despre Mos Craciun

despre Mos Craciun | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor.
Eu am o fetita care acum o saptamana a implinit 7 ani si este eleva in clasa I. Crede inca in Mos Craciun. I-a scris deja scrsoarea cu darurile pe care si le doreste si a fost foarte bucuroasa ca mosul I-a luat scrisoarea si va primi darurile cerute.
Va intreb pe voi, mamici cu copilasi mai mari sau pe cele care va amintiti din copilaria voastra, cum a fost momentul in care copiii vostri sau voi ati descoperit ca mosul nu exista. Dezamagire? Tristete? Sau totusi bucurie ca darurile cerute vor fi cumparate de parinti daca nu de mosul iubit. La ce varsta s-a intamplat asta? E bine sa le spunem noi copiiilor sau sa afle de la alti copii si sa vina acasa cu o intrebare de genul: X mi-a spus ca nu exista Mos Craciun, asa-I ca nu-I adevarat?
Noi am trecut deja prin multe intrebari: De ce sunt atatia mosi? De ce primim in atatea locuri cadouri? Care e de fapt mosul adevarat? Iar anul asta ma intreba cum poate mosul sa ia scrisoarea pe care o lasase pe masa din buactarie, pe unde intra, cum poate el deschide geamul pe din afara? De ce nu vrea mosul sa vorbeasca cu noi si nu ne lasa sa-l vedem? De ce umbla lumea cu cadouri in plasa si in cosurile de cumparaturi in magazine?Normal ca I-am raspuns in felul urnmator: mosul adevarat e acela pe care nu-l vedem niciodata, iar oamenii mari nu mai primesc cadouri de la mos, si atunci isi cumpara unii altora cadouri de craciun. Ca mosul adevarat e numai al copiiilor.

Pupici tuturor si un MOS cat mai darnic!

Mihaela, Diana si Silvia

http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

hehehe.. eu i am bagat pe spiridusi in fata.. aia fac totul... stau la pinda, ii spun mosului daca au fost sau nu cuminti, ei tin legatura cu parintii, etc

"a aflat" de la alti copii ca Mosu nu exista si am dat o pe partea spirituala... este vorba in special despre spiritul Craciunului, ca se sarbatoreste nasterea Domnului Iisus si bla, bla... si apoi, am filmul "Miracolul din strada 34"...

cit despre cit de bogat ori sarac este mosu... povestea servita a fost urmatoarea: in unii ani unii copii primesc cadouri mai scumpe iar altii mai ieftine.. astfel incit nu in fiecare an va primi cadourile solicitate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Si eu si sora-mea am crezut in Mos Craciun pana tarziu, eu eram prin clasa a 5-a sau a 6-a, si sora mea cu 3 ani mai mica. Am aflat de la un baiat cu care ne jucam, si care ne-a spus cu rautate ca habar nu avem, ca nu exista Mos Craciun. Mi-aduc aminte cat am plans si ne-am necajit. Am suferit foarte mult atunci. Craciunul nu a mai fost nicicand la fel. Scriam adevarate scrisori mosului, ii puneam biletele prin casa, cu sageti ca nu cumva sa se rataceasaca, si in fiecare noapte incercam sa stam treze sa-l vedem. Chiar si dupa ce am aflat, parintii nostri se ascundeau si habar nu aveam cand puneau cadourile sub brad, noi le gaseam intotdeauna dimineata. Incercau sa pasteze macar o aura de mister si noua ne placea foarte mult. Noi anul acesta vrem sa-i aducem Clarei( 15 luni ) un Mos Craciun acasa( un prieten de-al nostru pe care sa-l imbracam ca un mos), abia asteptam sa-i vedem reactia. Oricum, noua, pe vremea cand eram copii, ne placea foarte mult Craciunul si abia il asteptam pe Mos Craciun. Credeam cu putere in el!!!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

Fetita mea peste 4 zile are 10 ani. Cred ca banuieste ceva despre mosu' dar in sinea ei mai crede despre existenta lui Mos Craciun. mai ales ca asteapta cu nerabdare serbarea la clasa, care in fiecare an a fost super... si vine si Mosul. Acasa gasea bradul pe hol, neimpodobit, in general cand eram plecati toti din casa, ceea ce ramanea mister, iar impodobitul ramane placerea tuturor. Nu stiu cum va fi cand va afla ca noi facem toate treburile ale mosului, dar pentru mine farmecul Craciunului nu s-a modificat, pentru ca am inteles de la mama mea ca este mai frumos sa oferi cadouri, uneori doar simbolice, si sa creezi surprize pentru cei dragi. Si am de gand sa transmit mai departe aceasta idee si prin copiii mei, Craciunul este o sarbatoare a dragostei, Dumnezeu a aratat dragostea Sa fata de noi oamenii daruindu-ne pe Unicul sau Fiu. Aceasta trebuie sa fie sentimentul pe care traim in serile de Craciun. Iubiti-va aproapele.

Mergi la inceput