Terorizat la gradinita?

Terorizat la gradinita? | Autor: Karla

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu care a implinit saptamana trecuta 4 ani si nu mai vrea sa mearga la gradinita. Am crezut ca este ceva trecator, am discutat cu educatoarele pentru a le ruga sa fie mai atente cu el in aceasta perioada...
Dar de cateva nopti plange in somn, geme, bolboroseste cuvinte de neanteles..Sunt cateva fraze pe care am reusit sa le deslusesc: "manutele la spate!", "manutele in poala"! ....
Daca incerc sa-l calmez se ridica in fundulet si plange de parca nici n-as fi cu el. Apoi se potoleste dar tot mai geme pana dimineata.
Azi il retrag de la gradinita. Am stat de vorba cu el si am incercat sa-l trag de limba dar nu pot sa scot nimic de la el. Mamei mele i-a spus ieri ca l-a batut o educatoare si ca cealalta l-a certat o data.
Nu stiu ce sa fac: bunicii sunt departe (acum l-am lasat la ei)si este exclus sa-l las acolo mult timp pentru ca sunt de principiu ca un copil trebuie sa creasca cu parintii lui..
Sa-l inscriu la alta gradinita? Sa-i caut o bona?
Acum doua saptamani dupa cum v-am spus am discutat cu educatoarele deoarece in ultimul timp plange cu lacrimi de crocodil dimineata cand il duc.
Educatoarele mi-au spus ca au sesizat ca este trist de cand au schimbat tura (si-au rotit programele) dar nu l-au certat si nici nu se pune problema de batut... Si totusi copilul meu a patit ceva...
Ce pot sa fac pentru el?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Schimba gradinita sau incearca varianta program scurt 8-12 si o bona pe cateva ore pana veniti de la serviciu. Sau poate gasesti o gradinita si o grupa unde are vreun priete de-al lui, copil al vreunui prieten de familie.
Succes,
Gabriela si baietii
PS. Al meu are o sapt de cand nu prea mai vrea la gradi' e grupa mare si a spus ca toata ziua la gradi fac:" lectii, lectii, lectii, lectii|"
Anul trecut la grupa aveau o ingrijitoare care ii punea sa stea cu capul pe masa. Acum a plecat in Italia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Draga Karla, imi pare rau ca treci prin asa ceva. Eu cred ca ceva s-a intamplat. Adevarul este ca, din pacate, bataia este considerata ca facand parte din educatie, in multe din gradinite. Mie mi-a spus doamna lui Alex ca i-a dat peste mana, ca nu vroia sa faca liniute si bastonase (la nici 5 ani mie mi se pare cam mult, dar ma rog...), iar ziua urmatoare mi-a spus ca i-a dat peste fata, din acelasi motiv!!! Si cred ca mi-a spus de teama, sa nu aflu eu de la Alex, pentru ca el este un vorbaret. In clipa in care mi-a spus, ochii mi-au aruncat fulgere si m-am jurat, in gand, ca daca se mai intampla, ii fac reclamatie la inspectorat. Cred ca si-a dat seama de asta, pentru ca, in clipa in care i-am propus sa-l mut la grupa cealalta, unde sunt si copii de varsta lui (ea se ocupa numai de grupa pregatitoare), nu s-a opus deloc, din contra, a spus ca este mai bine. Problema e ca tot baga fitile si la anul tot la ea ajunge. O sa vedem in continuare. Karla, nu trebuie sa renuntati la gradinita, insa trebuie sa-l muti, la alta grupa sau gradinita, daca este nevoie. Iar chestia cu manutele la spate mi se pare un cosmar! Nu-mi placea nici mie cand eram copil, si acum imi aduc aminte! Daca puiul a ajuns sa planga si in somn nu e bine! Gaseste-i alta gradinita. Toate cele bune va dorim.
Claudia si Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana904 spune:

Muta-l de la gradinita aceea. Daca plinge in somn mititelul, iti dai seama ce stresat e...sigur s-a intimplat ceva, kiar daca nu l-a batut nimeni l-o stresa sistemul asta cu miinile la spate..e o timpenie.
Karla, noi 2 am vb despre gradinite in zona 1 mai pe mail??? Nu sint sigura in privinta nickului, sorry!! Daca da, da-mi un PM sa-ti povestesc cum e la gradinita unde merge CAtinca si unde duc si baietelul din ianuarie...poate te ajuta cumva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Incearca si tu un truc pe care l-am citit si eu aici pe site la elena_ltd. Joaca-te cu el un joc in care, ii spui, tu esti el si el e educatoarea si sa va prefaceti ca va jucati de-a gradinitza.
Poate asa afli mai multe...
Eu am aflat lucruri surprinzatoare de la fiu-meu, multumesc Elena.
Succes,
Andrada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Drga Karla,

Intr-adevar ideea cu inversatul rolurilor poate fi salvatoare. Fetita mea nu merge inca la gradinita, dar se joaca de-a gradinita cu o prietena care se duce. Ai fi uimita sa vezi cum ascute fatuca aceea glasul si o cearta pe Miruna ca " nu-i cuminte" sau nu face cine stie ce. Am discutat cu ea si imi spune ca asa fac doamnele la gradinita........ Ce varsta au educatoarele de care vorbesti???
Eu am vazut si o parte buna, recompensatoare, in care copiii primesc bulinute rosii daca au fost cuminti si alte aspecte de genul asta. Insa pe un fond de sensibilitate fireste o atitudine deplasat de certareata poate produce reactii precum cele descrise de tine.

Sa auzim numai de bine,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

in mod sigur ceva l a deranjat.. dar ar tb sa stabiliti o cale de comunicare... sint momente in care Thea nu vrea sa mi spuna unele lucruri, insa atita insist ca pina la urma i musai sa mi spuna... asa am aflat citeva "maruntisuri" (cum le spune ea) ...

la gradinita unde merge Thea se aplica sistemul bulinelor si a diplomelor.. la 10 buline colorate primesc o diploma, iar o bulina neagra anuleaza 2 colorate..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

Incearca sa-i schimbi gradinita!

quote:
Initial creeata de Karla

Baietelul meu care a implinit saptamana trecuta 4 ani si nu mai vrea sa mearga la gradinita. Am crezut ca este ceva trecator, am discutat cu educatoarele pentru a le ruga sa fie mai atente cu el in aceasta perioada...
Dar de cateva nopti plange in somn, geme, bolboroseste cuvinte de neanteles..Sunt cateva fraze pe care am reusit sa le deslusesc: "manutele la spate!", "manutele in poala"! ....
Daca incerc sa-l calmez se ridica in fundulet si plange de parca nici n-as fi cu el. Apoi se potoleste dar tot mai geme pana dimineata.
Azi il retrag de la gradinita. Am stat de vorba cu el si am incercat sa-l trag de limba dar nu pot sa scot nimic de la el. Mamei mele i-a spus ieri ca l-a batut o educatoare si ca cealalta l-a certat o data.
Nu stiu ce sa fac: bunicii sunt departe (acum l-am lasat la ei)si este exclus sa-l las acolo mult timp pentru ca sunt de principiu ca un copil trebuie sa creasca cu parintii lui..
Sa-l inscriu la alta gradinita? Sa-i caut o bona?
Acum doua saptamani dupa cum v-am spus am discutat cu educatoarele deoarece in ultimul timp plange cu lacrimi de crocodil dimineata cand il duc.
Educatoarele mi-au spus ca au sesizat ca este trist de cand au schimbat tura (si-au rotit programele) dar nu l-au certat si nici nu se pune problema de batut... Si totusi copilul meu a patit ceva...
Ce pot sa fac pentru el?

Carmen si Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Draga Karla,
Si noi am avut aceeasi problema. Mutatul nu rezolva mare lucru. In primul rind copilului ii va lua mult timp sa se acomodeze cu noul colectiv si asta il va da inapoi. Peste tot se poarta la fel.
Si noi ne-am confruntat cu aceeasi problema, am facut plingere la directoare si am amenintat ca ma duc la inspectorat. Educatoarea a inceput sa plinga, m-a rugat si mi-a promis ca nu se va mai intimpla. Asta se intimpla in primul an de gradi. Acum nu il prea baga in seama la lectii, i-am spus ca Alex a fost afectat din aceasta cauza si acum se pare ca lucrurile merg bine. Il schimba cind transpira, la fiecare lectie il scoate in fata de cel putin doua ori. Am inceput sa fiu "draguta" cu ele, ca asa merg lucrurile in tara asta, din pacate...
Parerea mea este ca trebuie sa discuti cu ele foarte serios, dar nu sa le acuzi. Daca nici asa nu merge, faci plingere la directoare, si la inspectoratul sectorului respectiv.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karla spune:

Multumesc mult tuturor. Si eu m-am gandit la toate variantele posibile de rezolvare a situatiei.
Sotul meu vrea sa caut o bona dar eu m-am saturat de atatea bone...
Eu doresc sa-l transfer la alta gradinita daca-l mai primeste cineva din semestrul 2.
Varianta cu program scurt la gradinita am propus-0 si eu dar costurile sunt prea mari (gradinita +bona).
In legatura cu jocul de-a gradinita: este o idee f. buna voi incerca dar nu uitati ca este baietel si nu vrea sa se joace decat cu calculatorul, cu masinutele si din cand in cand cu "Nu te supara frate".
Acum este la mama mea si parintii mei mi-au confirmat ca nu mai sunt probleme noaptea de cand i-am promis ca nu-l mai duc la gradinita.
Off sunt asa de suparata..si eram o mamica mandra ca baietelul meu era printre cei mai mici (in grupa sunt copii de 6 ani si ceva cu copii de 4 ani ca al meu).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by Karla
...
Off sunt asa de suparata..si eram o mamica mandra ca baietelul meu era printre cei mai mici (in grupa sunt copii de 6 ani si ceva cu copii de 4 ani ca al meu).

Karla, exact in aceeasi situatie ne-am aflat si noi. Alex era cel mai mic in grupa, restul fiind toti de aproape 6 ani si 6 ani impliniti (la anul vor merge la scoala). Copilul este bine sa fie in grupa cu copii de varsta lui. Cei mai mari(unii dintre ei, nu toti) au obiceiul sa-i sacaie pe cei mici, sa le ia jucariile, iar de multe ori nu se lasa pana nu-i fac sa planga. Am vazut asta cu ochii mei, in timp ce doamna se conversa cu o mamica si nu mai vedea nimic! Cel mai bine este sa fie cu cei de varsta lui. Multa bafta!
Claudia

Mergi la inceput