Cereale - cat, cum, cand?

Cereale - cat, cum, cand? | Autor: Tareia

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
de-abia acum m-am trezit si eu ca trebuie sa-i dau cereale lui Damin (are 10 luni). Pana acum ii dadeam lapte si apoi fructe la micul dejun, dar acum ma gandesc ca trebuie sa ii dau ceva mai consistent. Aici majoritatea mamelor le dau copiilor orez la toate mesele, dar eu as vrea sa-i variez meniul. Am cumparat niste cereale facute pudra, dar nu stiu cum ar fi mai potrivit sa i le dau.
Deci intrebarile mele sunt:
-Cate grame trebuie sa ii dau la o masa?
-Cu ce sa le combin? - lapte de la magazin, lapte praf, suc, apa,vegemil?
-Care cereale sunt cele mai bune? Eu am luat ce-am gasit aici - amestec de orz,porumb si inca ceva (inca nu am gasit traducerea din coreeana).As putea sa mai caut daca exista si alte feluri.
-Cum i le dau baietelului? Cu lingurita, cu cana?
- Cand sa i le dau? Eu m-am gandit ca la micul dejun e cel mai bine. Ce ziceti?
-Se satura cu atat sau mai trebuie sa-i dau o banana sau alt fruct pe langa?
Va multumesc mult.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Flower spune:

Draga Tareia ,
Noi ii dam lui Vladutz cereale in laptele pe care il luam de la o ferma ( deci nu din magazin , dar e bun si asta ). Inainte de 1 an ii dadeam cu lingurita , seara , inainte de culcare , adica pe la 8,00. De pe la 10 luni i-am dat lapte cu ceai , ca sa se obisnuiasca cu laptele din comert si am observat ca nu prea se satura noaptea , asa ca de vreo 3 luni ii fac cerealele cu lapte mai subtiri si i le dau cu biberonul prin somn , in loc de lapte. A trebuit marita gaura tetinei pentru ca tetine speciale nu am gasit...
Deci , pe scurt , de la 1 an Vladutz 'bea' cereale Nestle ( 3 cereale , grau cu banane , grau cu 3 fructe , orez cu 3 fructe ) cu lapte. Sunt de 2 tipuri : unele care contin deja lapte si se prepara cu apa si unele care se prepara cu lapte.
In ceea ce priveste cantitatea , ce scrie pe cutie ar fi cantitatea pentru a inlocui o masa , amestecul fiind mai consistent. Vezi si tu daca se satura si , in functie de asta suplimenteaza cu fructe.
Sper sa-ti fie de folos !
Succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Draga Tareia,
Depinde f. mult de ceea ce si cum mananca bebeul tau. Eu , de exemplu, ii dau lui Andrei (1an si 2 luni) de la 6 luni cereale de toate tipurile. Nu stiu ce gasesti acolo, insa e bine sa fie cat mai variate. Eu ii dau dimineata in lapte si seara tot in lapte. Inca papam la biberon. Ii faci cantitatea de lapte care o bea el, dupa care ii pui o masura sau doua de cereale. Te orientezi si tu, sa nu fie prea gros, sa nu-l poata bea. Sau poti sa-i faci piure din cereale, adica tot in lapte ii pui mai multe, pana devine ca un piure, si il dai cu lingurita. Iar cantitativ... depinde de cat mananca bebeul.
Sanatate si numai bine!
Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Emi papa cereale de orez cu fructe de la Gerber. Cele de la Nestle au soya modificata genetic si nu cred ca e prea sanatoasa pentru bb-i. De obicei ii dau cereale la gustarea de la ora 5, insa nu foarte des. Cam de 3 ori pe saptamana. Mai ales de cand a inceput sa pape si paine, le-am mai rarit chiar. Ii mai dau borcanele cu rice cereal with apple souce tot de la Gerber cand suntem in deplasare. Le mananca destul de bine dar nu e chiar inebunita.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tareia spune:

Va multumesc mult pentru idei,
cred ca pana la urma le voi face mai groase, cu lapte din comert sau apa si voi adauga orez sau banana in compozitie. Le dau dimineata pentru ca nu stiu ce sa-i dau la micul dejun. O sa le dau cu lingurita.
Le-am luat de la Carrefour (din Seul),erau mai multe cutii de plastic cu boabe de porumb,grau, orz, banane uscate,etc. si mi le-a facut pudra pe loc intr-o masina mare si apoi mi le-a pus intr-o punga. De aceea nu stiu exact cum si cat trebuie sa-i dau lui bebe.
Multumesc inca o data.

Mergi la inceput