Centrala termica!!!

Centrala termica!!! | Autor: livia

Link direct la acest mesaj

M-am gandit sa pun centrala termica in apartamentul nostru din Buc care are 3 camere.Am vrea ceva bun si sigur cu garantie.Stiti cumva preturi,tipuri de centrale si firme serioase fiindca noi am cam "pierdut firul" de cand suntem plecati.Si binenteles ce "pasi"trebuiesc urmati!!!
Stiu ca s-a mai discutat pe tema asta,am cautat si nu am mai gasit vechiul subiect.

Multumesc mult!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Si pe mine ma intereseaza preturi s.a.m.d dar si in provincie de ex. prin Ardeal!

Laura www.desprecopii.com/forum/gravida.gif" border="0"> (18 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Cativa prieteni si-au pus Vaillant si sunt relativ multumiti.
Pentru 3 camere instalarea unei centrale costa spre 2000$ (centrala, materiale, manopera, gaze) + "mici" atentii la aprobari.
Pasii ar fi in mare urmatorii:
- aprobare de la asociatie (trebuie sa semneze majoritatea locatarilor pentru ca sunt de acord cu debransarea si instalarea centralei)
- proiect
- aprobare de la RADET pentru debransare (numai vara, cat timp este oprita caldura)
- aprobare de la gaze
- instalare centrala+anexe
- instalare contor gaze (contoarele sunt aproape intotdeauna in numar prea mic...)
Succese !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erika23 spune:

Sotul meu lucreaza la RADET, monteaza centrale si etc... Cele bune si ieftine sunt de la BOSH la 22-24 milioane, Daca va intereseaza astept raspuns...
Pupici

Baldau Brindusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Inainte sa cumparati centrala termica trebuie sa "va faceti tema" documentandu-va(invatati cum functioneaza si ce componente contine centrala pentru a sti ce sa intrebati cand va aflati in fata vanzatorului, care vrea sa va vanda ce are el, nu o centrala fiabila si care consuma putin, asa cum va trebuie voua; f importante sunt si materialele din care sunt facute caloriferele si tevile !!!).

Uitati aici "bibliografie": http://forum.softpedia.com/showthread.php?s=&threadid=14513
Nu dati banii pe prostii!
Numai bine si alegere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

off Damne si eu ma framant cu ideea de centrala.
Mi se pare enorm 2000$ ,eu stiam in jur de 600 de EURO.

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Parintii mei si-au instalat acum 2 ani centrala, si eu trebuit sa schimbe si toate caloriferele. Totul i-a costat cam 55000000 lei.
Iti dai seama ca acum e mult mai scump.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Noi avem acasa centrala termica,
de cand am montat-o ni s-a schimbat viata in bine :))
Centrala noastra se numeste Ariston
si cred ca e facuta in Italia.
(nu e din cele f bune!)
Este pe tevi de cupru,
care este mai rezistent si mai estetic decat pexalul
caloriferele au trebuit schimbate si ele, nu stiu de care sunt,
dar arata bine...

Da, ne-a costat 2000 de USD, chiar mai mult,
dar noi am facut-o prin firma, adica legal.

In Romania poti sa ti-o faci si ilegal,
tocmesti muncitorii de la firma sa ti-o faca la negru
si vin seara dupa program sa-ti bubuie in casa :)
insa atunci iti iese de 2 ori mai putin la pret.

numai bine,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

aaa scuze, daca vrei cu garantie
trebuie neaparat firma.

La lucrare(tevi si imbinarile de la calorifere)
avem garantie 5 ani
si la centrala propriu zisa-2 ani.

Si inca ceva.....

cu cat dai mai multi bani pe centrala,
cu atat consumul e mai economic.

...dar exista si centrale de 3000 USD(propriu-zisa, fara lucrari)

cam atat,

Irina si Sofia cea jucausa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Si eu am pus mamei mele centrala termica in vara. Am schimbat si caloriferele, totul facut legal prin firma cu garantii cu totul in regula. Centrala este dintre cele mai bune tipuri, Vaillant si totul a costat 1700 euro. Asta la Timisoara. Succes.

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

quote:
Originally posted by GabiG

Si eu am pus mamei mele centrala termica in vara. Am schimbat si caloriferele, totul facut legal prin firma cu garantii cu totul in regula. Centrala este dintre cele mai bune tipuri, Vaillant si totul a costat 1700 euro. Asta la Timisoara. Succes.

GabiG si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Si noi am pus Vaillant - tot in Timisoara si ne-a costat cam 2000 $, deci cam la fel dar suntem multumiti de ea. In schimb, am renuntat la Bosh, desi avem o gramada de aparate de la firma cu pricina, caci nu se fac centrale Bosh, ci Junkers, care sunt ramura pt. centrale a Boshului si la noi sunt doar cele asamblate in Turcia...

Oricum mare atentie la magazin, sa aibe toate aprobarile si autorizatiile de la gaze si.... si.... mai bine, intreaba pe cineva avizat sa nu te fentezi !!!

DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput