PAOLO COEHLO
Ati citit ceva de el? V-a placut? Ce v-a placut cel mai mult?
Pe mine ma fascineaza, ma face sa ma gandesc ca cele mai frumoase lucruri in viata nu au nevoie de prea multe cuvinte...ajunge la esneta folosind cuvinte simple si putine...il iubesc!
Mie cel mai mult mi-a placut "Alchimistul" si "La raul Piedra am sezut si am plans"...acum vreau sa mai citesc "Veronica se hotaraste sa moara" si "Unsprezece minute"... am mai citit 2 carti de-ale lui, dar nu mi-au placut asa de mult...
Stiti cumva, a aparut in RO o carte despre pelerinajul lui la Santiago de Compostella? Pe germana se numeste "Auf dem Jacobsweg"
Va sarut, cu drag, Mirunda
"Copilului tau, atunci cand este mic, sa ii daruiesti radacini, atunci cand este mare, aripi".
Raspunsuri
Katink spune:
Da aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14354
si aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=10773
DARAEL spune:
Un scriitor care va naste intotdeauna controverse prin stil, prin abordare, prin natura subiectelor... si, daca stau sa ma gandesc, poate chiar aceste polemici l-au facut atat de celebru - sper sa nu gresesc !?
Ce imi place ? Ceva de aici, ceva de acolo... dar parca dintre toate, "Alchimistul" ramane pe primul loc.
LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR !
DARAEL
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
Laura _Oprescu spune:
si mie mi-a placut foarte mult...mai ales Veronica si Langa raul Pedra am sezut si am plans...mi-a placut si Diavolul si Domnisoara Prym...urmeaza sa primesc si eu 11 minute si Razboinicul luminii..pupici
trisha spune:
Eu am citit doar Alchimistul, care am inteles ca este cea mai buna carte a lui. Nu dati cu rosii, dar pe mine nu m-a dat pe spate. E bine scrisa, dar fata de Gog a lui Pappini... Stiu ca e foarte controversat, insa eu ma numar printre ce care spun ca ar fi putut fi un mare scriitor. Asa e doar un scriitor ale carui carti se vand foarte bine. Parerea mea!
Trisha
melinav spune:
Am si eu o : cum se citeste numele acestui scriitor: Coelio sau Celio? De curand m-a contrazis cineva atunci cand am spus Coelio si am fost surprinsa. Voi stiti?
Melina
lorelei_19 spune:
"Diavolul si D-ra Prym" m-a fascinat, pur si simplu. "Alchimistul" m-a dezamagit, asta pentru ca prea citisem comentarii pozitive la adresa lui si am exagerat cu fantezia. Am "11 minunte" de citit, dar inca nu m-am apucat. Chiar, voua cum vi s-a parut???
lix spune:
hei tocmai am terminat de citit "unsprezece minute"... si am terminat-o asa de repede.
nu imi vine sa cred, e o carte asa de faina.
cand am cumparat-o, am inceput sa o rasfoiesc pe strada... hi,hi,hi..era sa intru intr-un stalp, sa cad dupa o bordura...si tot asa... a trebuit sa o bag in geanta ca sigur faceam accident cu ochii in cartea asta.
Mi-a placut teribil, mai ales modul simplu in care e scrisa cartea. E foarte greu sa hrisovesti asa de usor..incat toata lumea, in toate limbile sa inteleaga ce ai de spus.
d el am mai citit Alchimistul, cu multi ani in urma. O sa vreau sa mai citesc si cartea cu Veronika.
atat!
lai spune:
Melina, numele se pronunta Coelio.
Eu am citit doar "Diavolul si domnisoara Prym", mi s-a parut interesanta, dar, cum spunea Trisha, "nu m-a dat pe spate" (a propos de Giovanni Papini, nu am citit "Gog", dar mi-am amintit cat ma interesa cand eram in liceu si, pasionata de Eliade, am aflat de influenta lui ).
Eu am citit Coelho in traducere, dar tocmai vorbeam in seara asta despre el cu o prietena din Brazilia care l-a citit in portugheza si-mi spunea ca sunt o gramada de greseli de gramatica in scrierile lui. Nu ca asta are intotdeauna legatura cu calitatea literara, dar de multe ori are.
Lai
khristin spune:
quote:
Originally posted by lai
Melina, numele se pronunta Coelio.
Eu am citit doar "Diavolul si domnisoara Prym", mi s-a parut interesanta, dar, cum spunea Trisha, "nu m-a dat pe spate" (a propos de Giovanni Papini, nu am citit "Gog", dar mi-am amintit cat ma interesa cand eram in liceu si, pasionata de Eliade, am aflat de influenta lui ).
Eu am citit Coelho in traducere, dar tocmai vorbeam in seara asta despre el cu o prietena din Brazilia care l-a citit in portugheza si-mi spunea ca sunt o gramada de greseli de gramatica in scrierile lui. Nu ca asta are intotdeauna legatura cu calitatea literara, dar de multe ori are.
Lai
Lai,
Cred ca mai degraba are legatura cu culegerea textului si editarea... Eu am citit cartea in engleza si fara greseli of course
Cristina