paharul in plus ...
Raspunsuri - Pagina 2
oana cretu spune:
Cel mai bine este, daca ne iubim copiii, sa avem puterea sa plecam cu ei, sa ii indepartam de astfel de situatii, pentru ca pot avea un efect psihic mai tarziu asupra lor si nu va fi bine...Desi iubirea este mare, ea trebuie sa aleaga in a-i face copilului o viata grea si a avea ea iubirea langa ea...E greu, dar ar fi bine sa se gandeasca la asta...Pupici!
oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."
mariagi spune:
draga Mada,
am citit epistola ta si m-am cutremurat.si eu am avut un sot alcoolic.
si te inteleg foarte bine.cand m-am maritat cu el nu stiam ca are aceasta meteahna.am aflat pe parcurs.la o petrecere.si mai apoi ca a divortat,era la a doua casatorie cu mine,tot din motive de consum excesiv de bauturi alcoolice.asa scria in citatie.eu am crezut ca o sa-l schimb.am crezut ca daca il iubesc si daca incerc sa-i dovedesc ca sunt alaturi de el o sa se schimbe.m-am inselat amranic.am uitat sa-ti spun ca avea 28 de ani cand ne-am casatorit.am stat 6 ani impreuna.am divortat acum 1 an.nu se mai putea.era in ultimul hal.a dat si de cateva ori in mine,se repezea la copil.avem un baietel de 4 ani.si intr-o zi nu am mai suportat.nu am ca,copilul meu sa cresca cu un tata alcoolic.am incercat sa-i spun ca alcoolismul este o boala.si ca,daca el isi doreste cu adevarat sa nu mai bea,se poate.pana nu este prea tarziu..dar nici dragostea mea,nici zambetul copilului nu l-au convins..acum,dupa 1 an de zile este mai rau..dar am incercat totul.daca el nu vrea cu adevarat,degeaba.nu se face nimic.am renuntat in momentul in care am simtit ca am facut totul.spitale,doctori,preoti,biserica.nimic.a spus ca alege sa ramana singura,fiindca el nu se poate lasa de bautura.si singur a ramas..
iti urez multa bafta in incercarea ta si ma rog sa va ajute Dumnezeu sa treceti prin aceasta incercare.
Maria
elara spune:
Mada, numai eu am inteles ca nu e vorba de sotul tau?
Fetelor, eu cred ca asta e dovada de superficialitate daca nu ati inteles inca de la primul text postat ca Mada, vorbea de altcineva drag ei, ca nu sotul ei are problema acesta.
Cu doua precizari ulterioare, postate de Mada, confuzia persista. Eu nu mai inteleg nimic. Cum cititi voi? Sau sunteti asa de nerabdatoare sa va istorisiti propria poveste ca cititi la repezeala?
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca
AlinaPopa spune:
Eu am inteles de la inceput ca nu e vb de sotul lui Mada!!! Mesajul meu nu se refera la o persoana anume, ci in general!
Alina
ladymina77 spune:
Lupta cu alcoolul e grea,uneori imposibila dar sunt sanse de vindecare cu o conditie:"sa vrea cel ce este in cauza sa lupte",altfel nici o sansa.
Situatia mea este ma face sa spun asta si sper totusi sa reusim amandoi sa luptam pana la capat.
Multa sanatate tuturor!
http://community.webshots.com/user/ladymina77
mina
Adela99 spune:
quote:
Initial creeata de jade
am citit tot ce-am putut gasi despre alcool si i-am aratat toate acele pagini, am vorbit cu fel si fel de medici, dar ce folos daca vorbeam numai eu, i-am administrat tot felul de produse naturiste, m-am mutat acolo o perioada de timp impreuna cu Andrei … tot in zadar, “paharul in plus” era omniprezent …
acum trei saptamani a acceptat sa merga la un medic homeopat unde, am mai castigat o victorie - nu e un stadiu avansat de dependenta! A inceput tratamentul si nu-mi venea sa cred, paharul in plus disparuse!!!
Nu sant experta, dar i-mi dau si eu parerea. Atat prietena ta cat si sotul ei sant constienti de problema si vor s-o rezolve. Este primul pas bun. S-au informat, au citit, au apelat la homeopat. S-a ajuns la concluzia ca nu e un stadiu avansat de dependenta, dar e dependenta si nu "doar" abuz. Nu am nimic impotriva homeopatilor, sant uneori chiar pentru, dar in cazul lor cred ca ar trebui sa apeleze la experti (de ex psihologi) care se ocupa cu diferite probleme de dependenta.
ankka13 spune:
Si eu am inteles finalmente ca nu e vorba despre sotul lui mada desi trebuie sa recunosc ca am citit de 2 ori ca sa inteleg acest lucru .Asta nu inseamna ca celelalte fete ar fi fost superficiale .Pur si siplu stilul in care a fost redata povestirea te facea sa crezi ca e vorba despre sotul ei .in fine ,conteaza ma i putin daca e sau nu sotul ei .Ceea ce conteaza e povestea in sine si puterea nemarginita a alcoolului de a distruge tot .Eu o consider foarte grava si am si eu un exemplu in cercul meu de prieteni .El a inceput sa bea constant fara sa se puna problema unei dependente Se crease o obisnuinta .Se gasea in fiecare zi un motiv de a sarbastori ceva si bautura era prezenta zilnic chiar daca nu in cantitati mari .dar a devenit ceva necesar .La aceasta constatare apropiatii au facut un consiliu de familie si au recurs la psiholog .Terapia functioneaza desi din cand in cand recidioveaza .Nu e usor E mereu o lupta continua .si devine din ce in cemai greu .