leziune menisc

leziune menisc | Autor: Tia

Link direct la acest mesaj

pentru o leziune de menisc, sotul meu a primit recomandarea sa se opereze pentru inlaturarea partii lezate. se pare ca nu e asa grav, dar noi suntem ingrijorati. genunchiul fiind umflat (si dureros), intai trebuie sa faca fizioterapie 10 zile, apoi sa mearga la operatie.

ce as vrea sa va intreb... exista cumva tratamente alternative? poate suna naiv intrebarea mea, dar ideea unei operatii ne cam sperie. leziunea consta dintr-o fisura, iar prin operatie s-ar inlatura partea afectata.

astept si va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Eu am fost la un pas de ruptura de menisc la ambii genunchi, si la un pas de operatie, dupa o "plimbare" la munte de vreo 8 ore fara antrenament. E drept ca nu am avut nici o leziune, doar ca ligamentele au fost extrem de solicitate. Dar mi s-a spus clar ca inca vreo jumatate de ora de mers si ar fi trebuit sa ma operez. Din ce am inteles, ar fi sost singura solutie. La mine s-a reglat cu fizioterapie, multa gimnastica (suprevegheata) si medicamente (calmante, antiinflamatorii si unguente), dar am resimtit dureri cateva saptamani dupa aceea, iar acum trebuie sa ma gandesc de doua ori inainte de a pleca la drum lung pe jos.
Nu stiu sa-ti spun nimic despre medicina alternativa, mie mi-a trecut cum am povestit. Dar se pare ca situatia sotului tau e mai grava. Eu v-as recomanda sa mergeti sa-l vada si alt doctor, sau chiar alti doi, pentru ca parerile difera de multe ori de la un medic la altul... Ati fost la un cabinet de medicina sportiva, sau doar la un ortoped? Conteaza si asta...
Numai bine, Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

a fost la ortoped. cum gasim un dr. de medicina sportiva? la cluburi? nu cunoastem pe nimeni.. sportiv!

multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

Pentru medicii sportivi nu pot sa te ajut. Poate stiu ceva fetele din Romania. Aveti o echipa de fotbal in localitate? Ati putea incerca acolo! Stiu ca e inedit, dar de ce nu? Poate ca merita incercat, asta e prerea mea!
Numai bine, Lulu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Sotul meu a fost operat de doua ori pentru ruptura de menisc (aceeasi ruptura), ultima oara acum un an de zile, a stat cam un an cu anti-inflamatorice si il durea si dupa a doua operatie, intr-un timp trebuise sa mareasca si doza de anti-inflamatorice ptr ca nu-si mai facea efectul.
Am fost la un herbalist, am incercat cu ierburi,uleiuri, comprese, fizioterapie luni de zile, regim vegetarian, nici un rezultat.

La sfatul cuiva, am cautat pe Internet un praf numit MSM (daca mergi la www.msm-msm.com) poti citi mai multe despre el, este un suplement care se da chiar si la caii de curse ca sa nu aiba probleme cu genunchii. Asta e singurul lucru care a avut efect pentru sotul meu, pot spune efecte uluitoare, pentru ca in sfirsit poate sa alerge si sa faca sport si a putut sa se lase si de anti-inflamatoricele pe care le lua de un an de zile continuu. Poti citi mai multe despre MSM
pe acelasi site, ori dai un search pe Internet, aceste suplemente ajuta la refacerea si vindecarea cartilajului si cred ca chiar ar putea sa-l scape pe sotul tau de operatie (avind in vedere ca la el este numai o leziune).
Ti-am spus povestea sotuluimeu ca sa-ti dai seama ca acest MSM a fost mai bun decit toti doctorii la un loc. isi face efectul cam in 2-3 saptamini si eu il recomand cu toata convingerea. Nu este un medicament, aici in State se gaseste si la magazinele de vitamine, dar sub forma de tablete. Daca mai ai intrebari iti raspund cu placere. (banuiesc ca e mai greu de gasit in Romania, dar il poti comanda de pe acel site)
Mult succes,
Nikita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nikita73 spune:

Aa, si parera mea e ca iti trebuie neaparat si parerea altui doctor, chiar mai multi daca se poate, de preferinta ortoped care se ocupa de sportivi. Sotul meu a fost la vreo 5 doctori si toti aveau pareri diferite...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DARAEL spune:

Deoarece ne spui doar "leziune de menisc", este greu a-ti recomanda sau nu operatia - o poate face doar dr. care a consultat, eventual si dupa o artroscopie (vede direct leziunea).

Este indicat sa fie vazuta si alta opinie, preferabil de un profesor daca se poate.

Pentru medic sportiv, intreba la Universitatea de Medicina - in general secretarele spun daca stiu pe cineva pentru un saru' mana si un zambet. Iar daca nu, poti intreba la colegiul medicilor din Bucuresti care ar trebui sa stie in mod normal:

Sediul central
Str. Avram Iancu nr.1
Sect.2, Bucuresti
Tel/Fax: 3102126 / 3102127 / 3153221 / 3153222
email: cmb@cmb.ro
adresa Internet: www.cmb.ro

Centrul de Resurse si Comunicatii
Str. Traian nr. 29 Sect. 3
Tel/Fax: 3200161
email: suport@cmb.ro
pentru pagina web: webmaster@cmb.ro

Multa sanatate si va tinem pumnii sa scapati fara operatie !
DARAEL

“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT

Mergi la inceput

va multumesc din suflet tuturor
cu asa oameni, nu am cum sa uit cat de mult iubesc acest site

Mergi la inceput

Darael,

Chestia cu leziunea de menisc apare pe reteta si.. atat. Consultatia a durat 5 minute, concluzia -> operatie dupa cele 10 sedinte de fizioterapie! I-a explicat ca are o fisura care trebuie rezolvata, adica sa i se inature partea afectata. I-a spus ca atunci cand o sa vina la operatie o sa-i faca un RMN ca sa vada exact ce e acolo. Asta a fost tot! Noi am avut o problema de la bun inceput, atat cu diagnosticul, cat si cu solutia. Ieri a fost la prima sedinta de fizioterapie si s-a simtit mai bine. Intre timp, vom "sapa" dupa alti dr.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Violeta spune:

Tia, daca nu se ajunge la operatie, la vara... neaparat bai de soare si inot in apa sarata a Marii Negre. Eu ajunsesem sa nu mai pot merge pe jos mai mult de 300 metri, apoi nu suportam tocuri mai inalte de 2 cm si dupa 2 ani de plaja si namol, sunt super bine... alerg cu tocuri de 12...

Nu stiu de ce f. multi medici sunt croiti pe "metoda cutitului"... Eu dupa un accident banal la schi am facut nshpe mii de investigatii. Am stat in gips si totusi, sentinta era de operatie. Chestia asta se intampla acum 8-9 ani si dupa consultatii la vreo trei doctori diferiti, un medic de la Spitalul Militar mi-a facut o radiografie cu un aparat mai performant, mi-a spus ca meniscul e "defect", dar cu fizioterapie si masaj cu unguente antiinflamatoare, scap!
Celebrul unguent si e adevarat, costisitorul "Lasonil" mi-a ajutat mult genunchiul... Cred ca am consumat vreo 30 tuburi.
Deci, eu am aplicat: Fizioterapie, Lasonil si Marea Neagra!

Sanatate!

Mergi la inceput