Inscriere la scoala
Pentru cele(cei) care au copii in clasa I,cand ati inscris copilul la scoala?Daca Bianca va merge anul viitor la scoala,cand ar trebui sa merg sa vorbesc,ca sa fiu sigura ca "prind" o clasa buna si o invatatoare la fel?Stiu ca inscrierea cu acte se va face la un termen stabilit,dar au fost situatii cand la insciere "nu mai erau locuri" si vreau sa ma asigur din timp ca totul va fi in regula.Si mai e o problema,Bianca va merge la o scoala mai departe de casa noastra,de care nu apartinem si am auzit ca trebuie "o atentie"considerabila ca sa pot sa o inscriu acolo;banuiesc ca mai sunt parinti care au copii la scoli de care nu apartin,cum ati procedat?
Raspunsuri
tora97 spune:
iubita, intii trebuie sa discuti cu directoarea si bineinteles sa o "ungi"... asta in cazul in care o dai la o scoala de care nu apartii..
mie directoarea mi a spus sa merg saptamina asta sa o inscriu, cu dosarul pregatit... cit despre invatatoare buna... noi avem noroc, ca avem o vecina care preda acolo si ne a recomandat vreo 2...
sper ca ti am fost de folos
bia spune:
Multam pentru raspuns,Tora,tu la ce te-ai gandit pentru directoare?Si m-ai pus pe ganduri,eu ma gandeam sa merg prin aprilie la scoala,se fac inscrieri asa de devreme?Chiar o sa merg si eu sa ma interesez.Dosarul ce trebuie sa contina,macar pe asta sa-l pregatesc?
tora97 spune:
cu directoarea am noroc... ca nu vrea sa ia nimic.. anul trecut pen ca mi a dat o invatatoare cu care sa merg sa mi o accepte la gradinita asta pe Thea, i am dus un tort.. si i l am lasat acolo fortat, ca nu a vrut nici sa auda de asa ceva!!! cred ca la invatatoare va tb sa plusez
in prima faza mi a cerut copie de pe certif de nastere al micutei si de pe fisa medicala de la policlinica, partea cu vaccinarile...
dori spune:
Scuze ca ma bag in subiect, dar eu nu inteleg. De ce trebuie sa "plusati" numai ca un copil sa fie inscris la scoala?
otau spune:
Mai Dori, de cand esti tu plecata din tara? Daca ai fi aici ai intelege perfect cum vin chestia cu "plusatul". Eu am plusat ca sa-l inscriu la gradinita si acum (desi suntem in grupa mare si mai avem la anul grupa pregatitoare) ma gandesc deja sa merg sa vorbesc cu directoarea scolii unde vreau sa il inscriu. Scolile bune sunt cele la care se pluseaza la cele de cartier nu este nici o problema.
Aurora
bia spune:
Chestia cu "spaga"caci despre asta este vorba,apare acolo unde exista cerere mai mare decat oferta de locuri din scoala respectiva.Daca nu dai(si pentru asta trebuie sa te recomande cineva) nu primesti ceea ce-ti doresti.Din pacate asa stau lucrurile si daca vrei ca,copilul tau sa invete la o scoala mai buna,nu ai ce sa faci,trebuie sa dai.
Cary spune:
Draga Bia si cam cat se da,ca eu nu am inca varsta de scoala(doar 5 ani)si avand in vedere ca am 2 copii,trebe sa-mi pun pielea in saramura INCA de pe acum,asa ca spune-mi SUMA????????
furni spune:
AJUTOR! Cine are idee cat, cand si cui se da spaga pt. inscriere in clasa I ?? Cand incep inscrierile oficial? Stie cineva? Sa am timp sa-mi intind antenele! Mi-a spus cineva ca de luni (02.02) si m-a cuprins disperarea ca eu eram in tatonari. Voi ce stiti?
bia spune:
La scoala unde vreau sa o dau pe Bianca nu cunosc inca pe nimeni si nu stiu cam la ce preturi s-a ajuns:insa acum 2 ani la scoala care "tine" de inspectorat(este in zona policlinicii Titan),pentru cei care nu apartineau,suma era de 100 $.La noi nu cred ca vor fi bani,poate un cadou la directoare,nu stiu.Dar trebuie mers de pe acum,cel putin asa am auzit.Noi deocamdata stam cuminti,caci educatoarea a promis ca va merge ea la directoare si pe urma cu toata grupa la scoala,incearca sa formeze o clasa cu cei de la gradi,bineinteles cu parintii care agreeaza ideea.Mie imi convine,copii se cunosc de 3 ani,sa vedem ce va iesi pana la urma.
diana904 spune:
Spuneti-mi si mie va rog cum e cu "negatia" pe care trebuie s-o iei de la scoala de care apartine copilul, in cazul in care vrei sa-l inscrii la alta scoala? Voua vi s-a cerut asa ceva??