Diversificarea alimentatiei la bebelusi
Bb nostru are acusica 4 luni. Eu ma gandesc sa-i diversific mancarea foarte foarte lent, dar dr. mi-a spus sa-l alaptez pana la 6 luni si apoi sa-ncep cu alte alimente, in primul rand cu cereale cu Fe. Mai ales ca Stefan are o dermatita atopica cu care ne-am procopsit la 2 luni, deci e foarte posibil sa fie alergic la unele alimente. Nu stiu ce sa fac. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de situatie? Imi puteti da un sfat?
anto
Raspunsuri
Ovi spune:
Si al nostru a facut o dermatita atopica pe la 2 luni si a trecut imediat. Ni s-a spus ca nu sunt cunoscute exact cauzele dar ca este o alergie ceva. Ni s-a recomandat "Elocom". Este un unguent ambalat in tub. Este super. Ia trecut dermatita in doua zile si de atunci nici pomeneala
sanatate si voiosie
ovi+mama+horica
voinea spune:
Eu nu am avut probleme cu bebe de nici un fel si am inceput cu diversificarea la 2.5 luni cand i-am dat suc de portocala, apoi caise si piersici cu pulpa (era vremea lor), la 4 luni am inceput cu zeama de supica, apoi piure din legumele din supica (facuta special pentru el), apoi am inceput sa fierb carne de pui separat de supica cu un praf de sare, apoi am inceput sa-i dam ciobica de a noastra daca era de pui sau de legume cu carnita fiarta cu totul, 5-5.5 luni i-am dat ou cate un sfert de galbenus pana am ajuns la unul intreg pe care il firb bine si il pasez cu lapte si cereale, sau ca atare, piureuri de fructe de la inceput (banana, kiwi dar nu le-ar recomanda ca sunt alergene, mar cu biscuite in general de sezon ca nu sunt adepta conservarilor decat in casa nu cele cumparate), tot cam la 5 luni mananca branzica cu calciu lactic, la 6.5 i-am bagat iaurt campina cu fructe si simplu dar nu prea vrea simplu.
Acum la aproape 8 luni mananca aproape orice dar fara exagerari cum ar fi carnea de porc sau oaie, sau tocaturi, sau prajeli (doar miezul de cartof prajit) dulciuri, desi i-am dat din toate sa guste ca sa-si faca o idee.
Daca copilul are probleme cu alergia trebuie sa asculti sfatul medicului mai mult decat al meu, cu alergia nu-i de glumit, incepe treptat dar nu lalaita la infinit, cate un aliment odata si lasat sa se obisnuiasca cu el pana sa-i bagi altul.
In rest nu mai stiu ce sfat sa-ti dau.
Alapteaza cat poti de mult ca e cel mai sanatos
Multa bafta.
Adina si dragalasii ei
Adela P spune:
Eu zic sa-ti asculti medicul si sa alpatezi in continuare(mai ales daca ai lapte), iar cand bebe arata semne ca ar fi gata sa incepa solidele, incepe cu cereale de orez si ovaz(sunt cele mai nealergenice) si lasa cel putin cinci zile intre introducerea cate unui nou aliment si cel putin 3 sapt in introducerea unei noi grupe de alimente. Cand introduci ceva nou, fa-o pe la pranz sau spre dimineata ca sa poti urmari cum se manifesta bebe pe parcursul zilei. Nu e indicat sa se faca introducerea unui nou aliment la masa de seara.
Succes si fii precauta.
Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P