Ce considerati ca este sterilitatea? Boala sau han
![](images/user_man.png)
Ce considerati ca este sterilitatea? Boala sau handicap. DE ce.
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Alyssa spune:
Ce intrebare... Si venita de la un barbat... Credeam ca numai femeile isi pun intrebari din astea... Nu am putut avea copii la inceput. Am avut primul copil dupa sase ani in care am considerat neputinta de a reproduce un handicap. Acum am doua fetite 4 ani si 2 ani care imi aduc fericire si multumire fara limita.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
LICUTA1 spune:
Cunosc sentimentul si pot sa spun ca atunci cand sunt in fata unui medica este clar ca este o boala, dar cand sunt pe o banca in prac si e plin de copii in jurul meu o consider un handicap.
Poate fi considerata handicap doar atunci cand nu reusesti sa te impaci cu tine si cu situatia ta, cand nu te simti implinita sau implinit decat daca ai avea un sufeletel mic langa tine parte din tine.
Licuta
"Sa razi cand iti vine sa plangi si sa plangi numai cand vezi pe altii plangand"I
tlaura spune:
Subscriu la ceea ce a spus LICUTA1. Aceleasi pareri, aceleasi sentimente!
Numai bine!
Laura, mama lui Andrei
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
De acord cu Licuta si eu cred ca cei doi termeni au legatura unul cu celalalt, primul ca o cauza si celalalt ca efect.
Oana_B
![](images/user_man.png)
arian spune:
Intrebarea este, in forma in care a fost pusa, cel mult retorica. Orice boala, chiar rapid tranzitorie, implica un grad mai mult sau mai putin important de handicap, din cel putin un punct de vedere. Daca suferi de o banala amigdalita ai un handicap in capacitatea de alimentatie (doare cand inghiti) si posibil in performanta generala (rezistenta fizica este scazuta, obosesti repede, atentia este diminuata, nu te poti concentra multa vreme asupra unei probleme). Deci daca sterilitatea ar fi o boala, handicapul ce decurge din ea ar fi de la sine inteles.
Problema este ca sterilitatea NU este o boala. Este un termen ce defineste o incapacitate functionala. Incapacitatea de a procrea. Este ca si termenul "schiop". Schiopatarea in esenta sa nu este o boala, ci manifestarea unui dezechilibru locomotor.
Cauza acestei incapacitati o poate constitui o boala identificabila, un dezechilibru depistabil sau dimpotriva poate ramane necunoscuta in pofida investigatiilor complexe si complete (sterilitatea idiopatica).
Cu toate ca sterilitatea nu este o boala, ea constituie un handicap. Acesta este prezent in permanenta, dar este constientizat numai in situatiile in care incapacitatea functionala implicita se manifesta direct sau prin consecintele sale. Daca ai amigdalita si stai intins in pat privind televizorul sau ascultand muzica, totul poate fi OK; daca incerci insa sa repari televizorul sau casetofonul, vei constata ca lucrurile se complica... Daca esti "schiop" si stai la birou, totul este OK; daca insa seful te trimite sa distribui corespondenta in toata cladirea, handicapul devine evident... Daca esti steril viata decurge absolut normal pana in momentul cand fie partenerul/partenera isi exprima dorinta de a procrea, fie cand intri in contact cu produsul functionarii normale a aparatului reproducator (familii cu copii).
Raspunsul meu, deci: sterilitatea NU este o boala, dar ESTE un handicap permanent latent cu relevare conditionata de circumstante.
OtiliaLia spune:
Este un handicap.... fizic la inceput, iar in timp poate ajunge si la latura psihica.
![](images/user_man.png)
ilie spune:
Va multumesc tuturor pentru raspuns. Intrebarea am adresat-o doar pentru a afla si parerea dvs. De ce v-am adresat aceasta intrebare.
1. Intentia mea este explicata intr-un fel sau altul in subiectul:" PAREREA VOASTRA M-AR AJUTA", din FORUM.
2. Intentionez, singur sau cu ajutor, chiar sa fac ceva referitor la aceasta problema. Pana la 01.01.2004 urmeaza chiar sa apara o pagina web in care toti care doresc sa faca ceva vor fi invitati.
Pana atunci , citesc cu interes raspunsurile voastre .
Ilie A. Timisoara. Romania