contract de casatorie
Raspunsuri - Pagina 4
Crystinne spune:
Corina si eu vreau sa fac un astfel de contract si nu ma gandesc deloc la despartire sau nu am avut alte experiente neplacute.
Dar contractul asta pe care vrem noi sa-l facem se refera numai la intretinerea de dupa divort.
Noi nu avem bunuri importante si ca si tine Ancuta, viitorul meu sot are datorii din vrema facultatii, datorii la care plateste si acum.
Inca nu ne-am interesat mai amanuntit la autoritatile de aici dar o sa o facem pentru ca nu se stie niciodata.Daca voi spuneti ca nu se mai poate face dupa casatorie... atunci e cazul sa ma interesez si eu.
Acum depinde ce fel de contract vrea el.
mamica dulce spune:
bogdana,am inteles ca Tibi Damian este avocat,ii notez numarul pentru nevoie,nikita,multumesc de incurajari,nu am facut nimic care sa.l faca suspicios,din contra ultimii doi ani de studentie cat am fost la mii de km departare am fost cea mai cuminte fata de pe planeta:)cat despre complexe are cateva serioase(l.a crescut bunica lui pt ca mama s.a maritat si acum sunt "frati",nu au vb niciodata despre asta dar el se simte de mic copil respins,apoi eu am diploma universitara si el 8 clase(nu am stiut asta la inceput) plus o profesionala(dar e baiat destept,desi zice mereu ca nu e asa)ca cica is prea frumoasa si tanara(eu nu mai zic asa de cand am 30 de ile in plussi are si probleme financiare mari...deci un cocktail-bomba
aurelia...tu nu vorbeai franceza cand te.ai maritat)?? cum ai putut semna asa ceva?mi.e mai ciuda de situatia ta decat de a mea,tu cu dragostea,el s.a asigurat bine si..Doamne fereste sa se intample ceva cu voi...contractele astea nu se pot schimba?ai zis de afacerea aia de familie,putea sa scrie in contract ca in caz de div,nu te atingi de firma dar chiar sa pleci cu hainele de pe tine??
si cu reli n.am mai vorbit de ieri..inainte sa se intample discutiaca mi.e si puisorul bolnavior,rosu in gat,febra..
azi insa omu' meu a fost bland si tandru,m.a scos la Weinachts Markt-un fel de balci ce tine pana la Craciun,mi.a luat vin fiert,ne.am plimbat si chiar a zis ceva de un alt bebe-am vazut intr.o revista o burtica minunata si am zis vaaai ce frumos! si el de ce nu,sa facem o familie mare!si eu am trecut de la starea sloi de gheata la cea rece
acum presimt o atmosfera calma .pana data viitoare,mie mi s.a facut lehamite si sunt mai indiferenta ca niciodata.
stiu ca ma iubeste,il iubesc si eu mult dar okii ii pastrez larg deschisi si urechile ciulite si orice ar fi am sa fac tot ce e bine pt mine si bebe,chit ca n.o sa.i cada bine la stomac,poate.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
mamica dulce spune:
inca ceva..din moment ce el a zis de contract ca se poate face oricand,eu banuiesc ca s.a interesat si stie ce spune,altfel nu ar fi deschis subiectul,ar fi inghitit galusca ca nu m.a vrajit bine la momentul oportun
si logic gandind...nu vad de ce sa nu se poata dupa casatorie...dar eu raman ferma pe pozitie,nu semnez nimic pana nu consult avocatul,mai ales ca mi s.a parut asa dezamagit cand i.am spus sa.si ia gandul..
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
osolita spune:
Anca, daca vrei sa scapi de testul de paternitate fara bani, incearca la una din emisiunile gen Arabella, Oliver Geissen, etc(sunt pe Sat1, RTL, Pro7 la pranz). De multe ori au emisiuni in care se trateaza tema asta iar invitatilor la emisiune li se face testul gratuit. Presupun insa ca e greu sa faci parte dintre invitati, oricum poti sa incerci ca cine stie.
Un alt aspect ar fi limba germana, presupun ca cu sotul tau vorbesti engleza dar te sfatuiesc sa incerci sa vorbesti numai in germana cu el pentru ca in cazul nefericit in care se ajunge la divort iar tu ai vrea sa ramai aici, iti va fi greu sa inveti germana. Daca tot ai acasa "profesor", profita de asta si pune-ti germana la punct.
Iti doresc numai bine si sper sa se rezolve problemele si sa ne dai vesti mai bune.
Corina spune:
Mai Ancuta,daca el s-a muiat acum si nu mai aduce vorba,fa-te si tu ca ai uitat, dar in timpul asta intereseaza-te totusi la un avocat.Daca cumva se mai repeta scena macar o sa stii ce sa-i raspunzi.
Noi ne-am casatorit fara nici un contract,sotul meu nici macar nu a adus vorba de asa ceva,iar eu am aflat abia dupa casatorie ca exista asa ceva.In orice caz eu nu as semna asa ceva, ne-am casatorit ca sa avem o familie si sa ne petrecem viata impreuna,nu ca sa ne despartim !!Parerea mea!
Pupici lui Marc
Corina si Anna nazdravana
Quand on veut une chose, tout l'univers conspire à nous permettre de réaliser notre rêve.
( Paolo Coelho)
Lauraa spune:
Ancuta, se poate face contractul si dupa casatorie, stiu sigur. O cunostinta de-a mea a facut asa ceva. Ea romanca, sotul neamt. A inceput sa scartaie relatia si el au ajuns sa vorbeasca de divort. DAR: ea ar fi vrut sa ramana in Germania dupa divort dar nu avea viza decat pe trei ani. Si au ajuns la o intelegere. Se duc la notar si fac un contract cum ca nici unul nu are pretentii materiale de la celalalt in cazul unui divort dupa ce primea ea viza definitiva. (Nu au scris treaba asta ci au calculat perioada pana la primirea vizei - 2 ani) . SI prin asta erau ambii legati. EL nu putea sa divorteze de ea pana ce ea nu primea viza pentru ca ar fi trebuit sa-i plateasca mai apoi. EA nu putea sa bage divort inainte de termen pt. ca ar fi zburat in Ro. Sper ca ai inteles ceva. Ideea e ca ei s-au inteles omeneste si au facut contractul de comun acord. Pe tine te sfatuiesc sa nu faci vreun contract din asta. Tu ti-ai lasat viata ta ca sa vii aici unde nu ai nimic al tau, esti fiica ploii. Ai un copil,in afara de asta. DECI: nu esti de capul tau. Daca nu ai fi avt copilul era alta treaba. Dar asa nu are decat sa plateasca (daca e cazul) pentru amandoi, ca el te-a adus aici si te-a luat de nevasta,nu te poate lasa pe drumuri apoi. Daca vrea sa divorteze, dureaza mult si e complicat. El stie asta.
In fine, contractul se poate face si dupa casatorie MAI MULT CA SIGUR!
Laura www.desprecopii.com/forum/gravida.gif" border="0"> (18 saptamani)
Aurelia spune:
Da uite tohmai am aflat ca si aici se poate face altul dupa casatorie!!
Aura&Luca,22 luni
tinatache spune:
Ancuta, eu cred ca la voi e o neintelegere plecata de la faptul ca sunteti crescuti in 2 lumi diferite. Aici acest contract este ceva normal, la noi majoritatea ar stramba din nas si ar intra la banuieli, insa aici nu e asa. Majoritatea colegilor sotului meu au asa ceva. Inclin sa cred ca de fapt legea e cea care e facuta pe dos, cum adica sa intretii fostul partener inca x ani doar pt ca nu are chef sa munceasca??? Pensie alimentara la copii, da, sunt de acord, insa de aici si pana la a sta pe spatele ex-ului e cale lunga. Si eu am ridicat din sprancene cand am auzit de contract prenuptial insa acuma incep sa ma lamuresc ca nu e decat "dupa despartire, daca e cazul, fiecare isi vede de viata lui", ceea ce mi se pare si normal.
Cat despre test, cred ca e o aiureala spusa la betie sau la nervi. Din ce spui tu probabil ca are pe creier ca tu ai o scoala pe care el nu o are, poate din anumite pdv te considera superioara si, fiind si mai tanara si frumoasa, se gandeste sa nu fi cazut in pacat cat era el plecat. Sa nu crezi ca asa gandesc eu, Doamne fereste, insa incerc sa-mi explic ce-o fi in capul lui....???
Si inca ceva, lasa tu caldurica si bebelul ca se descurca singurel si mergi fromos 'napoi in patut ca asa ceva nu se face. Cineva a spus aici la un mom. dat ca cel mai bun sfat primit vreodata a fost "niciodata sa nu pleci din patul conjugal". Urmeaza-l! parerea mea...
E o perioada grea pt voi, asta e clar, insa tu esti fata desteapta si el la fel, nu o lasati sa va domine, discutati, certati-va, spuneti-va tot ce aveti de spus, dar nu uitati sa va si impacati si sa uitati ce-a fost. Aveti un copil frumos si sanatos, bucurati-va de el ca anii nu se intorc! V-am pupat si mai vorbim! pa.pa.
Cristina, mamica cu burtoaie
Adela spune:
quote:
Originally posted by mamica dulce
inca ceva..din moment ce el a zis de contract ca se poate face oricand,eu banuiesc ca s.a interesat si stie ce spune,altfel nu ar fi deschis subiectul,ar fi inghitit galusca ca nu m.a vrajit bine la momentul oportun
si logic gandind...nu vad de ce sa nu se poata dupa casatorie...dar eu raman ferma pe pozitie,nu semnez nimic pana nu consult avocatul,mai ales ca mi s.a parut asa dezamagit cand i.am spus sa.si ia gandul..
Anca f bine faci: nu semnezi nimic. De obicei cel care vine cu propunerea aceasta are temeri in privinta celuilalt. Mie nu mi se pare normal acest contract!!! De nici un fel!!! Cu alte cuvinte acum cand ne iubim semnam contracte pentru cand vom fi dusmani? Hm... Caracterul omului e UNUL. Eu pesonal n-as putea sa-l jumulesc de bani ( sa stau acasa bine mersi) pe cel pe care l-am iubit candva si care este si tatal copilului meu. Asta tine de obrazul fiecaruia... Daca are incredere in mine mergem mai departe fara contract! daca nu, tschüss baiete! E drept situatia poate fi si invers... sa-i platesc eu lui! Dar tot fara contract as merge (normal,nu?). Riscul e de partea ambilor asadar!
Am o cunostinta (elvetian si nu prea are simtul umorului... daca stiaaam).... cum spuneam... cunostinta are un baiat si o fata. Si spune: nu am pretentii la nora dar singura conditie sa semneze (nora)contractul de casatorie. Si eu ii zic in gluma: si la fata la fel ai (in privinta ginerelui)? Mi-a tras o privire ca am inghetat! Mai bine taceam.
Sa ai gandul cel bun!
Adela-
~~Sarbatori Fericite!
Lauraa spune:
Cristina, e normal sa nu stea pe spatelel lui o viata intreaga din comoditate, dar ea a venit aici lasand in spate tot. A venit pentru el si el si-a asumat raspunderea pentru treaba asta,nu? Adica daca el acum s-a saturat de ea o trimite in Ro si plateste o pensie amarata pt. copil si aleluiaa? Si cu ea cum ramane? Poate nu are unde sa locuiasca in casa parintilor, poate ca nu isi gaseste job din prima,avand copil (copilul lui) . Ce face? Sau in cazul in care ramane aici de unde scoate bani sa-si plateasca o chirie cat de mica si alte dari pana va creste un pic copilul si ea isi va putea gasi un job? Eu ma pun in situatia asta (Doamne fereste) si imi dau seama ca as fi fiica ploii... Job nu am (in Ro am avut super-job ) rude nu am, prieteni nu am, etc (aici). Ce as face in situatia asta? M-as duce la tren... sau cum?
Laura www.desprecopii.com/forum/gravida.gif" border="0"> (18 saptamani)