Ficatel de pui; pro si contra
Dragele mele,
Vreau parerea voastra, in legatura cu ficatelul de pui, la copii mici. Ce credeti este bun sau toxic? Mie, pediatrul din Ro. mi-a spus sa-i includ si acest aliment o data pe saptamana in meniu. Aici, in U.S., parerea despre ficatul de pui este ca ar contine multe toxine, si mai bine nu. E adevarat, dar, contine si fier, ceea ce are nevoie copilul meu. Acum eu ce sa fac?
Voi dati copiilor ficatel de pui?
Astept raspunsurile voastre, va multumesc anticipat si va pup pe toate(toti).
Sanatate voua si celor dragi
Laura, mama lui Andrei
Raspunsuri
alssa spune:
Eu ii dau de doua ori pe saptamina ficat de pui, de doua ori peste si restul carne (pui, vita, miel). Chestia cu toxinele... nu stiu ce sa zic, nu am auzit de treaba asta pina acum. Eu sint PRO.
Alssa si Clara (11 luni)
http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
July spune:
Draga Laura,
Stim de la o mamica al carei baiat a fost bolnav acum cativa ani ca,ajunsa la Bucuresti la un spital de boli infectioase a fost sfatuita de medic sa nu-i mai dea copilului ficat de pui.Explicatia:toate toxinele sunt metabolizate in ficat.Mai multe amanunte nu stiu.
Aportul de fier recomandat ptr.copii pana la 1 an este de 1mg/kg-corp;intre 1 si 3 ani de 8 mg.Cantitatea de fier din alimente este urmatoarea:galbenus 7mg/100g;patrunjel radacina 6mg/100g;spanac,urzici 2,5mg/100g;morcov,conopida 1mg/100g;ciuperci4,5g/10g;mazare,ridichi2mg/100g.Continutul fierului din hrana este in proportie mai mare daca se consuma si pulpa fructelor alaturi de suc(portocale,rosii,caise),daca se fierb cartofi necuratati sau daca se foloseste sosul de rosii rezultat din pregatirea culinara.
Noi mancam ficat de pui f.rar,chiar daca ne place f.mult.
Va pupam,July si bb.Teodora-Cristiana.
dcm spune:
cred ca pediatrul tau de aici ar avea un fit daca ar afla. ficatul este plin de toxine si nici adultii nu-l maninca in US dar sa il mai dea si copiilor (il folosesc la pescuit). la virsta asta copiii iau fier din formula si citeva legume.
Andrada spune:
Eu stiu ca medicii de aici recomanda pentru copii si adulti ficat de pui, vita chiar si de peste (cod liver).
Si chestia cu toxinele e adevarata, dar avem si noi ficat care sa le proceseze.
Dar cu masura, mai ales ca ficatul de pui contine printre alte vitamine si minerale, o cantitate buna de vitamina A, care in cantitati mari e f periculoasa (mai periculoasa decit eventualele toxine din ficat)
Uite retete aici,
http://www.thelaboroflove.com/house/kitchen/mm/liver.html
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele