Info despre Elias
![](images/user_man.png)
As dori sa stiu pareri despre maternitatea de la Elias. Exista si rezerve sau numai saloane cu o gramada de paturi? Te lasa sa asisti la nastere? E curat, civilizat? Ce stiti de asistente si de conditiile generale?
Multumesc
Raspunsuri
![](images/user_woman.png)
Maria13 spune:
E una dintre cele mai bune maternitati din Bucuresti. Exista lucruri bune si rele. E de preferat sa faci o vizita spitalului ca sa te convingi cu ochii tai. Conditiile sunt bune si mancarea se poate manca. Este o maternitate "de moda veche", in sensul ca trebuie sa stai minim 6 zile daca nasti normal, copilul este separat de mama, nu se prea fac operatii prin cezariana, si nici epidurale. Saloanele sunt frumoase si sunt si chiar de 2 paturi,cu baie in camera. Eu am nascut acolo in urma cu 1 an si jamatate si se poate ca lucrurile sa se fi schimbat, poate in bine.
Numai bine,
Maria.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
n/a spune:
Ce inseamna maternitate de moda veche? Cum adica nu se fac operatii de cezariana si cum adica este copilul separat de mama?
Multumesc
iileana spune:
Datele pe care le am eu despre maternitatea Elias sint vechi de mai bine de doi ani (eheee, ce flacau mare am, deja).
La momentul respectiv n-as spune ca am fost super-incintata de conditii, dar, cu timpul, auzind fel de fel de povesti despre alte maternitati, mi-am schimbat parerea.
E mica, putini bebei, personalul (de la medic pina la femeia de serviciu) s-a comportat de la "cumsecade' in sus, indiferent daca apucasem sau nu sa-i "cadorisesc".
"Politica" maternitatii era cam de moda veche, nu se intervine cu medicamente pentru calmarea durerilor nasterii (se considera ca pot afecta copilul), nu se facea anestezie peridurala, dupa nastere copiii nu stau in salonul mamei, sint adusi numai pentru alaptat. Accesul vizitatorilor era interzis, nici vorba de asistat la nastere (in cazul meu nu-i nici o pierdere, ma indoiesc ca sotul meu ar fi supravietuit scenei).
Probabil ca sint atit de stricti pentru binele copiilor - pe al meu mi l-au "predat" in perfecta stare de sanatate, nici o ciuperca, nici un microb, nici macar o bubita nu avea!
La vremea aceea aspectul nu era prea grozav, dotarile erau cam vechi (dar era f. curat), am inteles insa ca au renovat-o intre timp.
Cred ca e o alegere foarte buna.
iileana spune:
- Sigur ca se fac si operatii de cezariana, daca e nevoie d.p.d.v. medical.
- Copiii "locuiesc" intr-un salon separat, in rezerve de 3-4 patuturi, cu o sumedenie de asistente si medici neonatologi in preajma. Te intilnesti cu ei la alaptat.(
![](images/user_man.png)
mihai_zimbrea spune:
multumesc pentru raspunsuri.
din ce spuneti pare ok dar nu pot fi de acord cu faptul ca tatal nu poate asista la nastere. mi se pare absurd si destul de greu de acceptat. chiar nu se poate face nimic in sensul asta?
multumesc
iileana spune:
Intereseaza-te daca reglementarile au ramas aceleasi.
Pe de alta parte, scena nasterii propriu-zise mi se pare mai degraba dura decit inaltatoare, eu nu as dori sa asist la asa ceva - in cazul meu, n-am avut incotro, trebuia sa fiu de fata, eram mama...
Umflatzel spune:
Si eu o sa nasc curand acolo, sunt in 39 saptamani si chiar doctorul mi-a recomandat epidurala; s-au mai schimbat multe cred in cativa ani, cel putin in ultima vreme s-au facut o gramada de dotari, renovari 9am inteles chiar o sala dotata numai pt cezariene a fost inaugurat de oprescu de curand), mie mi-a placut acolo, este un spital normal, civilizat, poate doar pe la Medsana sau alte clinici private gasesti ceva asemanator si pt asta nici macar nu e musai sa cotizezi; mie in schimb chiar imi face placere sa ofer pt aceste conditii si cand vezi amabilitatea din jur; sper sa nu imi schimb parerea dupa nastere;
draga Maria, tu cu cine ai nascut acolo? si cum a fost?
numai bine,
Umflatzel 39 saptamani
oana_noemi spune:
vin eu cu informatii proaspete despre elias, am nascut la sfarsitul lui august.
inca mai era posibil accesul vizitatorilor, acum sunt f stricti in ceea ce priveste vizitele.
conditii civilizate, e renovat, eu am stat intr-o rezerva cu alta mamica fara sa cer asta in mod special. eu trebuia sa nasc normal, dar bb nu a vrut decat cu cezariana si medicul meu nu m-a lasat sa ma chinui 3 zile ca sa decida ca e nevoie de cezariana.
mi-a propus si peridurala, dar eu nu aveam contractii si in momentul respectiv nu avea nici un sens.
am fost bine ingrijita, bb la fel. e mai bine ca nu sta cu mama lui, nu as fi fost in stare sa am grija cu el. e adus la alaptat sau te duci tu sa il vezi. l-am luat in perfecta stare de functionare acasa pe bebe! am stat 5 zile, dar dupa caz poti sta mai putin. trebuie discutat cu medicul.
pot sa spun ca m-am simtit in siguranta si protejata.
inca ceva: daca mananci in spital sa iti iei tacamuri si o cana, ca nu dau. vezi ca au si o patiserie undeva pe la parter unde au tot felul de bunatati, sa rogi pe cineva sa te duca ca e prin niste catacombe.
nu stiu cu asistatul, dar stiu ca al meu l-a vazut imediat pe bb dupa nastere, ce-i drept nici nu si-a dorit sa asiste si nici eu.
Maria13 spune:
Eu am nascut cu d-na. dr. Andrei, pe care am cunoscut-o cu doar 2 zile inainte de a naste. Este un medic foarte bun si un om extraordinar. Medicul care mi-a urmarit sarcina, Dobrescu de la Clinica Elias ( as fi vrut sa nu-i scriu numele)m-a lasat balta cu 2 zile inainte de a ma interna in spital.
Zilele petrecute in acest spital le voi purta mult timp in suflet.
Numai bine,
Maria.
melinav spune:
quote:
Originally posted by Maria13
Medicul care mi-a urmarit sarcina, Dobrescu de la Clinica Elias ( as fi vrut sa nu-i scriu numele)m-a lasat balta cu 2 zile inainte de a ma interna in spital.
Zilele petrecute in acest spital le voi purta mult timp in suflet.
Numai bine,
Maria.
Ma regasesc perfect in situatia descrisa de tine, si pe mine m-a urmarit tot Dobrescu
![](icon_smile_dead.gif)
![](bang.gif)
![](icon_smile_sad.gif)
Melina