CAMPANIE Nobel pt un Roman
![](images/user_woman.png)
Recent s-au dat premiile Nobel 2003.
Pentru chimie lui Peter Peter Agre pentru descoperirea acuaporinelor,
niste proteine ce permit transportul apei.
Sint importante pt ca sint f. importante pentru sanatate - ca sa nu
ma intind prea mult.
Insa inainte de Agre, Gheorghe Benga a descoperit la copii acuaporina si a si pus-o in evidenta inca din anii 80.
In presa si la academie a aparut o reactie.
Acum Benga e la NY si tine o serie de conferintela Farmington, alataieri la Rockefeller Univ. (invitat de prof. Gunter Blobel,Laureatul Nobel 1999).
http://www.ad-astra.ro/benga/
Beietii de la ADASTRA au facut o petitie
http://www.ad-astra.ro/benga/petition/
puteti si voi contribui, practic nu se contesta premiul ci o recunoastere a meritelor celor care au contribuit.
Poanta e ca initial Agre l-a citat pe Benga in bibliografia sa.
Am cistigat un Nobel cu Ro Am cu decopertorul ribosomilor - PALADE
Am pierdut un Nobel cu Paulescu - decoperitorul insulinei.
Ce ziceti meritam? Sau lasam de la noi ca avem de unde?
Raspunsuri
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
anis spune:
S-a votat deja!
Totdeauna romanii trebuie sa lupte ,pentru recunoasterea meritelor lor. Oare de ce?
AniS
makiaveli spune:
Trebuie sa lupte pentru ca asa e jocul, si pentru ca nimeni nu-i lasa sa doarma vorba imnului.(glumesc)
Bogdana spune:
Nu putem sta nepasatori la nedreptatea care i se face lui Benga si sa asteptam sa vedem cum se repeta povestea lui Paulescu. El a descoperit primul si trebuie sa i se recunoasca meritul. Premiile nobel sint de fapt un etalon al calitatii cercetarii in lume. Aceasta confirmare poate da o unda verde pentru alte cercetari in tara(imbunatatirea imaginii tarii si altele) si autorul devine o somitate in domeniu.
Am avut ocazia sa vorbesc in Ca despre Palade singurul roman din istorie care a reusit sa ia un premiu Nobel si toti au fost uimiti si stupefiati ca el e roman!. Mai mult decit atit, multi m-au intrebat "esti sigura?".
Gh.Benga a publicat rezultatele si a fost citat de catre autorul ce a primit premiul in octombrie.
Cred ca subiectul merita sa fie pus pe prima pagina sa-l vada toata lumea.
Am trimis la toti cunoscutii!