Sughitam foarte des - ce-i de facut?
![](images/user_woman.png)
Baietelul meu de o luna sughite foarte des (se trezeste sughitand, mananca, adoarme o jumatate de ora si apoi iar se scoala sughitand). In primul rand, stiti care e in general cauza pentru care sughit bbeii? Ca de ragait ragaie aproape de fiecare data, trage parturi, deci aerul il elimina in general. Sa manance prea mult si sa aiba stomacul incarcat? Nu stiu ... ceva sugestii? Mentionez ca suge cam 120 ml lapte la o masa la varsta de o luna... deci mie nu mi se pare mult.
Raspunsuri
SIMONABB spune:
Buna
Si eu am un pui de 3 saptamini si cind sughita il iau in brate sa-l incalzesc de mine si-i fac niste lapte cald. Ii trece imediat.
SIMONA
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
MarianaP spune:
Bebe-ul meu sughitza inca de cind era in burtica(desi mama mea nu m-a crezut niciodata:-)) si am citit ca e ceva normal pentru primele luni dupa nastere. Nu stiu exact care este cauza, dar in momente in care vedeam ca nu-i mai trece sughitzul, ii dadeam foarte putina zeama de lamiie si ii trecea repede.
gioto spune:
si fetitza mea de o luna si jumatate sughite zilnic.de fiecare data cand o apuca ori o tin in brate lipita de pieptul meu (nu prea functioneaza) ori o pun la san (ceea ce da rezultat). a mea sughite cand intra in contact cu ceva ud sau rece. de exemplu o apuca sugitatul cand o dezbrac s-o schimb.
nu-ti fa griji ! e ceva absolut normal
Rosey spune:
si fiica-mea sughita in primele luni, e ceva absolut normal si inofensiv. cred ca e, cel putin uneori, din cauza frigului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/oanagabriela/oanagabriela.jpg)
oanagabriela spune:
Antonia m-a mostenit pe mine, eu si acum sughit usor si imi trece greu...La fel si fetita mea, de cind s-a nascut a sughitat des, ni se rupea inima cind o vedeam. Acum, la 3.5 ani sughite de cite ori ride...
Am cautat si eu explicatii: am intrebat pediatrul, am cautat pe internet, dar se pare ca este ceva natural si absolut inofensiv. Deci rabdare...Si cind nu mai rezistati, o picatura de lamiie, face minuni.
Gabbriela spune:
Julian incepea sa sughitze in primele doua luni de cate ori il schimbam. Ii dadeam sa suga si ii trecea foarte repede. Poti sa ii dai si un pic de lamaie si aia ajuta. Nu poate fi din cauza ca mananca prea mult... bb nu mananca niciodata mai mult de cat este suficient pentru ei,asa zice doctorul meu. Nu iti face griji totul este trecator.
Gabbriela & Julian
Dana_ spune:
Cand era Andy micut era la fel,sughita de multe ori pe zi. Ii trecea cu putina lamaie,pe care o adora si acum la 9 luni jumate.
Pupici
Dana&bb Andy
corinaelena spune:
Sara sughita decand era in burtica,soacra mea zicea ca sunt nebuna,cum sa sughita copilul in burta?
Acum la 4 luni inca mai sughite,ii dau 4-5 stropi de lamaie si ii trece.
I-am dat lamaie de pe la 1 luna si ii trece de fiecare data,dar trebuie sa-i tii putin limbuta cu lingurita ca sa inghita.
Sa nu te sperii ca se stramba,lamaia e ff buna ,are vit. c.
Cand va mai creste o sa sughita tot mai rar,e ceva normal
Corina siSara
corinaelena spune:
Am uitat sa-ti spun cauzele sughitului pt fi ori ii este putin frig,sau atras aer in piept cand a vrut sa gangure sau cand s-a inecat cu saliva
Corina siSara
Nu te panica!!
MarikaStefan spune:
Nu te speria, in primele luni majoritatea bb-ilor sughit, nervul frenic ramane excitat de o bula de aer, nu este motiv de ingrijorare.Pozitia clasica burtica pe burtica mamei, sa se incalzeasz sau ceai cu putina zeama de lamaie. Ionel sughite in mod special cand rade, si ii trece de la tzatzica imediat.