Stimulare ovariana

Stimulare ovariana | Autor: ana maria

Link direct la acest mesaj

Este prima luna cand fac si eu stimulare ovariana cu Pregnyl si Puregon. Am una dintre trompe foarte lunga si timp de trei luni fac o stimulare si apoi probabil ca voi merge la inseminare.

Dupa Pregnylam avut ceva dureri de burta si acum ma simt balonata desi nu am mancat nimic. Acum sunt in perioada "de lucru" si incerc sa ma tin echilibrata. Voi ce ati simti dupa stimulare. Am inteles ca are efect si in urmatoarele doua luni.

Voi ce stiti?

Ana Maria

Succes si s-auzim numai de bine!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Cand iei medicamentele de stimulare sau faci injectii, simti asa ca niste furnicaturi la ovare (semn ca se dezvolta foliculii). Dupa ce faci Pregnyl-ul se produce ovulatia. (in max 36 de ore) Simptomele pe care le descriai tu , sunt semne ca ovulatia se produce asa ca BAFTA la .
Eu am ambele trompe f lungi, si mi s-a zis clar ca nu am sanse pe cale naturala, din cauza asta fac inseminari.

Cealalta trompa cum e? Si daca ai ovulatie pe partea cu trompa cea lunga, atunci ai probleme, ca spermatozoizii nu ajung sa parcurga toata distanta aia asa de mare si mor.Eu faceam inseminari deja, ce sa mai pierd timpul! Ecografii faci?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Nu am facut ecografii deloc pana acum. Am facut doar analizele hormonale. Luna viitoare fac ecografii (asa mi-a zis dr.). Luna asta nici nu m-am zbatut prea tare pentru ca am racit si eu si sotul (din pacate) exact in perioada in care faceam injectiile.

Doctorul nu mi-a recomandat sa fac ecografii. Am un dosar plin de analize si poate si-a dat seama de acolo ca e o problema cu ovulatia. Ultima analiza a fost luna trecuta un HSG din care a vazut ca am problema cu o trompa care e foarte lunga si "suspendata in ansa". Mi-a spus ca a devenit asa de la anexitele repetate pe care le-am facut.

Dupa ce a vazut filmele de la hsg a hotarat ca trebui stimulare. Am incredere in doctor si asa am facut.

Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelursu@k.ro spune:

Anis,dimensiunea trompelor se vede si la ecograf sau doar la hsg. multumesc mult si pupici, gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Gabi, trompele nu se vad la ecografie, la histerosalpingografie se stabileste atat forma si pozitia, cat si permeabilitatea lor.

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Mergi la inceput

Ana maria, ceva e in neregula cu dr tau. Cum sa-ti dea stimulare si sa nu te cheme la eco. Pai cum isi da el seama daca tratamentul a avut efect, respectiv foliculi mari si buni/? Citeste in stele....
Eu m-as duce din proprie initiativa si as face o eco in ziua 12-a si una in ziua 21-a , ca sa mi se confirme ovulatia.

La mine, temperatura si tot arata ca ovulez, dar ecografic se demonstra ca nu..si asa si era..poate sunt eu mai atipica

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana maria spune:

Anis stiu ca ai dreptate. Asa trebuia sa fac.

Doctorul meu pare sa fie foarte bun si am mers pe mana lui. Ma straduiesc de mai mult de doi ani sotul meu nu are probleme, celelalte analize sunt bune (mai putin trompa prea lunga). Presupun ca a mers prin eliminare si a hotarat sa fac stimulare.

Ca sa fiu sincera stiam ca trebuie sa fac monitorizare dar nu am vrut sa mai aman inca o luna si am mers pe mana doctorului. Este si vina mea pentru ca m-am saturat de mers pe la medici. Ultima experienta de la HSG a fost cu adevarat traumatizanta si nu am mai avut putere. Nu am povestit aici pentru ca nu vreau sa imi amintesc.

Ana Maria

Mergi la inceput

Ana Maria... si eu am trompele lungi , ambele....Si cand am facut HSG , eram pe punctul de a lesina de durere.....stiu cum e...Nu imi mai doresc vreodata sa trec prin asta...

Discuta cu dr, despre inseminare, stiu ca la trompe lungi asta e metoda recomandata.
Parerea mea sincer, fara sa te superi , e sa ai un pin mai multa initiativa si sa incerci sa faci un pic mai mult decat zice dr.

Daca tu ai folicul pe partea cu trompa lunga, deci ovulatia pe partea aia, stii care sunt sansele sa ramai insarcinata natural? Mi-e mi s-a spus asa....poate ca in 10 ani,,,,,un spermatozoid "mai destept" rezista sa parcurga intreaga distanta a trompei sau niciodata....adica sansele sunt aproape ZERO. Din cauza asta iti trebuie ecograf, pe langa faptul , ca sa vezi daca are efect tratamentul, dar sa stii si daca esti pe partea norocoasa, adica pe partea cu trompa normala.

Multi pupici ...ti-am impartasit si eu din experienta mea ....sper sa te ajute!

AniS

Mergi la inceput