sarcina oprita in evolutie ....de ce ?

sarcina oprita in evolutie ....de ce ? | Autor: ile2003

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!
Am avut nevoie de curaj pentru a posta acest subiect ...stiu ca a mai fost dar cred ca am nevoie de incurajarile voastre!Am 30 de ani (in februarie 2004)si anul acesta imi doream un bebe ..era timpul ..din pacate am ramas insarcinata (spun din pacate pentru ca mai bine nu se intampla ...decat sa trec prin ce am trecut )dar la al doua vizita la gineco Dr mi-a spus ca este vorba de o sarcina oprita in evolutie si ca bebelusul meu a murit undeva in jurul datei de 1 Noiembrie...nu va doresc sa treceti prin ce am trecut eu ....!"Minunatul"dr mi-a facut un chiuretaj in spitalul municipal din Constanta (dupa un alt eco cu sonda vaginala care a confirmat diagnosticul initial :(()...nu mi-a dat nici o explicatie logica la ceea ce s-a intamplat .Nu stiu ce ar trebui sa fac acum ...imi doresc un bebe ..sotul meu este navigator ..a si plecat intr-un voiaj de 8 luni ...cred ca de fapt vreau sa ma pregatesc ..sa fac ceva ..nu pot sa accept ca pur si simplu se intampla ..trebuie sa se poate face ceva .Nu as mai suporta sa se mai intample asta odata !
Va rog ajutati-ma cu ceva sfaturi !
Ca istoric ..stiu ca este important ..am facut un chiuretaj la 20 de ani ..analizele cerute de ginecolog si de medicul de familie sunt foarte bune ..si acum ..o sarcina oprita in evolutie .Nu pot sa nu ma intreb de ce mi s-a intamplat tocmai mie :(..poate platesc pentru ceea ce am facut acum 10 ani!

Multumesc mult pentru ca existati!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Imi pare tare rau ca a trebuit sa treci prin asta.
Cauzele pot fi multiple...incepand cu toxoplasma, citomegalovirus , de ex sau o listerie mare..sau cine stie..trebuie analizata problema pas cu pas.
Eu una ti-as recomanda sa te duci la un dr bun care sa iti dea sa faci analizele cele mai importante si sa incerci sa previi astfel de nenorociri.

Te pupic si capul sus

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neda spune:

Draga Ile,
Si eu am trecut prin asa ceva in luna septembrie.Stiu ce simti.Eu am incercat pt acel bb un an de zile.Nici eu nu stiu de ce oare s-a intimplat asa.Doctorul meu mi-a zis ca abia la a doua sarcina peirduta se fac investigatii in legatura cu cauzele care au dus la pierderea acestei sarcini.Totusi mi-a zis ca s-ar putea sa fie vorba de ceva defecte cromozomiale.Si eu imi doresc cu disperare un bb cit mai repede.Asa ca la 2 luni de la chiuretaj , m-am apucat de treaba.
Stiu ca sansele sint mai mari dupa un chiuretaj, asa ca nu imi ramine altceva decit sa sper ca va veni cit mai curind un bb in familia mea.
Iti doresc numai bine!

Neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile2003 spune:

quote:
Originally posted by anis

Cauzele pot fi multiple...incepand cu toxoplasma, citomegalovirus , de ex sau o listerie mare..sau cine stie..trebuie analizata problema pas cu pas.
Eu una ti-as recomanda sa te duci la un dr bun care sa iti dea sa faci analizele cele mai importante si sa incerci sa previi astfel de nenorociri.

Te pupic si capul sus

AniS

Mergi la inceput

Voi incerca sa gasesc un dr bun in Constanta ..deso si acesta mi- fost recomandat ca fiind foarte bun!Ce ma irita foarte tare este ca nu mi-a recomandat nici un fel de analize .Multumesc mult pentru raspuns !Voi face ceea ce imi recomanzi.
Ileana

quote:
Originally posted by anis

Te pupic si capul sus

AniS

Mergi la inceput

Din pacate sotul meu este plecat in voiaj ..deci nu am cu cine sa incerc acum ..din pacate...esti mai norocoasa ...mult succes si sa aud ca astepti un bb ...:) Multumesc si imi pare rau ca ai trecut si tu prin asa ceva

Ileana

quote:
Originally posted by neda

Draga Ile,
Si eu am trecut prin asa ceva in luna septembrie.Stiu ce simti.Eu am incercat pt acel bb un an de zile.Nici eu nu stiu de ce oare s-a intimplat asa.Doctorul meu mi-a zis ca abia la a doua sarcina peirduta se fac investigatii in legatura cu cauzele care au dus la pierderea acestei sarcini.Totusi mi-a zis ca s-ar putea sa fie vorba de ceva defecte cromozomiale.Si eu imi doresc cu disperare un bb cit mai repede.Asa ca la 2 luni de la chiuretaj , m-am apucat de treaba.
Stiu ca sansele sint mai mari dupa un chiuretaj, asa ca nu imi ramine altceva decit sa sper ca va veni cit mai curind un bb in familia mea.
Iti doresc numai bine!

Neda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adita spune:

Si eu am trecut prin asa ceva,dar cu toate analizele facute nu s-a putut afla din ce cauza s-a intamplat. Se intampla frecvent, fara sa ai o problema care sa-ti dea batai de cap la viitoarele sarcini. Doar daca se intampla de 2 sau chiar mai multe ori poate fi un semn ca e ceva in neregula, si de obicei atunci recomanda docorii analize.
Dupa intamplarea asta nefericita am mai avut doua sarcini fara probleme si va doresc si voua sa fiti cad de curand mamici fericite ca mine.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Sa te auda Dumnezeu!!!

Ileana

quote:
Originally posted by adita

Si eu am trecut prin asa ceva,dar cu toate analizele facute nu s-a putut afla din ce cauza s-a intamplat. Se intampla frecvent, fara sa ai o problema care sa-ti dea batai de cap la viitoarele sarcini. Doar daca se intampla de 2 sau chiar mai multe ori poate fi un semn ca e ceva in neregula, si de obicei atunci recomanda docorii analize.
Dupa intamplarea asta nefericita am mai avut doua sarcini fara probleme si va doresc si voua sa fiti cad de curand mamici fericite ca mine.

Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste

http://community.webshots.com/user/adrianacalin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florypop spune:

Ileana, stai linistita si nu dispera. Si eu am trecut prin asa ceva in septembrie si doctorii au spus ca nu stiu care a fost cauza.
O singura doctora mi-a spus ca ar fi fost avort genetic ceva cu cromozomii nu prea am inteles eu mare lucru. Dar toti au spus ca in general dupa o sarcina oprita in evolutie urmatoarea sarcina este fara probleme. Acum ai grija sa nu faci vreo infectie si apoi apuca-te de treaba linistita.

Stiu ca e greu dar trece ai sa vezi.
Oricum admir faptul ca ai avut puterea sa scrii povestea ta la DC. Mie mi-a luat aproape o luna si jumatate sa imi revin.

Flory

Pupici multi,
Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stef spune:

Ileana, si eu sunt din Constanta si vroiam sa stiu la ce doctor ai fost?

Mergi la inceput

Peteanu Valentin ...ma bucur ca mai este cineva din Cta!!!Stii un dr mai bun ?

Ileana

quote:
Originally posted by stef

Ileana, si eu sunt din Constanta si vroiam sa stiu la ce doctor ai fost?

stef

Mergi la inceput