Cum se schimba medicul de familie?
![](images/user_woman.png)
Salutare tuturor!
Am si eu o problema care trebuie sa o rezolv pana se naste al meu bebe (sunt in saptamana 39).
Vreau sa schimb medicul de familie neaprat ca m-am saturat de mutrele acre pe care le face de cate ori ma duc (si de fiecare data cu spaga) de parca imi face mare favoare ca ia bani de pe urma mea! Problema este ca o sa am nevoie de acele certificate postnatale dupa ce nasc si nu stiu daca este in regula sa fie date de alt medic decat cele prenatale. In plus am nevoie de negatie de la acest medic ca sa ma duc la altul?
Si daca tot suntem la acest capitol cunoasteti vreun pediatru bun in dr.taberei?
Va multumesc anticipat
Umflatzel 39 sapt.
Raspunsuri
danielac spune:
Simplu, te duci si te inscrii pe lista la alt medic si daca vrei, il anunti si pe cel la care ai fost ca nu mai esti la el.
De restul se ocua cei de la Casa de asigurari care fac statistica pentru fiecare medic in parte. Dana si Diana-Maria
http://www.babiesonline.com/babies/f/fatamea
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=diana+nou&mid=201&cid=1072
paginuta personala:
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=danielac
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
tumpi spune:
Te duci la policlinica unde esti arondata, deci unde esti inscrisa la medicul de familie.De acolo trebuie sa ti se dea o cerere catre directorul unitatii prin care ceri sa te scoata de pe lista medicului de familie din motive personale.Cu toate actele te vei duce la un al medic de familie.
Eu una asa am facut.
Numai bine si nastere usoara si un copil sanatos
quote:
Initial creeata de Umflatzel
Salutare tuturor!
Am si eu o problema care trebuie sa o rezolv pana se naste al meu bebe (sunt in saptamana 39).
Vreau sa schimb medicul de familie neaprat ca m-am saturat de mutrele acre pe care le face de cate ori ma duc (si de fiecare data cu spaga) de parca imi face mare favoare ca ia bani de pe urma mea! Problema este ca o sa am nevoie de acele certificate postnatale dupa ce nasc si nu stiu daca este in regula sa fie date de alt medic decat cele prenatale. In plus am nevoie de negatie de la acest medic ca sa ma duc la altul?
Si daca tot suntem la acest capitol cunoasteti vreun pediatru bun in dr.taberei?
Va multumesc anticipat
Umflatzel 39 sapt.
Ioana
Umflatzel spune:
Va multumesc, o sa ma duc pur si simplu la alt medic iar la cea veche o sa am o deosebita placere sa o anunt la telefon sa isi mai taie un pacient de pe lista.
Si cu medicii pediatrii? Nu aveti nici o idee?
carmendraghici spune:
Si eu mi-am schimbat medicul de familie acum 2 luni. M-am dus la noul medic, care m-a luat in evidenta si a spus ca nu trebuie sa ma duc la cel vechi sa-l anunt, sau sa fac vreo cerere. De asta se ocupa, se pare, Casa de Asigurari.
ioanau spune:
quote:
Originally posted by Umflatzel
Va multumesc, o sa ma duc pur si simplu la alt medic iar la cea veche o sa am o deosebita placere sa o anunt la telefon sa isi mai taie un pacient de pe lista.
Si cu medicii pediatrii? Nu aveti nici o idee?
(tumpi) are dreptate: ca sa te inscrii la alt medic de familie iti trebuie o negatie de la vechiul medic de familei si cu hartia asta te duci la noul medic de familie (altfel au probleme la Casa de Sanatate pentru ca o sa apari atat pe listele primului medic, cat si pe cele ale medicului nou la care te-ai inscris).
Numai bine!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Roxana_G/Roxana_G.jpg)
Roxana_G spune:
Eu stiam ca trebuie sa depui o cerere si la medicul de familie vechi. Pentru ca inscrierea la medicul nou presupune a da o declaratie pe proprie raspundere cum ca nu mai esti inscrisa in alta parte.
Cat despre certificat, nu are nici o relevanta faptul ca ai schimbat medicul. Cat timp acela este medicul tau de familie, certificatul este valabil.
Rox
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Si eu vreau sa-l schimb.dar sunt asigutrata prin parinti, pt. ca sunt studenta.E aceeasi procedura? mai ales ca mi-am schimbat si numele intre timp.
Sabina & Sofia Galagia
mirelam spune:
Eu zic sa te interesezi pentru ca mai mult ca sigur va trebui sa mergi mai intai la medicul de acum si sa-l anunti ca vrei sa te inscrii in alta parte ca sa te scoata din evidenta. Plus ca ai nevoie de fisa ta si toate actele de pana acum (banuiesc ca ai facut analize teste, etc, avand in vedere ca esti insarcinata).
(5 ani si 8 luni)
tumpi spune:
Fetele trebuie intai sa mergeti la medicul vechi , fiinca odata cu negatia iti ve lua cu tine si toate fisele .Eu m-am dus si mi-am ridicat fisele si cu ele in manuta ma duc si le depun la noaul medic.
Nu va riscati sa mergeti intai la cel nou, mai ales ca nu stiu daca te ia in evidenta daca nu ai negatia din partea cealalta
quote:
Originally posted by mirelam
Eu zic sa te interesezi pentru ca mai mult ca sigur va trebui sa mergi mai intai la medicul de acum si sa-l anunti ca vrei sa te inscrii in alta parte ca sa te scoata din evidenta. Plus ca ai nevoie de fisa ta si toate actele de pana acum (banuiesc ca ai facut analize teste, etc, avand in vedere ca esti insarcinata).
Mirela, mamica lui Andrei (5 ani si 8 luni)
Ioana