SUCUL DE MORCOVI.
![](images/user_woman.png)
DRAGI PARINTI VA ROG SA MA AJUTATI SI PE MINE.
BAIETELUL MEU ARE 2LUNI SI 2 SAPTAMANI,AS VREA SA INCEP SA-I DAU SUC DE MORCOVI.SPUNETI-MI SI MIE CUM SA-L PREPAR SI CU CE CANTITATE SA INCEP SA-I DAU.O TIN CATEVA ZILE PE ACEIASI CANTITATE SAU O MAREC IN FIECARE ZI?
MCAT TREBUIE SA BEA MAXIM?
MERCI MULT.
IONI SI TEO.
Raspunsuri
tuchi spune:
Eu zic ca e mult prea mica sa incepi diversificarea. De ce vrei sa te grabesti? Ti-a prescris medicul?
Ca altfel ar fi bine sa mai astepti.
Sanatate.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
lala spune:
incepi cu o lingurita maxim doua de suc si daca timp de doua-trei zile nu are reactii negative mai adaugi o lingurita, etc.
Pentru suc poti folosi un storcator sau, in cazul in care nu ai, poti da morcovul pe razatoare si il storci foarte bine.
Cricor spune:
In cartile de aici, se insista sa nu se dea suc de morcov la copii mici (sub 6 - 7 luni) pentru ca ei au ficatul imatur si nu pot procesa sucul de morcov.
Daca chiar vrei sa incepi atat de devreme poate ar fi bine sa incerci altceva.
Marianar spune:
Eu cred ca e prea devreme sa incepi diversificarea. Noi am inceput la 4 luni jumate cu sucul de mar, prima zi o lingurita, a doua zi 2 si tot asa, dupa o saptamana am adaugat si suc de morcov in cel de mar si am urmat aceeasi procedura prima zi o lingurita, a doua zi 2 etc.
mamamariana spune:
Eu i-am dat lui Emi la 2 luni pentru prima data. Am inceput cu o jumatate de lingurita, a doua zi o lingurita si a treia zi 2 lingurite. Orice suc incerci sa ii introduci, trebuie sa ii dai cel putin 3 zile la rand si nu ai voie sa il amesteci cu alt suc. Asta o vei face mai tarziu. Fetitei mele nu i-a priit sucul de morcov. Am descoperit ca se irita la fundulet in perioada in care ii dadeam suc de morcov. In schimb, morcovul din supica nu ii facea rau, asa ca a trebuit sa il pape fiert.
Nici acu la 8 luni jumate nu bea sucul de morcov de nici o culoare. In schimb, bea altele de fructe.
Sanatate si numai bine,
Mamamariana
gabrianah spune:
"De ce sa te legi la cap daca nu te doare??"
sa stii ca s-au facut studii serioase, si daca alaptezi, laptele tau acopera absolut toate nevoile nutritive pina la virsta de 6 luni, ;daca ii dai lapte praf, diversificarea trebuie sa o incepi la 4 luni.
Decit sa tot storci morcovi pentur un bebe asa mic, mai bine va dragalitzi! pentru ca si iubirea ta il "hraneste"
amelia spune:
In primele 5-6 luni de viata bebelusii nu au nevoie de nimic altceva decat de laptele matern! Abia de la aceasta varsta se incepe diversificarea, doar daca primeste lapte praf sau daca nu s-a dezvoltat pana atunci corespunzator se poate incepe mai devreme, dar in nici un caz de la 2 luni si jumatate! Asta era moda dupa pediatriile vechi, stiu, pentru ca asa ne-au invatat si pe noi in scoala, ca suculet de la 2 luni jumatate si de la 4 luni si jumatate diversificarea, dar pe baza studiilor s-a ajuns la concluzia ca nu e bine asa!
Deci sfatul meu e sa mai astepti.
Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni)
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!
puisor spune:
VA MULTUMESC TUTUROR PRNTRU SFATURI.SA INTELEG CA NU TREBUIE SA-I DAU DECAT LAPTE PRAF PANA PE LA 4 LUNI.
DAR AM AUZIT DE O ANUMITA PUDRA CARE SE PUNE IN LAPTE?
DAR LAPTE CU CEREALE SAU DE ALTE FELURI DE LA BEBELAC POT SA-I DAU?
Marianar spune:
Si cereale tot dupa 4 luni. Nu cred ca are rost sa te grabesti. Cerealele de la Bebelac contin zahar, incearca de la Milupa sau Nestle. Da-i doar lapte praf pana la 4 luni si apoi incepi cu fructele: mar, morcov, portocala - pe rand, apoi cereale, apoi supa s.a.m.d