Ma puteti ajuta?
Bine v-am gasit si multumesc ca existati !
Ma numesc Carmen, am 32 ani si de 11 ani incerc sa am un .Dar sa incep cu inceputul( sper sa nu va plictisesc ). In anul 1991 in urma unui control de rutina am fost diagnosticata " anexita chistica bilaterala" ,aveam doua chisturi de toate frumusetea.Solutia : OPERATIE. M-au operat, au scos chisturile dar odata cu ele si o trompa. Si iata- ma la 20 de ani mutilata cu consolarea doctorului "lasa draga ca daca aveai copii ti-o scoteam si pe cealalta".Dar ,dupa cum bine stim se poate si cu o singura trompa sa faci. Deci am inceput sa prestamsi nimic,bb nu venea asa ca am mers iar la doctor care mi-a recomandat HSG( daca a-ti sti in ce conditii am fact-o!!!Epoca de piatra, dar asta e o alta poveste).Concluzia :Trompa infundata. Solutia : OPERATIE.Se pare ca doctorilor din orasul meu le place!
Acum aveam trompa permeabila dar tot nimic.Citesc , ma documentez si ajung la concluzia ca poate nu am ovulatie pe partea cu trompa, ma monitorizez trei luni si ma duc iar la dr. Stimulare cu Clostylbegit ,trei luni si apoi pauza.
Dar cum nu prea mai aveam incredere in dr.(eu imi facusem monitorizarea din proprie initiativa nu la sugestia dr.)am apelat un cabinet de planning familial unde am intalnit o dr. f.draguta care ne-a recomandat intai o spermograma pe care al meu sot a si facut-o. Surpriza :oligoastenospermie. Cand i-am aratat dr.gin.analizele mi-a spus sec "fetito nu aveti nici o sansa de a avea copii"Am plecat plangand de acolo si nu am mai revenit.Eram scarbita. Din proprie initiativa din sase in sase luni luam Clostylbegit iar sotul meu a urmat un tratament, asa ca in '97,cand abia ma angajasem, primisem si un apartament nou si frumos, atunci cand nu ma asteptam raman insarcinata.O bucurie care nu poate fi exprimata in cuvinte. Am dat fuga la dr.de familie (o prietena ) care mi-a recomandat toate analizele, la ecograf,la dr. gine(altul-cu toate ca as fi vrut sa ma duc la prima dr. si sa-i arunc in fata cateva vorbe).
Dar, la 12 saptamani am sesizat o pata maronie pe chilot si fuga la spital (era ora 8 seara).Sarcina oprita din evolutie inexplicabil. Eplicatia am gasit-o mai tarziu cand m-am linistit :cand mi s-a recoltat analiza citologica asistenta a facut exces de zel si a folosit clestele de col uterin ( sa vada ea cum e cu sarcina) cand dr. nici macar tuseu vaginal nu-mi facuse de teama sa nu deranjeze cu ceva, cred ca atunci mi-a atins bb.
De atunci, si iata ca s-au implinit 6 ani nu am mai ramas insarcinata si adevarul e ca am fost si descurajata de incompetenta medicilor nostri.
Acum imi dau seama cat timp am pierdut si cate as fi putut face daca nu ma limitam la doctorii nostri.Asa ca rugamintea mea este sa ma indrumati incotro s-o iau.As putea merge la Iasi, este mai aproape sau la Bucuresti.Imi puteti recomanda un medic bun la spitalul militar , pentru acolo am pe cineva care m-ar putea ajuta. Cum sunt procedurile ? As dori sa repet HSG si sotul meu spermograma dar de data acesta in conditii umane.
In speranta ca nu v-am plictisit cu povestea mea astept vesti de la voi, pentru ca stiu ca voi nu ma ve-ti dezamagi asa cum au facut-o doctorii din orasul meu, va urez in primul rand multa,multa sanatate voua si sotilor(prietenilor) vostri ,pentru ca de asta este nevoie pentru a avea copii frumosi si sanatosi.
Sa auzim numai de bine!
carmens
Raspunsuri
ana maria spune:
Daca poti veni la Bucuresti iti recomand fie pe dl dr. Ancar fie pe Niculescu. Sunt cei mai buni in probleme de fertilitate. Daca poti veni pana aici merita sa mergi la cei mai buni. Eu merg la dr Ancar si pot sa-ti spun ca in mod sigur te va ajuta sa-ti rezolvi problema. Pana sa ajung la dansul toti doctorii imi spuneau ca nua ma nimic, sa ma relaxez si o sa vina de la sine. De fapt am niste probleme si incerc sa le rezolv acum.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!!
Oana_B spune:
Bine ai venit Carmen si sedere placuta si scurta la aspirante. Iti atasez doua linkuri cu tratamente naturiste in infertilitatea masculina, ca inteleg ca problema este mai mult la sotul tau:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14872&whichpage=3
mesajul postat de papadie.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14784
Oana_B
carmens spune:
Multumesc pentru raspunsuri, nu ma asteptam sa mi se raspunda asa repede dar imi pare bine ca m-am inselat.
Oana,probleme are si sotul meu dar nici eu nu prea stiu daca trompa mea este permeabila pentru ca doctorul dupa ce am pierdut sarcina mi-a prescris antibiotic(Augmentin ) abia la o luna si dupa cum am auzit trompa se poate infunda de la infectie. Am uitat sa spun ca la mine sarcina se oprise din evolutie si intrase in putrefactie, mai aveam putin si dadeam in septicemie ( eu nu am avut simptome de sarcina asa ca nu mi-am dat seama dacat cand am avut sangerarea).Deci ar trebui sa fac in primul rand HSG.
Scuze iar m-am intins prea mult ,dar am atatea de spus! Pana acum cateva luni am crezut ca numai eu am astfel de probleme dar intrand pe acest site ( recomandat de o prietena)mi-am dat seama ca nu sunt singura si ca unele dintre noi chiar au suferit foarte mult.
Multunmesc inca odata si sa auzim numai de bine!
carmens
anis spune:
Carmen , m-a impresionat foarte tare povestea ta si BRAVO TIE ca lupti in continuare,,,,,,asa sa faci!
Eu sunt si la dr Ancar si la dr Niculescu...ti recomand cu placere.
AniS
ellaalba spune:
Mai Carmens 'tu-i mama ei de viata si de tara si de medicina!!! Cate-o data iti vine sa bagi cutitul in cineva si sa termini cu prostia si incompetenta. Sa ramana aia buni si putini. Pai io ii spargeam capul asistentei aleia mai! In fine...
Eu zic sa lupti pentru copilul tau nenascut si sa te rogi lui Dumnezeu pentru ca numai el stie sufletele noastre!
Sanatate si lumina in suflet!
crinuta spune:
Si eu sunt foarte impresionata de povestea ta, si te rog sa nu te dai batuta. Ai vazut ca ai ramas odata, vei mai reusi inca o data.
pupici
Crinuta
Corina G spune:
Carmen, m-ai impresionat f. tare. Si eu, ca si Ellaalba, simt ca as fi in stare sa le iau gitul, mama lor de nesimtiti si incompetenti. Am mai spus-o de multe ori aici pe forum, nu imi vine sa cred ca doctorii la noi (majoritatea) au ramas cu aceeasi mentalitate de acum 15-20 ani. Sint niste nesimtiti si nu au nici cea mai mica scuza.
In sfirsit, nu are rost sa ma ambalez, ca faptele sint consumate.
Nu te lasa si nu iti pierde speranta ca trebuie sa se intimple pina la urma. Cum au spus fetele mai sus, am auzit si eu ca Niculescu si Ancar sint f. buni si omenosi.
In situatia voastra, eu m-as uita f. serios la posibilitatea unui tratament FIV. Ancar si Niculescu fac amindoi astfel de tratamente.
Mult, mult succes!!
Cu drag,
vali02 spune:
Carmens, sint din acelasi oras cu tine, dar dupa ce m-am lovit de incompetenta unui medic de aici, am cautat si eu un medic in Iasi. Eu am facut HSG, salpingografia, laparoscopia, stimularea ovariana (sub urmarire ecografica) la spitalul Cuza Voda din Iasi - in conditii civilizate- unde am avut un medic pentru care am tot respectul. Din pacate a trebuit sa merg in continuare la Bucuresti (Giulesti), pentru ca am avut nevoie de FIV (am acum o fetita de 8 luni), dar poate tu vei reusi fara - faptul ca ai ramas insarcinata o data e incurajator. Oricum, cei de la Bucuresti au avut incredere in procedurile si analizele facute la Iasi si eu nu a trebuit sa repet HCG si laparoscopia cum faceau alte paciente venite din provincie. Daca vrei sa-ti dau mai multe detalii sau crezi ca te pot ajuta cu ceva, raspunde-mi pe forum sau trimite-mi un PM cu nr. tau de telefon.
Vali si Alexandra
carmens spune:
Multumesc pentru incurajari tuturor. Voi mi-ati insuflat curaj (mi-l cam pierdusem din cauza medicilor) si voi lupta in continuare pentru a ne vedea visul implinit. Am noroc de un sot extraordinar care ma sustine si care isi doreste foarte mult un copil( macar unul).
Vali sunt bucuroasa ca esti din acelasi oras si cred ca tu ma intelegi cel mai bine cand ma refer la medicii nostri. Am sa-ti trimit numarul meu de telefon ca sa putem discuta, m-ai putea ajuta mult.
Sa auzim numai de bine si fie ca Mosu' sa aduca in sacul sau cat mai multi
carmens