spitalele de copii
![](images/user_woman.png)
Am avut recent o experienta ingrozitoare. Fetita mea de aproape 3 ani facea pipi intruna si nu-i trecea cu nimic. Atunci, medicul de familie mi-a spus sa merg la spital cu ea. Eu, ascultatoare si complet nestiutoare am mers. La Grigore Alexandrescu. Acolo, la urgente era o sala mica, plina de copii bolnavi ce plangeau. Erau doar doi medici care de abia se miscau. In sfarsit am reusit sa intram dupa vreo 40 de minute, timp in care fiica-mea urla sa-i scot Pampersul pe care cu greu reusisem sa i-l pun pentru ca nu mai suporta. Am intrat si am fost, normal, internata pentru analize, dar nu la urologie, ci la pediatrie. I-au facut niste analize, dar nu i-au dat nimic care sa o calmeze pana nu am facut eu galagie. Nu m-au lasat cu olita in salon, saloanele erau pline de tiganci pustoaice ce stateau internate de placere si din cauza carora nu aveai liniste.
Asta insa a fost cea mai mica dintre neplaceri. O asistenta tipa tot timpul la mine sa-mi strang patura de pe pat si jucariile si cartile fiica-mi pentru ca vine nu stiu ce profesor. Am stat doua zile in care nu mi s-a spus nimic, asistenta respectiva continua sa ma sacaie, sotul meu nu era primit in salon decat cu greu. Eu n-am vrut in ruptul capului sa dau nici un ban nimanui. Stiu ca de-asta mi s-au intamplat toate, dar am vrut sa vad pana unde merge neomenia.
La sase dimineata se apucau sa mature si sa spele pe jos, bineinteles cu geamurile larg deschise peste copiii transpirati si bolnavi. in ultima zi i-au facut fiica-mi o eco unde doctoritei i s-a parut ca are, surpriza, doi rinichi mai mici lipiti in dreapta.
Nu mi-a dat nici o explicatie, mi-a spus doar sa nu-mi fac griji si m-a trimis acasa.
Acum, fetita mea este mai bolnava, a luat nu stiu ce virus care bantuie acum, o dor urechile, a facut febra mare, vomita. Dupa doua zile de tratament acum ii este mai bine.
NU mai vreau sa fac nici un comentariu, vreau doar sa spun ca m-am lecuit de spitale si ca socul inca nu mi-a trecut.
Raspunsuri
Cristina spune:
Catalina draga mea,
Oare de ce nu ma mir? Imi pare tare rau pentru voi dar trebuie sa te duci la alt spital. Eu una, as ocoli spitalul Grigore Alexandrescu.
Citeste subiectul http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17488. Una din fete recomanda Budimex-ul. Este o varianta.
Pupici si multa sanatate
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
diana904 spune:
Cind s-a nascut Catinca, acum 5 ani, pediatra, care este un medic cu multa experienta mi-a spus urmatorul lucru: in caz de urgenta, daca prin absurd nu reusesc sa o gasesc pe ea, sa ma duc cu copilul la spital dar sa NU ma internez sub nici o forma ca ma duc pentru una si plec cu altele. Deci ceea ce spui tu nu ma mira deloc. Eu am ajuns cu ai mei de citeva ori la urgenta, la Alexandrescu dar am refuzat internarea si vad ca bine am facut.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/tinatache/tinatache.jpg)
tinatache spune:
Am citit acum cateva zile un articol despre spitalul de copii Sf. Maria din Iasi si m-am ingrozit. Copiii stau cate 2 in pat, parintii nu mai au loc pe langa ei asa ca ii lasa singuri si stau pe la rude sau la hotel (care nu sunt din Iasi)... ce sa mai spun, chiar si numai pt atat si nu-mi pare rau ca am plecat... scuze daca tot la problema asta am ajuns, insa am o imagine pe creier dupa ce am citit asa ceva de imi vine sa
Va doresc sa aveti multa putere... si rabdare...
Cristina, mamica cu burtoaie
![](images/user_man.png)
m34 spune:
Azi am fost la Bubimex cu unul dintre nepoti. Am stat numai la consultatie, dar va urma si o internare cat de curand. Eu am mai vazut si alte spitale, dar vreau sa va spun ca Budimex este mult mai cald, mai apropiat de copilasi. Si am fost in sectia de recuperare, unde erau copii cu probleme foarte mari, de iti lasau ochii in lacrimi .
O sa revin peste o vreme sa va spun sum se vad lucrurile din interior.
Fata de cele povestite de Buburuza cred ca orice comentariu este de prisos, din pacate exista destui "oameni" a caror sensibilitate este foarte mult atrofiata, chiar si la suferintele micutilor, dar foarte receptivi la fosnetul bancnotelor... Parintilor nu prea le ramane decat sa se conformeze si sa spaguiasca in stanga si in dreapta pentru ca sa beneficieze de ingrijirea cat de cat corecta a copilasului lor
craciunitza spune:
quote:
Initial creeata de buburuza
Am avut recent o experienta ingrozitoare. Fetita mea de aproape 3 ani facea pipi intruna si nu-i trecea cu nimic. Atunci, medicul de familie mi-a spus sa merg la spital cu ea. Eu, ascultatoare si complet nestiutoare am mers. La Grigore Alexandrescu. Acolo, la urgente era o sala mica, plina de copii bolnavi ce plangeau. Erau doar doi medici care de abia se miscau. In sfarsit am reusit sa intram dupa vreo 40 de minute, timp in care fiica-mea urla sa-i scot Pampersul pe care cu greu reusisem sa i-l pun pentru ca nu mai suporta. Am intrat si am fost, normal, internata pentru analize, dar nu la urologie, ci la pediatrie. I-au facut niste analize, dar nu i-au dat nimic care sa o calmeze pana nu am facut eu galagie. Nu m-au lasat cu olita in salon, saloanele erau pline de tiganci pustoaice ce stateau internate de placere si din cauza carora nu aveai liniste.
Asta insa a fost cea mai mica dintre neplaceri. O asistenta tipa tot timpul la mine sa-mi strang patura de pe pat si jucariile si cartile fiica-mi pentru ca vine nu stiu ce profesor. Am stat doua zile in care nu mi s-a spus nimic, asistenta respectiva continua sa ma sacaie, sotul meu nu era primit in salon decat cu greu. Eu n-am vrut in ruptul capului sa dau nici un ban nimanui. Stiu ca de-asta mi s-au intamplat toate, dar am vrut sa vad pana unde merge neomenia.
La sase dimineata se apucau sa mature si sa spele pe jos, bineinteles cu geamurile larg deschise peste copiii transpirati si bolnavi. in ultima zi i-au facut fiica-mi o eco unde doctoritei i s-a parut ca are, surpriza, doi rinichi mai mici lipiti in dreapta.
Nu mi-a dat nici o explicatie, mi-a spus doar sa nu-mi fac griji si m-a trimis acasa.
Acum, fetita mea este mai bolnava, a luat nu stiu ce virus care bantuie acum, o dor urechile, a facut febra mare, vomita. Dupa doua zile de tratament acum ii este mai bine.
NU mai vreau sa fac nici un comentariu, vreau doar sa spun ca m-am lecuit de spitale si ca socul inca nu mi-a trecut.
Este cel mai cumplit sentiment, neputinta de a schimba ceva ce nu depinde de tine. Mai ales cand cel afectat este copilul.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=17346&whichpage=3
Este fostul spiutal Budimex.
Nu certati copiii cand viseaza!
ruxi spune:
Am fost internata cu Clara la Budimex o saptamana. Conditiile sunt asa si asa, mai sunt gandaci noaptea, dar medicii si personalul sunt foarte ok. Nu am avut nimic de reprosat din acest punct de vedere.
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 2 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
lena spune:
No comment...Dumnezeu sa va fereasca de spitalele din Romania, si inca alea pentru copii...cand sora mea a nascut la Municipal, am jurat ca fie ce o fi eu nu nasc in Romania...si asa a fost, nu va spun ce curatenie si ce civilizat e aici!
Lena si Freya
tlaura spune:
Este revoltator ce se intampla. Ar trebui facut public mesajul buburuzei, ca nimeni sa nu mai calce la acel spital ingrozitor. Din nefericire, am avut si eu neplacuta experienta de a astepta 2 ore la camera de garda a acelui spital, cu copil de 6 luni si 39 febra. Ma bucur in schimb ca am refuzat internarea, acum dupa cele auzite de la voi. Sa dea Dumnezeu sa nu mai avem nevoie de spitale, mai ales pt bb.
Cu dragoste Laura, mama lui Andrei
![](images/user_man.png)
m34 spune:
Am fost iar pe la Grigore Alexandrescu la Andreea (vedeti pe forum subiectul "Ajutati-ma sa o ajut pe Andreea").
Impresiile anterioare si cele postate aici se confirma in totalitate. Conditiile nu sunt nemaipomenite: geamuri care se vantura singure, usi cu loc suficient pana la toc sa mai treci un degetel, asistentele intra si ies din saloane val-vartej, lasa usile deschise, ce conteaza curentul pentru micutii pacienti (sau poate se gandesc ca oricum nu mai conteaza pe langa celelalte conditii !!!
Saloanele nu au grup sanitar, iar grupurile de pe hol nu au dusuri, doar nu e hotel nu ?!
Mamicile care stau cu copilasii in spital platesc pentru a beneficia de un loc pe scaun, nu in pat ! Mancarea nu intra in pretz...
Concluzia: daca se poate stati acasa, daca nu, incercati in alta parte !
Sanatate multa la toti