pe burtica sau nu?
![](images/user_woman.png)
fetitza mea de 1 luna si jumatate doarme de la 4 sapt. numai pe burtica! poate sa-si intoarca f bine capul de pe o parte pe alta. nu si-a bagat nasul in saltea niciodata! cand sa trezeste isi ridica putin capul si incepe sa dea cu boticul in saltea si plange! nu a ramas niciodata blocata cu nasul in saltea! tot timpul isi misca capul.
am citit acum despre acest subiect mai vechi in forum. m-a mirat opozitia pt somnul pe burtica! gresesc eu? eu am fost sfatuita de asistenta s-o culc pe burtica? ????
Raspunsuri
Gabbriela spune:
De ce te-a sfatuit asistenta sa o culci pe burtica? A avut ceva probleme medicale? Hernie... ceva anume trebuie sa zice motivul de ce aplice metoda somnului pe burta. Am mai scris asa ceva dar o mai scriu o data pentru siguranta copilului tau: NU ESTE BINE SA O LASI PE BURTA DACA NU ARE NICI O PROBLEMA MEDICALA PENTRU CA TU NU POTI SA FI SIGURA DE REFEXELE UNUI COPIL DE O LUNA. EI PUSI IN FATA PERICOLULUI NU STIU SA IESE DIN EL "SUFOCAREA". POATE O DATA ADORMITA PREA TARE NU ISI DA SEAMA SI RAMANE ASA... NU CRED CA AI VREA SA TRECI PRIN ASA CEVA. DEFAPT NU CRED CA EXISTA CINEVA PE LUME CARE AR VREA SA TREACA PRIN ASA CEVA. S-AU FACUT FOARTE MULTE TESTE IN MAI MULTE TARI CANADA, USA, JAPONIA, FRANTA, GERMANIA... SI MULTE ALTELE PRIN CARE SE DOVEDESTE CA MORTALITATEA COPIILOR SUB UN AN ESTE MAI RIDICATA IN CAZUL IN CARE II PUNEM LA SOMN PE BURTA. NU S-A GASIT INCA O EXPLICATIE EXACTA DE CE MOR COPII LASATI SA DOARMA PE BURTA. AI MARE GRJA DE COPIL SI TE SFATUIESC SA II SCHIMBI IMEDIAT METODA DE A DORMI DACA NU AI MOTIVE MEDICALE SA O PUI SA DOARMA ASA.
Toate cele bune tie si bb tau.
Gabbriela & Julian
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
oz spune:
si eu am avut probleme cu copiii mei, adormeau numai pe burta, dar stateam si-i pazeam pana dormeau bine dupa care ii intorceam la 45 grade, nici pe spate nici pe o parte (asa intre) si ii sprijineam cu o paturica facuta sul. Am facut asta si cand erau deja marisori (6 luni).
orzu irina spune:
Nu-ti mai lasa bb-ul sa doarma pe burtica! In rimul rand problema nr. 1 este ca se poate sufoca! Recent s-au facut cateva studii si s-a ajuns la concluzia ca somnul pe burtica duce la infectii mai dese le cailor respiratorii, ale urechii deoarece el respira "aer mult mai cald", daca pot sa ma exprim asa, decat daca ar dormi pe spate.
orzu
Marianar spune:
Si Vladut de la o luna jumate a dormit numai pe burta (asa vroia el), in primele zile si eu il pazeam apoi l-am lasat in pace. Si acum 1 an si 4 luni tot asa doarme. Nu a avut nici un fel de probleme din aceasta cauza.
roxanica-mamica spune:
si bb meu tot pe buritca doarme. la inceput il culcam pe o parte, ca " asa scrie la carte ". dar nu intotdeauna teoria se potriveste cu practica . nu am avut probleme cu colicii multumita dormitului pe burtica. la inceput il verificam din 5 in 5 min, citisem ca dormitul pe burtica pare a fi una din cauzele mortii subite. slava domnului, nu s-a dovedit a fi adevarat. la fel si marcutul
meu isi intoarce caputul de pe o parte pe alta. cateodata ma uit la el si rad cum se tranteste cu caputul in saltea cand se scoala
. in prima zi la maternitate asistenta l-a culcat pe burtica . a dormit dus pana dimineata. eu zic sa il lasi sa doarma asa cum ii place
!
roxanica-mamica
xenophora spune:
Si aici in Franta ni se spune clar si raspicat sa nu culcam bebeii pe burtica fara sa-i supraveghem fiindca e risc mare de moarte subita a bebe-ului ! Pe a fetita mea de trei luni ,cand este foarte obosita in timpul zilei si nu reuseste sa atipeasca o pun pe burtica ( asta fiindca am observat ca asa se calmeaza si atipeste foarte repede ) si stau langa ea pe toata perioada siestei ca o sa o supraveghez. Iar la trezire vrea sa-si miste capusorul dintr-o parte intr-alta si de multe ori se opinteste cu nasucul in saltea si o apuca plansul, asa ca o ridic imediat si o pun pe spate! Deci eu o pun pe burtica numai in anumite cazuri si cat sta asa stau langa ea si nu plec de acolo (de obicei o pun asa pe canapea langa mine si eu ma uit la un film cat dureaza sisesta : un sfert de ora sau o ora maxim).
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
manu spune:
Si noua ne-a spus medicul cand am iesit din spital sa nu le lasam sa doarma pe burtica. E drept ca la spital dormeau mai mult pe burtica dar erau monotorizate tot timpul. Eu n-am riscat sa le las sa doarma pe burtica.
Toate cele bune!
Manu
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu