DC - am nevoie de voi
Raspunsuri - Pagina 6
lulu75 spune:
quote:
Originally posted by lorelei_19
Luminitza, soacra ta sta in Lausanne? sau in partea germana?
Toate cele bune!
Lorelei
In Lausanne.
Luminita
osolita spune:
Draga lulu,
uite cum vad eu situatia voastra:
- sotul tau are in fata 3 ani de doctorat, care in conditiile descrise de tine vor deveni ani de chin pentru el din cauza ca nu face ceea ce-i place. Gandeste-te cum va evolua situatia peste un an, eu nu cred ca va fi mai bine ci va fi din ce in ce mai rea pentru ca acest doctorat e un stres pentru el.
- vad ca toata lumea s-a referit numai la sotul tau, la tine nu s-a gandit nimeni. Daca tu esti actrita si-ti iubesti meseria cred ca iti va fi foarte greu sa te obisnuiesti cu ideea ca nu vei mai face niciodata asta. Va trebui sa te recalifici si nu va fi deloc usor. Te-ai gandit cum vor fi cei 2 ani pe care ii vei petrece acasa? O sa te simti frustrata, iar asta nu va fi suplinit de faptul ca traiesti in Elvetia.
- salariul sotului tau din Romania mi se pare bun, iar daca si tu esti acolo multumita nu vad ce va impiedica sa ramenti in tara. Daca considerati ca vreti sa traiti intr-o alta tara, eu zic sa alegeti o alta tara decat Elvetia. Influenta soacrei asupra sotului tau va ramane aceeasi, chiar si daca tu te muti acolo.
Sper saluati decizia cea mai buna pentru voi!
lai spune:
Sunt de acord cu ruxij in privinta faptului ca un doctorat este oricum greu, dar daca nici nu esti pasionat sau nu ai o motivatie foarte clara pentru care sa fii convins ca vrei sa-l termini, devine infinit mai greu - spun asta din proprie experienta, ma confrunt si eu cu problema asta. Inceputul e intotdeauna greu si din punctul asta de vedere poate merita acordata o perioada de acomodare si dus la capat macar un an si apoi luata o decizie finala (continuare sau renuntare), dar asta ar fi o recomandare pentru o situatie in care nu ar exista alte complicatii.
Si eu cred ca dupa ce el termina prima sesiune si, ideal, va puteti intalni si discuta problema impreuna, atunci ati putea lua o decizie care sa nu fie pripita.
Lai
lulu75 spune:
Sunt disperata! Sotul meu a facut o depresie puternica si mi-a trimis un sms in urma cu cateva minute ca intr-una din aceste zile se sinucide. Doamne simt ca mor!
Luminita
ruxij spune:
Sa vina acasa! Suna-l, convinge-l sa vina acasa. Dc. veti dori voi veti emigra in alta tara, altadata.
ruxij
coral spune:
Convingerea mea este ca in spatele unui barbat de succes in cele mai multe cazuri e tenacitatea unei femei.
Am inceput sa citesc si am tot incercat sa inteleg ce vrei tu de fapt, il ajuti sa termine doctoratul sau vrei sa vina in tara? Nu sunt de acord sa fac ceva ca nu cumva sa mi se reproseze mai tirziu. Fiecare este matur si responsabil de deciziile care le ia.
Soacra,cu sau fara prieten si lipsa de afectiune ce o are a iesit din ecuatie.
E greu,vin Sarbatorile, de ce nu incercati sa va intiniti, chiar daca e un efort financiar destul de mare, cred ca merita. Amindorura va este frica de viitor.Ar trebui sa discutati si sa vedeti ce doriti cu adevarat.
Am vrut sa scriu un mesaj cald, dar a iesit o insiruire rece de sfaturi sterile.
Va pup pe amindoi si sper ca cel de sus sa va lumineze si sa va gasiti calea si uite asa o termin de-a dreptul rusinos...
There is a difference between knowing the path and walking the path.
lai spune:
Luminita,
Te rog incearca sa nu disperi, stiu ca trebuie sa fii foarte speriata, dar la momentul asta e foarte important ca tu sa poti ramane cat de mult posibil echilibrata, ca sa il poti ajuta si pe el. Suna-l si vorbeste cu el la telefon cat poti de mult, asculta cu atentie tot ce are pe suflet, nu te arata socata de ce iti spune, intreaba-l daca are un plan pentru a se sinucide (stiu ca asta suna foarte dur, dar e o intrebare importanta), incearca sa-l ajuti sa gaseasca ajutor, eventual un hotline in Elvetia pentru incercari de sinucidere la care sa sune el, uite un numar pe care l-am gasit eu acum pe net 022 382 42 42 (limba franceza), fa-l sa-ti promita ca nu face nimic pana cand nu va vedeti si da-i o data exacta cand va fi asta - sa zicem peste doua saptamani, te faci luntre-punte si daca el nu poate veni in Romania si nici tu nu poti merge in Elvetia stabilesti tu cum sa va puteti intalni intr-o terta tara - , asigura-l de dragostea ta neconditionata, spune-i ca nu conteaza daca nu continua doctoratul, daca nu ia sesiunea din iarna, tot ce conteaza este sa fiti voi sanatosi si totul va fi bine, ca nu este nici o problema sa se intoarca in Romania, ca orice ar fi tu esti alaturi de el, cu cat poti de multa blandete, dragoste si tact incearca sa-i atenuezi senzatia ca ar fi dat un rateu si/sau ca se gaseste intr-o situatie fara solutie. De asemenea, incurajeaza-l sa vada un psiholog, nu stiu cum e in Elvetia, dar aici in America pe langa fiecare universitate exista o clinica unde sunt psihologi la care se poate duce orice student. Poti sa incerci si tu aici in Romania sa ceri sfaturi profesionale unui psiholog despre cum sa ajuti pe cineva care se confrunta cu o depresie foarte accentuata si ganduri de sinucidere.
Mult succes si sa dea Dumnezeu sa treceti cu bine peste aceasta criza, sanatatea e cea mai importanta, si nici un doctorat din lume, nici rezidenta in vreo tara din lume cat ar fi ea de cu mot si oricate facilitati materiale ar oferi nu merita sa-ti distrugi sanatatea, fizica si/sau mentala.
Lai
lulu75 spune:
Sms-ul de la el suna exact asa: " Chiar daca ma crezi, chiar daca nu, voi alege una din zilele in care eu sunt acasa iar ea, nu si-mi voi pune capat zilelor.Nu mai pot dormi nici cu pastile.Alta solutie nu mai am! Te voi anunta cand!"
In mintea lui e ca daca face acest gest necugetat o pedepseste pe mama lui. Este fff suparat pt ca azi a fost la politia pt straini si i s-a spus clar ca eu nu voi fi acolo nici de Sarbatori si nici in primele zile ale anului. POATE imi vor da viza prin februarie. Asta l-a daramat. I-a cerut bani mamei sa vina de Sarbatori in Romania- el poate sa o faca dar nu are bani pt ca el i-a pus pe toti in banca pt a prezenta la ambasada un extras de cont- iar mama lui i-a spus: "lasa draga ca nu mori daca nu esti cu Luminita. Pune mana si invata ca toata viata m-am sacrificat pt tine. Nu ma intereseaza toanele voastre. Eu vreau cu orice pret sa te am aici chiar daca acel pret e casatoria ta". Sotul meu s-a enervat si s-au certat.
Luminita
lai spune:
Propune-i sa gasiti impreuna o solutie ca sa faca rost de bani sa vina in tara. Daca nu are bani de avion, poate sa ia in considerare o alta varianta de transport (tren/autocar), stiu ca e departe, dar nu e imposibil. Daca tu ai fi primit viza si s-ar fi pus problema sa te duci tu acolo, cine ar fi platit transportul? Daca ai suma necesara (sau daca ai posibilitatea sa te imprumuti) poate poti sa ii trimiti tu banii? Eu nu inteleg foarte bine de ce nu are el acces la banii din banca; daca e vorba de faptul ca a trebuit sa prezinte un extras de cont pentru acte si cum actele inca nu s-au finalizat, autoritatile pot verifica oricand daca ce scrie in extras este si in banca, ma gandesc ca daca cei $40000 de care spuneai sunt acesti bani din banca, la suma asta poate nu are o importanta atat de mare daca el scoate cateva sute de dolari, in afara de cazul in care el trebuia sa faca dovada unui minim de $40000 de dolari pentru a putea cere actele si, chiar si asa, daca el se gandeste deja la sinucidere ca o solutie, pai in situatia asta extrema nu mai bine scoate cele cateva sute de dolari din banca, chiar cu riscul de a periclita rezolvarea actelor pe mai tarziu?.. Asta in cazul in care presupunerea mea in legatura cu motivul pentru care el nu poate accesa contul este adevarata; daca acest cont e blocat dintr-un motiv pe care nu l-ai precizat, atunci sigur ca nu sunt valabile sugestiile din ultima fraza.
Numai tu stii daca vreuna din sugestiile enumerate se poate aplica situatiei voastre; cel mai important mi se pare sa-l convingi ca exista solutii, ca nu se afla intr-o situatie fara iesire.
Lai