DIAREE
Sunt tare suparata. Nu stiu ce sa mai fac cu burtica lei bb. De o saptamana are scaune moi si destul de dese (si 6-7 pe zi). Si mirosul este modificat, un miros intepator, de-ti dau lacrimile. I-am facut coprocultura si coproparazitologic si analizele au iesit bune. In perioada asta nici nu prea vrea sa manance, in schimb trage tare cu laptele. De fapt nici nu stiu ce sa-i mai dau de mancare ca sa nu-l deranjez mai tare. Mai am o problema; nu este prima oara cand se intampla asa. "surprize" de genul asta a inceput sa-mi faca de la 6 luni (acum are un an). Scuze se tot gasesc, ba dupa tratamentul cu fier, ba ca-i apar dintisorii (are doar 2 deocamdata). Voua vi se pare normal? Nu stiu ce tratament sa-i dau. Mi s-a recomandat debridat dar nu vrea sa-l vada. Am incercat si cu smecta dar nu am avut sanse. Ii fac ceai de musetel cu menta si ii dau mult orez fiert. Dupa cca o saptamana se potoleste ca apoi sa o luam de la capat (cam la 3-4 saptamani).
Raspunsuri
Cary spune:
Daca SMECTA nu vrea iai CALCIU CARBONIC sau ERIDIAROM(asta se gaseste mai grau) si incearca sa ii dai lapte fara lactoza se gaseste in farmacie.Laptele pe care la baut pana acum eliminal 3-4 zile si apoi il dai treptat in combinatie cu cel din farmacie.
Ciorbita de orez si morcovi,iaurt simplu,mere coapte,branza de vaci si banane,tine-o asa 3 zile si vezi daca se rezolva.Asa ar trebui.
Sanatate maxima!
mihnuta spune:
Am inceput sa am probleme cu el cand inca il alaptam. La 10 luni l-am trecut direct pe lapte de vaca dar o luna de zile nu am avut probleme cu el (ba chiar primele zile s-a constipat). Daca era din cauza laptelui nu trebuia sa aibe probleme continuu? V-am zis ca am probleme cca o saptamana ca apoi sa fie bine 3-4 saptamani si iar o luam de la capat. Oricum, multumesc pentru sfaturi.
Sanatate
Florentina Roman spune:
Ii dai cumva suc de portocala? Al meu face diaree de la el.
Se mai intampla sa faca diaree cu vreo cateva zile inainte sa-i iasa dintii.
Ca medicament,folosim Smecta fara probleme, papam pilaf de orez cu legume, si-mi amintesc ca asta vara, cand a tinut mai mult de 4 zile, i-am facut mucilagiu de orez.
si ceaiul de menta e bun, dar fara musetel,despre care stiu ca are un efect invers.
A! poti sa incerci cu Loperamid sirop, are gust bun, parca de portocale.
Sanatate multa!
Florentina & Tudor
mara26 spune:
quote:
Initial creeata de mihnuta
Sunt tare suparata. Nu stiu ce sa mai fac cu burtica lei bb. De o saptamana are scaune moi si destul de dese (si 6-7 pe zi). Si mirosul este modificat, un miros intepator, de-ti dau lacrimile. I-am facut coprocultura si coproparazitologic si analizele au iesit bune. In perioada asta nici nu prea vrea sa manance, in schimb trage tare cu laptele. De fapt nici nu stiu ce sa-i mai dau de mancare ca sa nu-l deranjez mai tare. Mai am o problema; nu este prima oara cand se intampla asa. "surprize" de genul asta a inceput sa-mi faca de la 6 luni (acum are un an). Scuze se tot gasesc, ba dupa tratamentul cu fier, ba ca-i apar dintisorii (are doar 2 deocamdata). Voua vi se pare normal? Nu stiu ce tratament sa-i dau. Mi s-a recomandat debridat dar nu vrea sa-l vada. Am incercat si cu smecta dar nu am avut sanse. Ii fac ceai de musetel cu menta si ii dau mult orez fiert. Dupa cca o saptamana se potoleste ca apoi sa o luam de la capat (cam la 3-4 saptamani).
MarikaStefan spune:
Mucilagiu de orez, morcovi fierti si ceai de menta simplu fara musetel.
Totusi ar fi bine sa reiei analizele, daca revine periodic sa nu fie ceva intern. Consulta si medicul pediatru.
Eu ii dau lapte de vaca in completare la san de la varsta de 3 luni si nu are absolut nimic, bineinteles fiert in clocot, racit brusc imediat si apoi la consum reincalzit la temperatura la care consuma.
Numai bine
Mari si Kitti&Ionel
Flower spune:
La ceea ce au spus fetele , adaug si scoaterea zaharului in cazul in care ceaiul e indulcit...Iar ca si sombinatie de plante pentru ceai noi am folosit o perioada lunga tei+menta , iar acum ii dam numai menta.
Vezi ce s-a discutat si la subiectul de mai jos , referitor la enterocolita :
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17554
Multa sanatate !