CE JUCARII?
Mamicilor, dati-mi un sfat! Am un baietel, Paul, super-activ si agitat nevoie mare. Are 9 luni jumate si toata ziua alearga cu premergatorul, ma urmareste peste tot. Insa am impresia ca asta e singura distractie. Si, desigur, toate cutiile, pungile si instrumentele de bucatarie (tel, polonic etc) pe care le fura din sertarele unde ajunge. Nu stiu ce jucarii as putea sa-i iau care sa-l amuze si sa-i mentina treaza atentia mai mult timp. Dati-mi o idee! Copiii vostri cu ce-si umplu timpul? Ma refer la copilasi cam de aceeasi varsta. Va pup pe toti si astept sugestii. Cristina & Paul
Raspunsuri
mamica dulce spune:
draga chiri,puiul meu are 1 an..si o zidar de pe la 9 luni,fiind foarte activ si plin de imaginatie pt pozne mari si multei.am aratat cam ce se putea (chiat ca strangeam de ameteam dupa el)eu il las sa faca ce.i place,numai sa nu se loveasca sau stiu eu,boacane prea mari,apoi tot felul de jucarele din astea la care sa se concentreze,ceva de construit,zdranganele de tot felul si multe,multe plimbari.Daca are rabdare poti sa.i arati carti pt copii,haioase si cartonate,puzzle.uri pt varsta lui...o multime de variante.
mult succes.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce
tlaura spune:
Si cu Andrei (1 an si 2 luni), am probleme la capitolul jucarii. Cum spunea si chiri, se juca numai cu ce nu trebuia, desi ii cumparasem o multime de jucarii. Acum, are niste cuburi pe care le imbina, ii plac f. mult si se joaca numai cu ele. Cred ca trebuie sa gasesti genul de jucarii care ii plac, incearca si tu cu niste cuburi.
Va pupa cu drag
Laura, mama lui Andrei
Gabbriela spune:
Julian are un an si o saptamana si se joaca cu tot ce apuca. Castroane, capace de la borcane, cuti de plastic dar preferatele lui sunt cuburile care le imbina. Cand am timp eu le pun toate una peste alta si dupaia lui ii trebuie o ora sa le separe. De la 9 luni a inceput sa se joace cu ele si tot nu se satura. Jucari are si el o gramada... fac zgomote... daca apesi butoane, daca de invarti, dar pentru el este tot mai interesant sa bage cani una in alta sau sa adune toate capacele intr-o cutie si dupaia sa le rastoarne iara. Am observat ca jucariile speciale pentru bb nu prea il intereseaza. Improvizeaza si tu cate ceva.
Gabbriela & Julian
mamamariana spune:
Emi are si ea aproape 9 luni si preferintele in domeniul jucariilor sunt cam aceleasi. Cand ajunge la bucatarie - de fapt asta e unul din telurile ei - merge direct la cosul de gunoi. Ii plac la nebunie sticlele de plastic, tot felul de reviste, scoate deja farfurii de prin dulap pe unde ajunge sa deschida si e inebunita dupa telecomenzi si telefoane mobile. Jucarii??? Am dat o gramada de bani pe jucarii scumpe, tot felul de muzicale, invartitoare, educative si de buna calitate. Rezultatul? S-a jucat juma de ora cu fiecare si le-a lasat balta alergand dupa ceva ce i s-a parut ei ca merita mai multa atentie. Eu cred ca si tu, ca si mine, cauti ceva imposibil. Trebuie sa asteptam sa mai creasca - asta e!!!
Mamamariana
Tareia spune:
Chiri,
baietelul meu Damin a implinit pe 1 dec. 10 luni.Cam de 2 sapt. a inceput sa se joace prin casa singur. Eu l-am pus jos, in fund si l-am lasat sa analizeze toate obiectele din jurul lui.Merge (taras)prin toate colturile camerei si gaseste tot felul de lucruri care il atrag pe el: etajera cu carti si albume foto pe care le scoate si se mai uita cateodata la ele,in alt colt cutia cu jucarii pe care iarasi le scoate si apoi isi pune cutia pe cap,o cutie cu pixuri pe care o goleste, in alta parte doua scaune pe care exerseaza ridicarea in picioare si sprijinitul intr-o mana, am un ibric electric pus pe jos (scos din priza evident),pe care il tot ia si-l invarte pe toate partile. Ii place sa miste mingile - are vreo 3 mai mici,sa le bage in gura bineinteles, mai misca o masinuta, o zornaitoare. Ii plac si chestiile mai lungi, de exemplu rachetele de badminton si preferatul lui un bat lung cam de 70 de cm. cu ajutorul caruia se agata hainele pe o stinghie mai inalta in dulap (e un simplu bat de plastic cu carlig la capat). Ii mai plac mult si baloanele.
Cand vine in bucatarie dupa mine, ii pun intentionat in fata doua oale si ceva tacamuri sa-si faca si el de lucru ca altfel se agata de picioarele mele si nu ma lasa sa fac nimic.
Cred ca la varsta asta nu exista notiunea de a se juca,ci de a analiza obiectele din jur, asa ca lasa-l sa puna mana pe ce vrea si sa analizeze. E bine ca macar are ceva de facut. Jucariile mai tarziu,cum ziceau fetele,pe la un an.
adi69 spune:
Laura,ce fel de cuburi care se imbina?
Fetita mea are 1.8 luni si nu stiu ce jucarii sa-i mai cumpar ca sa o tin ocupata.Toata ziua danseaza canta si se uita la desene.degeaba ii cumpar tot felul de jucarii sa o distrag de la tv. ... Cuburi nu am gasit decat mici din plastic cu litere pe ele,i-au placut pana s-a plictisit de ele.Deci,ce fel de cuburi care se imbina?
Dia si bebe Rucsi
cl spune:
Doamne, cand imi aduc aminte! Alex avea o groaza de jucarii si pentru ce credeti ca a facut pasiune la varsta de nici un an? Pentru dopurile colorate de la sticlele de suc. Adunasem toate culorile posibile si imposibile si era in stare sa se joace cu ele si o ora! Le aduna, le rasturna (erau adunate intr-o galetusa), le punea pe culori. Cat se juca cu ele rasuflam si eu usurata , il pandeam doar sa nu le bage in gura si sa le inghita. Dintre jocuri mai puteti incerca: pianul, le place la nebunie sa faca galagie si, lui Alex ii placea, o broasca testoasa care se trage si care are diferite forme geometrice, forme ce se introduc prin carapace.
Claudia si Alex
ymellda spune:
Andra mea avea o placere nemaipomenita sa bage clestele de rufe intr- sticla cu gura larga, si iar le varsam si iar le introducea, rand pe rand, pana termina toate cele 40 de cleste de vreo 10 ori si iar o lua de la capat. Asta cand avea chef sa stea linistita. Si, bineinteles, cu mine langa ea. Oricum, m-am ales cu 50% dintre cleste lipsa . Alte jucarii pana intr-un an: capacele de la borcane, oale de tot felul, cuburi colorate de lemn si de plastic, hainutele - pe care le tragea cu deosebita placere din dulapior si iar ma chema sa le pun la loc, ca sa le traga din nou. Plus - plimbarea non-stop de manute - la 8 luni si jumatate nu a mai vrut sa stea in premergator.
Mult succes !!!
Alina si Andra
tutus spune:
Buna!
Se pare ca toti copiii is tentati de jucariile celor mari, adica oale, ustensile de bucatarie, sticle, cutii, pantofi si mai orice e "interzis". Acum nu ne mai gasiti oalele chiar prin toata casa (s-a restrans raza de actiune) si asta pt ca ne-am prins si noi parintii sa-i cumparam piticaniei jucarii care seamana cu lucrurile reale. Spre ex piticania mea era fascinata de aspirator, ii trebuia tot timpul sa umble la el, asa ca dupa ce am pierdut periile si aspiratorul bietul de el a incasat cateva trante, i-am luat baietelului un aspirator si e suuuper incatat de el ca seamana f mult cu cel real (inconvenientul e ca nu are cablu ca sa bagam stecherul in priza). De mos ne-am gandit sa-i cumparam fier de calcat si poate chiar si un filtru de cafea (dar filtrul nu seamana cu cel real ). Mai are el o orga cu tot felul de animalute care canta si el danseaza, asa ca atunci cand e in preajma gunoiului, sau pe la aragaz, il rog sa puna muzica la oraga ca sa dansam, sau sa aspire ca e murdarie pe covor si asta chiar da rezultate.
Ce sa zic ... sa nu uitam peste ani si ani cand o sa fie piticaniile de-acum, adolescenti neintelesi (scuze pleonasmul) si nu o sa miste un deget, ca a fost odata cand vroiau cu toata fiinta lor sa ne ajute la la treburile casei.
Toate cele bune!
Andruska spune:
Lui Andrei ii placea sa se joace cu tot ce avea muzicuta: jucarii din plus sau trenulete, etc. Il tineau f activ si statea singurel in camera si isi facea de lucru - f bine ptr mine ca puteam sa fac mancarica sau altceva prin casa. Ma mai duceam din cand pe la el si era tare fericit cand ma vedea.
Cand a mai crescut, se juca f bine cu masinutele - de toate felurile... ii placeau teribil ca si acum...are camera plina cu diverse modele, marimi, etc.
Pupici si sa va traiasca puiutii,
Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448