Foliculi ovarieni.

Foliculi ovarieni. | Autor: vale

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,
Sunt Vale, din sibiu. E prima data cand va scriu. Am citit despre tot felul de probleme , sperand ca o sa gasesc pe cineva care are aceeleasi dificultati.Incerc de 11 luni sa fac un B.B si....nu pot.
In luna septembrie am descperit ca am probleme cu fierea.Am facut un echograf si...am descperit ca am un chist. Era raspunsul incercarilor mele de-a avea un bebe.Evident, apoi am fost la un medic ginecolog. Acesta din urma imi spune ca nu e chist ci un folicul avarian( exact asa ) si o anexita mai veche. Va inteb , ce inseamna acest diagnostic.
Citind pe internet am inteles cu totul altceva?
Ca tratament: polidin, Aulin 100 si dufhaston.Poate cineva sa ma scoata din ceata?
Astept vesti !
Va pup!!!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu nu prea inteleg. Ce legatura are fierea cu infertilitatea la tine?
Apoi ai pomenit de chist, si de folicul ovarian.
Probabil ca un folicul s-a transformat in chist. Care e problema? Asta nu e cauza de infertilitate. Se poate trata chistul.
Ce alte investigatii ai facut? Ovarul fara chist e ok?
Ovulatie ai?
Ai dat prea putin informatii.
Incearca sa dai cat mai multe detalii.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Nu prea am inteles exact problema ta. Dar foliculi sau folicul ai in fiecare luna daca ai ovulatie. Daca el s-a transformat in chist,nu e neaparat o problema, pt ca se poate reabsoarbe cu urmatoarea menstruatie.
Eu de fiecare data cand am avut transformari din folicul in chist , am luat supozitoare Carpicorn 1/dimineata si 1/seara 10 zile, si la urmatoarea menstruatie era ok.

Iti urez BINE AI VENIT PRINTRE NOI si sedere scurta!!!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Vale draga, cred ca ai vrut sa spui ca la ecografia facuta pt. fiere ti s-a descoperit intamplator un chist ovarian. Daca e chist, nu-i bine, daca e folicul inseamna ca astepta sa se sparga ca sa se produca ovulatia - deci e bine
Aulin - e antiinflamator
Duphaston e progesteron - daca ti l-a prescris dupa ziua 16, e eficient in caz ca ramai gravida, ca sa fixeze mai bine sarcina
Polidin - e un mister si pt mine -vezi ca s-a mai discutat pe Forum; unele fete au ramas gravide dupa trat in timpul ciclului cu Polidin; am luat si eu luna aceasta sa vad ce se intampla: rezultat: un mucus semnificativ mai abundent decat in ultimele luni; sa fi ajutat ovulatia? Habar n-am. Astept cu rabdare (vorba vine...) sa ajung in ziua 28 - 30 sa vad ce se mai imtampla.

Pupici,
Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Vale, nici eu nu prea pricep daca e folicul sau chist. Cel mai bine este sa refaci ecografia imediat dupa menstruatie. Daca era un simplu folicul (locul de unde s-a desprins ovulul in luna precedenta), ar trebui sa nu mai apara. Un chist este permanent si in general nu se poate resorbi fara tratament.

Dufhaston este intr-adevar progesteron, iar Aulin si Polidin ai primit pentru anexita.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Vale,e normal sa aai foliculi ovarieni.Inseamna ca ovulatia se produce.Problema este cu anexita.Este inflamaatia trompelor,adica trompele tale sunt infundate.Trebuie sa mergi urgent la dr si sa faci HSG sau laparoscopie de este nevoie.Nu poti face un bb pana nu tratezi anexita.Si eu am avut asa ceva si s-a rezolvat cu instilatii.Acum se fac si hidrotubatii parca...Mult succes!

Gabi si Simonica de 2 anisori .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikki spune:

salutare... sunt pentru prima oara pe forum si am citit si eu din mesajele voastre. Problema mea ar fi urmatoarea: pentru inceput am facut analize ca prolactina( val. 11,97), LH ( val. 12,81) si FSH ( 7,35)-asta se intampla cam in 14 zi( luna octombrie). Dupa ce am efectuat analizele am inceput sa iau Duphaston ( 15-24 zi a ciclului). Am mai facut o analiza HSG si aceasta a iesit buna. Am luat iar Duphaston si din a treia zi de menstruatie am inceput sa iau Clomifencitrat. Am fost chemata de dc. pentru ecografie in zilele 9-12-16-19 ale ciclului si am avut urmatoarele rezultate:
- in a 9-zi: - endometru 4,5 mm; OD - 1 folicul 15/10 mm si 2 foliculi 12/7 mm si pe OS - 1 folicul de 14/11 mm.
- in a 12-zi: - endometru 5,6 mm; OD - 1 folicul 15/10 mm.
- in a 16-zi: - endometru 9,0 mm; OD - 1 folicul 14,3/11 mm.
- in a 19 zi mi s-a mai dat de facut urmatoarele analize DHEAS, testosteron si insulina.

As dori sa stiu unde pot sa imi fac aceste analize si daca cineva a mai trecut prin situatia mea sa imi dea niste sfaturi.

Mersi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu nu inteleg de ce a scazut la tine marimea acelui folicul....

In fine, endometrul a evolueat bine, zic eu, insa foliculul ar fi trebuie sa creasca, nu sa scada.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Crinuta mersi pentru raspuns....Dr. mi-a spus la fel, ideea e ca nu stiu si nici nu am gasit un raspuns pe internet care ar fi dimensiunea normala pentru endometru...

Acum pentru analizele pe care le-am enumerat sper sa ma poata ajuta cineva si cu laboratorul de analize unde as putea sa le fac cat si cu perioada cea mai indicata pentru efectuarea acestora.

Pupici,
Nikki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Nikki,

Poti sa incerci in Medicover. Din 9 decembrei sie u fac analize de ziua 14 apoi urmeaza altele.

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

fetelor ce pot sa zic....sunteti tare dragute
Eu incerc de 2 luni si ceva sa inteleg ce se intampla cu mine...sunt innebunita dupa copii, am inceput deja sa strang jucarii...Dr. la care merg nu prea imi povesteste multe asa ca orice sfat de la voi e bine primit...am citit si despre inseminare, si cat costa...sper sa nu va plictisesc dar in capul meu toate cuvintele, ideile, visurile parca nu mai au nici o logica

despre problemele de la serviciu nici nu are sens swa mai vorbesc, cred ca majoritatea dintre voi stiu despre ce este vorba...

Va multumesc mult de tot si sa ne fie din ce in ce mai bine

pupici
nikki

Mergi la inceput