cum e cu decalotarea??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Mie mi-a zis doctorul sa nu ii fac nimic la copil pentru ca totul se va produce natural... cand copilul este pregatit "mama natura" va avea grija si de aceasta treaba. Aveti grija fetelor si incetatzi sa va chinuitzi bb.
PS: Felicitari Parpalak... foarte foarte bun articol ai postat.
Sarbatori Fericite!
Gabbriela & Julian (un an si o luna)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Dragi mamici
Articolul cu pricina nu imi apartine. Articolul principal, destul de vag si de neutru se afla la http://www.desprecopii.com/info.asp?id=264 . Daca dati click pe lista de discutii o sa gasiti circa doi kilometri de comentarii, in principal argumente impotriva circumciziei. Dar pentru ca am avut rabdare sa citesc cuvintel cu cuvintel, mi s-a parut nimerit sa postez aici un citat care se aplica si aici, nu numai la subiectul circumcizie.
Ca mamica de baiat, am tot cautat argumente pro si contra decalotarii, pentru ca nu mi se pare normal ca o chestiune de igiena sa necesite interventia medicului. Si faptul ca "medicul recomanda" nu e un criteriu suficient pentru mine, nu de alta, dar sint patita, am facut pe pielea mea destule "ca asa a zis medicul" ca sa fiu foarte atenta cind e vorba de copilul meu.
Ca sa revin la subiect, un argument pro decalotare, cules de la mamici din Romania, era ca "se strinsese multa mizerie acolo" si ca decalotarea a servit scopului de curatare. Acum aflu ca smegma are proprietati antibacteriene si antivirale, conditii in care nu am nici un interes s-o curat, si toate motivele s-o las in pace. Tot prin cei doi kilometri de comentarii la articole se mai afla si informatia ca smegma se "auto-curata". Alt argument pro era ca previne fimoza. Asta e ca si cum as zice ca o trag pe fiica-mea de tite ca nu cumva sa nu-i creasca atunci cind ajunge la pubertate.. La pubertate incep sa se produca hormonii care duc la desprinderea glandului de preput si inainte de virsta asta poate sa faca pipi linistit si cu glandul invelit, chiar lipit de preput. Cine foloseste expresia "fimoza la copii" ar trebui sa stie ca se refera la starea NORMALA a penisului unui baietel si nu la o boala, care nu are cum sa existe la virsta asta.
Poate imi fac timp odata sa parcurg din nou cei doi kilometri de comentarii si sa extrag toate frinturile de informatie referitoare la decalotare si, in general, starea normala a penisului unui copil inaintea virstei la care poate fi activ sexual din punct de vedere biologic.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela-Z spune:

Dragele mele sunt, in mare parte, de acord cu voi. Acum ceva timp in urma si eu gandeam la fel ca voi, nici nu vroiam sa aud despre decalotare desi mai multe persoane imi tot spuneau despre asta, dar eu nu si nu, citisem si in cartea lui dr. Spock, in care eu am f. multa incredere, acelasi lucru: lasa natura sa lucreze, desi mama mea a patit-o cu fratele meu... cand pe la varsta de 3 ani i s-a opturat canalul si nu mai putea sa faca pipi si intrase in blocaj renal, asta pt. ca nu a tras deloc de pielicica, asa ca a ajuns cu el la spital unde nu va mai spun ce a patit....dar eu nici nu am vrut sa aud.
Acum iata ce am patit eu cu Tavi: incepand cu 6-7 luni a inceput sa i se acumuleze smegma, care nu iesea afara pt. ca nu aveam cum sa-l spal, si s-a format sub forma de chisturi, la inceput unul mai mic, apoi altul mai mare spre baza putii, normal ca am inceput sa-mi pun intrebari si am ajuns cu el la dr.. eram ingrozita de ce urma sa se intample, dar am avut noroc de un chirurg pediatru exraordinar de bun, care nu a folosit nici macar o pensa si problema s-a rezolvat.
Acum, eu nu pot sa va zic decat : sa dea Domnul sa nu aveti probleme, nu de alta dar va trebui sa treceti in tabara adversa si atunci sa va vad!

Ela


PS: si ca sa vedeti ca natura nu-si face intotdeauna treaba sa va spun de cineva care a fost la decalotat inaintea noastra si care avea nu mai putin de 20 de ani si mai era si insurat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Ela-Z, sint de acord cu tine: DACA natura nu-si face datoria, ATUNCI trebuie mers la medic. Atit cu decalotarea cit si cu amigdalita si altele..

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Brrrrr, m-ati speriat si pus pe ganduri! Pai asta nu se intampla la primul contact sexual in adolescenza sau, ma rog, in tinerete?!?!? Sau fac eu vreo confuzie?!?!
Pe mine m-au invatzat de la maternitate sa-i curatz putzulica tragand foaaaarte usor de piele inspre baza, si stergand cu pansament steril si ser fiziologic capatul putin dezgolit. Uneori este ceva albicios adunat, dar de cele mai multe ori e totul roz, curat, nu se vede nimic strins acolo. Ar trebui sa fac altfel?
Mi s-a zbarlit pielea pe mine cand citeam ce spun mamicile ca au facut medicii, asta nu seamana cu circumcizia oarecum? Adica rezultatul nu e tot ca acelasi?

danat

http://community.webshots.com/user/danateu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Danat, !
La circumcizie se taie tot preputul, adica pielicica aceea care se retrage. Pielea glandului ramine expusa si in timp devine mai groasa, mai rezistenta ( la barbatii necircumcisi este foarte sensibila, asa cum cred ca ai remarcat )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Daca mergeti pe pagina comunitatii, chiar acuma e postat un comentariu la articolul "Igiena intima la baietei" care zice despre decalotare.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput