusit; problema la IUI este insa ca trebuie sa prinzi momentul ovulatiei, caci ovulul eliberat nu traieste mai mult de 24-36 de ore, daca nu e fecundat. Cit despre problema polispermiei... nu am auzit pe nimeni discutind despre asa ceva, se pare ca nu e prea grozav sa ai nici prea multi spermatozoizi. Multumesc ca va ginditi si la mine.

Mergi la inceput