Se apropie Craciunul

Se apropie Craciunul | Autor: MarikaStefan

Link direct la acest mesaj

Suntem in luna sarbatorilor de iarna!
Ce ziceti sa sciem fiecare despre simbolurile craciunului?
Probabil stim de la parinti si bunici, ar fi bine sa le grupam sa le transmitem si copiilor nostri:

Cateva exemple
Ce sa avem pe masa de sarbatori:
Cozonac cu mac- sa se inmulteasca neamul nostru ca semintele de mac
Cozonac cu nuca- sa fim uniti ca miezul de nuca in coaja sa
Nelipsita crenguta de brad- arborele vietii
Mere: sanatate

Ce carne se mananca de sarbatori?
de porc - pentru ca rama inainte
de peste - pentru ca inoata inainte
nu se mananca de gaina ca racaie si risipeste
nu se mananca raci ca merg inapoi

si poate continuam lista...

Tuturor va dorim sarbatori fericite!

Mari si Kitti & Ionel

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Foarte frumos - eu din pacate nu stiu simboluri insa am urmaresc subiectul si am sa le retin pe cele scrise aici.

Sarbatori fericite si pline de armonie

Andra cu burtica de 32 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlexandruL spune:

Noi o sa facem craciunul impreuna cu "oma si ota" de aici , fiindca ANDREAS TARE MULT SE BUCURA SA ÎI VADA.
Nu sthiu ce o sa fie pe masa .
Dar eu în mod sigur am sa pun trenuletzele sub brad fiecare trenultz cu linia lui , mergând pe lânga machetutzele (case gara magazine biserici,nu am gasit tunel :( !! )
Abia astept craciunul mai mult ca niciodata , sa vad expresia fetzei fiului meu si cum reactzioneaza la toate acestea !
O sa împodobim împreună pomul de iarna !
Mai ales ca acesta este primul pom de iarna la care poate si el participa cu împodobirea !
Deoarece anul trecut nu nea ajutat cu nimic era prea miculutz
Sa avem cu totzi niste sarbatori de-a dreptul fericite !!

AlexandruL http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dori spune:

quote:
Originally posted by AlexandruL
Dar eu în mod sigur am sa pun trenuletzele sub brad fiecare trenultz cu linia lui , mergând pe lânga machetutzele (case gara magazine biserici,nu am gasit tunel :( !! )
AlexandruL
http://www.geocities.com/andreasnoel2002/andreasN.html

Daca vreti tunel, incerca pe ebay. Am vazut ca se vand tunele separat (dar sunt cam scumpe) si se gasesc pentru fiecare tip de linie.

SARBATORI FERICITE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu75 spune:

Nu am stiut de aceste simboluri. Multumesc pentru ele!

Luminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Multuimim Marika pentru mesajul despre simbolurile Craciunului. Chiar nu stiam ce semnificatie are fiecare.

Eu asociez Craciunul cu mirosul de sarmalute cu tuica fiarta si cu mirosul de portocale. Nu pot manca portocale pana in preajma Craciunului, mi se par fara nici un gust, dar atunci parca devin cele mai bune fructe din lume si-mi dau un sentiment de fericire si de siguranta fiind imreuna cu cei dragi.
Ce sa-i faci, asociatii a la Proust!!!

Sarbatori fericite tuturor!!!

Adrianain 31 de saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lela spune:

Reteta pentru un an bun:
Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune,mindrie,ura invidie,frica,etc.
Se imparte fiecare luna in 28-31 zile,dupa caz,astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
Fiecare zi se prepara separat:1 parte munca si liniste,2 parti veselie si umor.Se mai adauga 3 linguri optimism,1 lingurita toleranta,o priza de bun simt si...o picatura de speranta!
Peste aluat se toarna apoi dragoste din belsug!
Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de mica atentie.
Se serveste zilnic,cu bucurie,la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in DUMNEZEU!
Prezenta reteta nu se compenseaza,ea este gratuita si se transmite direct,de la om la om,insotita de urarea
LA MULTI ANI CU SANATATE !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Nu cunosteam, nici eu, semnificatiile sombolurilor Craciunului, la noi. Multumim MarikaStefan, ca ni le-ai impartasit, si noua ! Asteptam si altele, daca mai stie cineva !
Lela, multumim pt. "reteta" ! Am printat-o sa o arat si altora.

Nina & Nina-Cristina (1 an si 11 luni)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

Intr-adevar nici eu nu am stiut aceste simboluri. De fapt nu stiu nici un simbol :-((( dar tare mult as vrea sa stiu de ce in cele mai multe locuri este traditia asta cu sarmalele :-))) si ciorba de "potroace" Hmm... parca asa ii spunea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

...te rog sa continui...habar nu aveam de simbolurile astea...pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lela spune:

Multumesc, Anina n !
Si eu am primit-o pe e-mail anul trecut in preajma sarbatorilor de iarna, am pastrat-o si...........uite ca am avut unde sa o postesc !
An Nou Fericit !

Mergi la inceput