Dragele mele,
am fost la spitalul Sf Pantelimon pentru a face HSG si dupa procedura obisnuita, spre deosebire de o alta pacienta care a intrat imediat dupa mine, pe mine m-a oprit pentru a-mi mai face o radiografie pe care au numit-o testul Cotte. Nu stiu insa ce indica asta, voi v-ati mai intalnit cu asa ceva ?
Catalina, o viitoare mamica
Daca la prima radiografie la HSG (poza cu burta in sus) se remarca o problema la trompe, se mai face o poza cu burtica in jos - aceasta este proba Cott.
La mine abia la proba Cott s-a vazut ca trompa stanga este inchisa ![]()
Catalina,
am facut si eu de 2 ori HSG si de fiecare data mi-au facut si proba Cotte. Curioasa fiind am intrebat ce inseamna si "medica" mi-a spus ca: proba Cotte se face dupa 20-30 minute de la HSG, adica inca o radiografie care sa confirme ca si la 20-30 minute de la introducerea lichidului de contrast acesta inca mai exista si a aderat la peretii trompelor,bineinteles daca acestea sunt permeabile, adica in traducere libera, exact ca si in urma unui contact sexual
raman acolo unde trebuie sa fie si nu o iau razna.
Este un lucru fantastic daca proba iese buna, in cazul meu, analizele au iesit bune, doar rezultatele intarzie sa apara.
Dar... speranta moare ultima ...
Numai bine si ![]()
Fetele va multumesc mult pentru raspuns. Ceea ce e ciudat insa e ca nici cu burta in jos nu m-a pus nici 30 de minute nu am asteptat (vreo 15, maxim) ... E, ce stim noi ...
Catalina, o viitoare mamica