Ce parere aveti?
Copiii din America i-au pus intrebari lui Dumnezeu.Intrati pe: http://agonia.net/index.php/article/56101/index.html si cititi. Mie mi s-au parut minunate. Voua?
Luminita
Raspunsuri
cataghe spune:
Sint extraordinari copiii astia, te lasa masca!
Sa va povestesc ce ma patit acum vreo citeva luni cu fiul meu, care atunci nu avea inca 5 ani impliniti. Veneam de undeva seara tirziu si la noi pe scara era intuneric-bezna! Si eu ii spun sotului: "Doamne, ce porcarie, e ca pe vremea lui Ceausescu!!!" La care Vladut: "Mami, da' cine a fost Ceausescu asta?" Zic: "A fost conducatorul tarii mai demult, pe cind tu nu existai inca". Ajungem sus in apartament si el continua discutia in baie, in timp ce se spala pe minute: "Mami, conducatorul asta, Ceausescu, a fost un conducator bun?" Deja incep sa ramin perplexa ce intrebari. "Nu, nu a fost un conducator bun." - ii raspund. "De ce?" "Pai... pentru ca atunci cind a condus el oamenii erau necajiti, nu aveau ce minca, in case era intuneric ca acum la noi pe scari si era frig..." "Aha..." - sta si se gindeste. "Mami, dar pe vremea lui Ceausescu nu exista Dumnezeu?" "Cum sa nu, bineinteles ca exista, Dumnezeu exista dintotdeauna!" - ma grabesc sa-l lamuresc. "Pai, si daca exista, atunci cum de l-a lasat Dumnezeu pe Ceausescu sa faca atitea lucruri rele?"
Trebuie sa va spun ca in sinea mea m-am cam revoltat, oarecum: uite-l si pe asta mic,mi-am zis, cum vine el si vrea sa i se explice in 5 minute ceva ce noi ne chinuim sa intelegem o viata intreaga!!! Ce poti sa-i spui unui copil de nici 5 ani cind iti pune o astfel de intrebare?!
Am incercat sa-i explic ca Dumnezeu vede tot ce facem dar nu ne poate impune ce sa facem, ca depinde de noi sa facem numai lucruri bune si atunci Dumnezeu ne va ajuta... Dar sincer, si acuma cind ma gindesc la asta continui sa maintreb daca raspunsul meu a fost cel mai inspirat.
A, si inca o chestie draguta: pentru fiul meu "Dumnezeu" e EL, adica masculin, in timp ce "Doamne-Doamne" e Ea, feminin!!! I-am explicat ca sint unul si acelasi lucru, dar el continua sa faca distinctia... nu stiu de ce percepe lucrurile astfel, mie nu mi s-a intimplat in copilarie...
Pupici,
Catalina.
P.S. Scuzati greselile de scriere, dar calculatorul meu iar are dureri si daca sterg o litera, cind o scriu pe urmatoarea imi sterge litera care urmeaza si tot asa... asa ca las cum e!
This is the first day of the rest of my life!
lulu75 spune:
Ai un copil minunat. Uneori puisorii astia mici ne pun in mare dificultate cu intrebarile lor.
Luminita
lexi spune:
Pupici pentru Vladut, e un dulce cum le potriveste el din gandulete!
(si un pupic pe tasta insert a tastaturii, ea poarta vina stergerii de litere) :-)
florypop spune:
Esti o mamica fericita. Pupici pentru Vladut si la mai multe intrebari ...ca asta....:)
Flory
ad_risnov spune:
Lulu, foarte interesant site-ul indicat de tine!!! Te uimesc copiii astia prin gingasie si candoare. Sunt absolut geniali!!!
Adriana
lulu75 spune:
Sunt minunati copilasii astia. Cred ca fiecare dintre voi care are un are de povestit intamplari nastrusnice ale puilor lor
Luminita
elena_ltd spune:
lulu, geniale raspunsurile picilor si pline de savoare! Deja am trimis pagina pe mail prietenei mele si am citit-o si familiei. Daca mai ai, mai da-ne!
Pupici,
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
lulu75 spune:
quote:
Originally posted by elena_ltd
lulu, geniale raspunsurile picilor si pline de savoare! Deja am trimis pagina pe mail prietenei mele si am citit-o si familiei. Daca mai ai, mai da-ne!
Pupici,
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Din pacate, Elena nu mai am si alte pagini. Cand mai gasesc va mai trimit.
Luminita