la ce varsta ati inceput diversificarea si cu ce?
![](images/user_woman.png)
Intai de toate buna.
Am un baietel de 3 luni si 2 saptamani. Care creste ca un fat frumos dar care...
- se trezeste nopatea de cel putin 2 ori si cere lapte - exclus sa ii dau ceai ca incepe circul, lui ii e foame.
- doarme relativ putin: 2 ore de la 12,00 la 14,00 si inca o ora de la 17,00 la 18,00 apoi de la 22,00 pana pe la 03,00 si apoi se trezeste pe la 05,00 si iar la 07,00. Ca metronomul de exact.
- a crescut f. mult si repede: s-a nascut cu 2,95 kg si cu 49 cm si are acum 6 kg si 65 cm.
Bun, ii dau in jur de 500 ml de lapte Humana si in jur de 300 ml lapte de al meu - stiu caci imi storc sanul. Basca cat mai suge el cand e suparat sau ii e dor de mine...
si in plus suc de fructe - 80 - 100 ml pe zi.
Bun ce fac cu el? As vrea sa il conving cumva sa nu mai manance noaptea. cum si cand ati inceput diversificarea?
Multumesc,
Numai bine si copii sanatosi. Si frumosi.
Carmen
Raspunsuri
tlaura spune:
Eeee, draga Carmen, cu trezitul noaptea, nu stiu ce sa zic; depinde de fiecare copil. Eu nu am experienta in treaba asta, pentru ca al meu Pui, nu s-a trezit noaptea decat de doua ori dupa ce am venit cu el de la maternitate.
Cat despre diversificare, poti sa incepi cu o lingurita de suc de morcovi, primele doua zile, pe urma tot vre-o doua zile cate 2 lingurite, si daca vezi ca-i face bine si nu are nimic, ii cresti progresiv zilnic cam pana la 50 ml. Dupa aceea incepi sa-l combini cu suc de mere, tot asa progresiv. Asta cam pana dupa 4 luni . Acum vezi ce-ti spune si pediatrul tau. Urmatorul pas in diversificare, sunt cerealele.Incepi cu faina de orez in lapte, seara. Atunci s-ar putea sa nu i se mai faca foame noaptea si sa nu se mai trezeasca. Cerealele satura destul de bine. Dupa care va urma supita de legume, tot asa introdusa treptat si doar cu cate o leguma la 3-4 zile.
Dar ti-am spus, importanta e si parerea pediatrului, si nu in ultimul rand, instinctul tau de mama.
Sanatate si numai bine!
Laura, mama lui Andrei
P.S. vezi cum ii dai suculetul de morcovi; dupa ce il razi(morcovul), il storci intr-un pansament steril, sa nu-i dai cumva pulpa de la morcov, ca e prea mic copilul.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
renisor spune:
Eu te sfatuiesc sa-i mai dai lapte noaptea.stiu ca e obositor dar bucura-te ca maninca copilul.Sunt altii care nu maninca si tot se trezesc noaptea.Diversificarea noi am inceput-o la 4luni jumate .
Pina la 5 luni se trezea si manca noaptea dar de atunci doarme foarte bine toata noaptea.Ai grija ce sucuri de fructe ii dai deoarece este inca mic.In special la cel de portocale.
renata & vanessa
GabrielaG spune:
Sa-ti traiasca flacaul si sa creasca mare , frumos si sanatos!
Experienta mea de mamica a doi baieti imi spune ca nici un copil nu este la fel cu celalalt. Daca la cel mare nu am avut probleme si dormea noaptea si nu a avut colici si manca si lapte din biberon si era un copilas cuminte in general, la cel de-al doilea nu a mai fost asa. Se trezea noaptea foarte des, nu voia deloc biberon si dimineata eram un fel de zombi.Se trezea si de 10 ori pe noapte si nu-l puteam linisti decat daca ii dadeam sa suga . Si asta a tinut pana la un an si o luna cand am hotarat ca l-am invatat rau si ca noaptea nu ar trebui sa mai suga si am inceput si sa-i mai reduc din portie pt ca voiam sa-l intarc.
Ma gandesc ca poate nu se satura si de aceea se scula asa de des. Ideea este ca acum are un an si cinci luni, am resuti sa-l intarc si se mai trezeste si acum din cand in cand noaptea si ii dau apa sau il mangai usor si adoarme iar, daca imi aude glasul.
Tu vei hotari cam vei vrea sa faci mai departe, impreuna cu pediatrul. Daca sa-i dai cereale sau nu, cand sa incepi sa i le dai, etc. Noi tot pe la 3 luni si ceva am inceput cu suculet de fructe, apoi mar ras si ceva fainos, etc...
Sanatate multa si sa creasca mare,
Gabriela si baietii
Marianar spune:
Stiu copilasi care se trezesc si la 1 an si...dupa lapte asa ca...
Vladut nu s-a mai trezit noaptea dupa lapte de la o luna si o saptamana in schimb bea ceai sau apa noaptea, in concluzie tot se trezeste de 2-3 ori.
Lasa-l pe el sa decida cand renunta la masa de noapte: parerea mea.
Noi am inceput diversificarea la 4 luni jumate cu fructe, la 5 luni cereala si la 6 luni supa.
Succes!
Rosey spune:
eu ii dadeam suzeta cand se trezea noaptea....dar nu cred ca e cea mai fericita solutie. inca e mic, poti sa il mai lasi sa suga....dar la un moment dat, tot va trebui sa sistezi, pentru ca va deveni un obicei ff greu de schimbat. stiu copii la 2 ani care se trezesc pentru biberonul cu lapte, pentru ca asa au fost obisnuiti. nu cred ca e o necesitate. fiica-mea nu se mai trezeste noaptea de la vreo 3 -4luni- acum are 2 ani.
l_carmen2003 spune:
quote:
Originally posted by Rosey
eu ii dadeam suzeta cand se trezea noaptea....
fiica-mea nu se mai trezeste noaptea de la vreo 3 -4luni- acum are 2 ani.
I-as da si eu suzeta dar o arunca cu o viteza! si are si directie baiatul! Intotdeauna pe jos...
Ce i-ai facut fetitei pe la 3-4 luni sa nu se trezeasca?
Multumesc,
Carmen
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Fata mea nu s-a mai trezit noaptea de pe la 2 luni. Am incercat sa ii fac ultima baie cat mai tarziu, in jur de 11 noaptea. Apoi, este bine ca la mesele de noapte sa nu o lungesti decat strictul necesar, sa nu te joci cu bebe, sa ii dai cu lumina stinsa - astfel incat sa stie ca noaptea e perioada de somn. Sigur, daca nu se satura la ultima masa e mai greu.
Se pot introduce cereale, care umplu burta, dupa cum ti-a mai spus cineva. Dar sunt mai grele pentru stomac, din cate stiu.
Ca diversificare, noi am facut un pic altfel decat tot restul lumii, in sensul ca nu am inceput cu sucuri ci cu supa de legume - pentru ca am avut probleme la stomacel si a trebuit sa ii bag supa de morcovi care a dres-o destul de bine. Acum mancam si mar copt, iarasi pentru ca se spune ca este mai dietetic decat cel crud.
Succes.
l_carmen2003 spune:
Azi am fost la pediatru, care mi-a dat sa-i dau luminal -fenobarbital 0.15 - 10 zile cate 1/zi.
Este a nu stiu cata oara cand mi se recomanda asa ceva si cred ca in seara asta chiar am sa ii dau. Azi a dormit toata ziua si era atat de fresh pe la ora 20,00 si de vesel... Noi obosim jucandu-ne cu el, iar el e la fel de plin de energie...
Totusi 10 zile e cam mult cred. Eu nu suport barbiturice, in spital mi-au dat fortral si nu a avut alt efect decat ca am devenit mai agitata, iar l amialgin nu am reactionat in nici un fel; tare imi e teama ca puiul meu va fi doar putin nervos si ... tot vioi si treaz la noapte.
Mai vedem, poate seamana cu taica-sau nu cu mine.
Carmen
PS Mama zice ca mi-a dat si mie asa ceva cand eram mica si ca cica dormeam.
Andruska spune:
Eu l-am alaptat exclusiv pana la 4 luni. La 4 luni i-am introdus sucul, la 5 luni supita si la 6 luni iaurtelul (Danone natural).
Dormea noaptea si crestea frumos! Ce ma bucur ca ma asteapta iarasi momente din acestea :-)
Pofta mare si sa iti creasca puiul mare si sanatos si frumos si norocos si...cum vreti voi,
Andra cu burtica de 31 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448
palmyrah2002 spune:
Draga Carmen,
Mihnea a papat noaptea din 2 in doua ore pina pe la 4 luni si din 3 in 3 ore pina pe la 6 luni si jumatate.
Faptul ca Alex este sanatos,voios,mincacios,inseamna ca este un copil de nota 10 si nu ai de ce sa-ti faci probleme.Sint copii care dorm putin ziua ,dar asta nu-i afecteaza cu nimic,asa incit stai linistita si nu fi ingrijorata si mai bine nu-i da fenobarbital!!!
Diversificarea am inceput-o la 2 luni si trei saptamini cu suc de mar si morcov,iar de la patru luni am adaugat si biscuit.De la 4 luni si jumatate am inceput cu supa de zarzavat ,iar de la cinci luni si jumatate cu cea de pasare!!!Cristina si Mihnea