Ce-i mai dau sa manance?
![](images/user_woman.png)
Am ajuns mai rau ca fetele din reclame, asta pentru ca Ysraa e foarte mofturoasa...acum are 1 an si 2 luni si nu sstiu ce sa-i mai fac de mancare, asta pentru ca, daca ii dau mancarea nepasata , mannca 5-6 lingurite si apoi o scoate afara , daca i-o dau pasata o inghite paraca ar inghitii pietre, de vreo 3 ori chiar a vomitat ...cum va descurcati daca aveti copii mici si simandicosi?
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
Raspunsuri
tlaura spune:
Andrei are aceeasi varsta cu Ysraa, dar problema mea este ca el nu vrea sa manance mancare nepasata. Daca nu ii aluneca pe gat, refuza sa mai manance. Biscuitii, in schimb, ii plac si isi umple gura cu ei; pe aia poate sa-i manance.
Maryam, te-ai gandit ca poate nu ii mai place mancarea? Ce ii dai tu? Am avut aceeasi problema cu Andrei acum doua luni, nu ii mai placea mancarea pe care i-o faceam, in schimb observasam ca "gusta" cu placere din mancarea noastra. Eu pana atunci nu ii puneam sare in mancare, doar cateva picaturi de lamaie, Dupa ce am inceput sa-i pun si sare, a inceput sa manance. Sau poate e doar o perioada trecatoare, copii mai au si asa ceva. Nu te ingrijora prea mult, incearca mai multe feluri si vezi ce-i place.
Va pup pe amandoua! Sanatate si numai bine!
Laura, mama lui Andrei
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
adi69 spune:
Nici fetita mea(1.8 luni) nu mai vrea sa manance.Nu e vorba de pasat sau nu la ea.Pur si simplu nu vrea mancare,dar cand e vorba de biscuiti...e altceva,non stop daca s-ar putea.Ce ma supara pe mine este ca a slabit mult iar doctorul a zis doar ca e intr-o perioada de crestere si sa o las in pace ca-si va reveni ea...
dar totusi parca e prea slaba,de crescut in inaltime a crescut dar in greutate ...pas...
Dia si bebe Rucsi
nadina spune:
Dupa varsta de 1 an bebeii nu mai papa asa mult ca pana atunci. Uneori parintii se sperie, dar nu e nimic ingrijorator. Daca le asigurati principalii factori nutritivi, adica proteine vegetale, animale si vitamine e ok. Important e ca mesele lor sa contina carnita, fructe si legume. Daca sunt mai pirpirii mai merge si cate un fainos.
E bine sa aiba un program de mese si fara dulciuri intre ele. Dulcicul numai dupa felul principal.
Nu le puneti portii mari care sa ii sperie, serviti mancarea in castronase care au desene inauntru. Mandarina mea e f. fericita cand termina de papat si il vede pe pis-pis sau pe bebe. Asezonati papica cu jocuri si povesti.
In plus, papati si voi ca sa vada ce gustoasa e mancarica. Iar daca poftesc din mancarea voastra si nu e cu sosuri, prajeli sau condimentata excesiv, nu vad de ce sa nu le dati.
Mult succes si bebei sanatosi si pofticiosi!
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Da-i mancare apropiata de cea de adult, si las-o sa incerce si singura.La noi e singurul truc ce mai tine( are tot un an si 2 luni)
Sabina & Sofia Galagia
mihnuta spune:
Mihnea pana acum 2 saptamani era in stare sa-mi manance si urechile. Manca mult si cu pofta. Acum am ajuns sa ma rog de el, sa-i bag mancare pe gat doar cand e foarte absorbit de televizor (e mare fan reclame si videoclipuri). Am fost cu el la medic si mi-a zis sa stau linistita ca este o perioada trecatoare si se datoreaza dintisorilor.
maryam spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, eu ii dau mancare "adevarata" de la 5 luni, asa ca nu stiu ce sa fac, cine o vede zice ca nu sunt normala , pentru ca arata f.fbine, e adevarat, e bine , creste bine , da` nimeni nu stie prin ce trec eu la fiecare masa, ce repertoriu de cantece, povesti, ce scalambaiei...sigur ca la 1 an si ceva , n-am pretentii sa stea la masa linistita ca mine , dar e surprinzator, daca ii dau oin mana biscuiti, pufuleti , curmale sau alte favorite...e super linistita , daca n-as stii ca e acolo, as jura ca sunt singura in camera, deci?
"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam
nadina spune:
Eu cred ca ar trebui in primul rand sa scoti pufuletii din meniu, nu sunt buni de nimic. Apoi biscuiti si curmale mai putini si numai dupa masa principala. In felul asta o stimulezi sa pape tot, caci la sfarsit primeste desertul preferat si nu ii strici pofta de mancare.
Mandarina mea papa cam asa: dimineata pe la 7-8 laptic, la 10 branzica de casa cu fructe sau mamaliguta cu iaurt, la pranz supa de legume si carnita iar spre seara piure de spanac, cartofi, conopida sau alta mancarica. Inainte de culcare cereale Nestle sau Hero sau altele.
Dupa fiecare masa primeste un fruct sau biscuit sau danonino.
Inainte sa ne mutam din cauza lipsei spatiului papa si ea in sufragerie, iar cand era tv-ul aprins nu se mai concentra la mancare. Acum luam masa in bucatarie si e mult mai bine.
Pana in prezent nu am avut probleme cu mancarea.
Pupici,
Nadina si Carina-mandarina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
danis spune:
va multumesc pt subiect, credeam ca numai noi avem problema asta ... la noi ora de masa chiar este ora (ca durata!) iar mancarea nu mai prezinta mare interes, decat asezonata cu alte activitati, povesti, miciunele, printre care mai deschidem si gura :))
July spune:
Dragele mele,
Ne inscriem si noi aici.Mai nou mancam in fata comp.,ea tasteaza,inchide,deschide monitorul,iar eu reusesc sa-i var o lingurita de mancare.Pana cand,nu stiu?!
De multe ori imi vine sa plang si cand sunt aproape sa clachez vin zile insorite.Mananca tot si ff.repede.
Sa ma resemnez?nici gand.Ma consoleaza doar gandul ca este sanatoasa.
Si eu ii dau mai mult mancare de-a noastra.De mult.Ii place f. mult porcul,ca si mie(de altfel,desi sunt...),intre o bucata de pastrama de porc si un crenwurst de pui il prefera pe primul.Ii place ceapa,usturoiul,branza de oi.Cu astea am pacalit-o intr-un timp.O lingurita de mancare dietetica si deasupra putin din ce-i place ei.Dar sa vada cand ii pun caci altfel nu mananca.
Acum ma gandesc la alte strategii.Neamurile mi le-am chemat pe toate la masa,a mancat si asa o perioada.
Nu ma lasa inima s-o las nemancata. Asta este ultima solutie.
Numai noi stim,mamele cu copii mofturosi,cate facem ca sa ne ia puiul o lingurita de mancare.
Si nu are nimic organic,de dezvoltat anorexie,nici gand.Mananca doar ce vrea si cand vrea.Spre ex.sambata seara am facut pulpe de pui la cuptor,cu usturoi si sos de rosii.A mancat fetita mea o pulpa si o felie intreaga de paine.Deci,se poate!
Daca altcineva mai stie si alte solutii,sa ni le zica si noua.
Multumim!
Va pupam,July si bb.Teodora-Cristiana