Cum scoateti formula din alimentatia bb?

Cum scoateti formula din alimentatia bb? | Autor: Gabbriela

Link direct la acest mesaj

Julian a implinit un an si pe cutia la formula care o folosesc de 3 luni scrie ca este pentru bb de la 0 la 12 luni. Acuma ce sa fac? Sa ii dau lapte normal? Cum sa il dezvat de formula? El bea aproape 750 ml lapte (formula) pe perioada zilei si a noptii. Am incercat sa ii dau o data lapte si mi la scuipat jos si intindea sticla ca nu ii place. Daca ati trecut prin asa ceva va rog sa imi dati si mie o sugestie sau un sfat cum sa fac. Este primul meu bb si nu am pe nimeni aici care sa ma invete... .
Gabbriela & Julian

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Poate te ajuta experienta mea. I-am introdus Mariucai, treptat, laptele pasteurizat, incepand cu varsta de un an. Cateva zile ii puneam lapte formula si lapte LaDorna in proportie de 3 la 1, apoi am marit cantitatea de lapte pasteurizat. Poate reusesti la fel ca mine. Acum Maria are un an si aproape cinci luni si nu bea decat lapte LaDorna (acesta am considerat ca este mai bun).
Cineva mi-a spus sa-i pun putina miere in lapte, daca nu vrea sa-l bea, dar nu a fost cazul. Cred ca laptele formula este un pic mai dulce.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Buna Gabbriela,
In primul rand iti multumesc ptr.raspunsul cu avocado.
Noi folosim in continuare formula de lapte de la 6 luni la 2 ani,Similac Gain.Nu trebuie inca sa trec pe lapte de vaca,desi pediatra ne-a recomandat.Iti spun ce ne-a zis noua,cum sa facem trecerea la lapte normal.Daca nu reusesti sa inlocuiesti o masa de formula cu lapte simplu incearca sa faci trecerea treptat,inlocuind putin lapte formula din biberon cu lapte de vaca.La inceput gustul va fi predominant de formula.Micsorezi treptat formula pana ajungi sa-i dai numai de vaca.
Fetita mea primeste cu mare placere laptele de vaca incorporat in piureul de cartofi,ii mai amestec biscuiti cu lapte.Incerc s-o obisnuiesc de pe acum cu gustul laptelui de vaca.
Laptele pe care l-ai folosit nu este prea gras,poate nu-l accepta pe acesta!
"LA MULTI ANI,JULIAN!",sa cresti sanatos,puternic si fericit.
Succes!Cred ca mai multe sfaturi bune vei primi totusi de la mamicile care au trecut prin experienta aceasta!
Va pupam,July si bb.Teodora-Cristiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

trecerea se face treptat astfel:

prima zi (2 mese): inlocuiesti 1 masura de lapte praf+30 ml apa cu 30 ml lapte pasteurizat
a doua zi (2 mese): inlocuiesti 2 masuri de lapte praf+60 ml apa cu 60 ml lapte si tot asa

Succes!

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Noi am trecut abrupt de la lapte formula la lapte de crestere (de la Parmalat),care e putin dulce.
Acum am inceput sa amestecam cu La Dorna albastru,care nu e nici dulce,nici gras.
Pupici,
Nadina si mandarina

"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarianaP spune:

Gabriela, eu i-am dat Enfalac( pt bebei de la 0 la 12 luni) lui Paul pina la un an, dupa care am cumparat tot Enfalac, dar pt 12-18 luni. In timpul acesta i-am dat din cind in cind cite un pic de lapte de vaca(cred ca in jur de 16 luni) combinat cu formula si cresteam din ce in ce mai mult concentratia de lapte de vaca, iar de pe la un an si jumatate a inceput sa bea numai lapte de vaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Si noi am facut trecerea brusc, tot la un an. Nu am avut probleme, dar cred ca e mai bine sa faci treptat, cum te-au invatat fetele.

Numai bine!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

La noi trecerea a fost f.usoara, pentru ca Antonia a detestat formula de la inceput, cind vedea biberonul plingea...Am incercat toate marcile din magazine, i-am pus chiar si putina Ovomaltina (un fel de cacao dar din orz, cred...), nimic nu a functionat. Mesele de lapte erau un calvar.
La un an fix i-am dat lapte de vaca pe care l-a baut de la inceput cu mare placere...Si acum, la 3,5 ani inca bea din biberon, cam 600 ml pe zii. Nu ma indur sa-i iau biberonul, desi am incercat diverse tertipuri pentru a o dezvata. Asa ca o mai las, macar asa stiu ca isi ia portia de calciu pe zii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

si la noi a fost super usoara trecerea..pe la 9 luni a avut o criza de personalitate,faceá figuri la formula,n.a mancat vreo doua saptamani ,puteam sa ma inchin la el,asa ca i.am pus de vreo 3 ori lapte de vaca amestecat cu apa,apoi,numai lapte de vaca si nu mai avem probleme,luni face 1 an.Acum ii dau ce nimeresc,fie lapte de vaca,fie lapte de crestere si bea cam 600-700 ml/zi.
mult succes!,fetele te.au invatat bine,poate puiul tau nu accepta o schimbare brusca,asa ca...pacaleste.l pana nici n.o sa mai faca diferenta la gust,oricum e mai gustos lapte de vaca decat formula,trebuie sa se obisnuiasca.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=mamica%20dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu i-am dat lui Vladut lapte formula pana la 1 an si 4 luni. Acum 2 saptamani am inceput sa facem trecerea. In prima zi, din cantitatea de lapte formula pe care o bea am scazut 30 ml si am adaugat 30ml lapte de vaca( direct de la sursa ), a doua zi 60ml si tot asa pana l-am inlocuit pe tot. Nu a avut nici un fel de problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. O sa incerc si eu sa ii amestec lapte cu formula. Sper sa functioneze. Dar mai intai vreau sa va mai intreb ceva.
Am fost prin magazine si am gasit acceasi marca de formula care o foloseam eu la Julian (Enfamil pentru bb de la 0 la 12 luni) si pentru bb mai mari de la 12 la 24 luni. Ce sa fac? Sa ii dau noul tip de formula sau sa ii dau lapte de vaca?. Hmm... numai ca laptele de vaca la noi este mai mult apa culorata :(.
Gabbriela & Julian

Mergi la inceput